خلق ارزش افزوده واقعی صنعت فولاد به دست دانشبنیانها صورت میگیرد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری با تاکید بر اینکه ارزش افزوده واقعی در صنایع بزرگ، به مدد حلقههای پایین دست زنجیره ارزش، یعنی شرکتهای دانشبنیان، خلق میشود، افزود: وقتی از اقتصاد دانشبنیان صحبت میکنیم؛ دقیقا به اهمیت و بهای ارزش افزوده اشاره داریم، در این شکل از اقتصاد؛ نوآوری، دانش و نیروی انسانی خلاق کارآمد است.
وی، با بیان مثالی، به تبیین اهمیت حلقههای پاییندستی زنجیره ارزش در سودآوری به کمک نوآوری پرداخت و گفت: در صنعتی بزرگ و سنتی مانند فولاد، زیرساختها هستند و ثروت کارخانه بر اساس آن معیارها ارزیابی میشود. زمینهای چند ۱۰ هکتاری، تجهیزات عظیم و گرانقیمت و ساختمانهای بزرگ جزء داراییهای این صنعت محسوب میشوند. در کنار این حجم از داراییهای فیزیکی و زیرساختی، نیروی انسانی به کار گرفته شده، عمدتا غیر متخصص هستند. این امر در حلقههایی بالایی زنجیره ارزش در بیشتر صنایع دارای مصداق است.
دهقانی ادامه داد:، اما در پایین دست زنجیره ارزش، شرکتهای نوآور و کوچکی همچون تولیدکننده تجهیزات فلزی پزشکی یا ایمپلنت دندانی را شاهدیم که در مساحتی کوچک و با نیروی انسانی متخصص، با برخورداری از داراییهای فیزیکی محدود، سودهای چند برابری را به ارمغان میآورند. بنابراین، پایین دست زنجیره ارزش یک صنعت است که ثمره و ارزش افزوده واقعی را ایجاد میکند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، با بیان اینکه در یک درخت مثمر همین زنجیره ارزش را میتوان به خوبی مشاهده کرد، افزود: تنه یک درخت تنومند، مملو از شاخهها و برگهایی است که در واقع نقش همان شرکتهای جانبی را ایفا میکنند. اما در سرشاخهها شاهد میوه و ثمره اصلی هستیم. شکوفهها هستند که شیره و ماده اولیه تنه و شاخهها را به میوه و ارزش افزوده واقعی بدل میکنند. در صنعت فولاد نیز تنه درخت همان کارخانه است و شاخههای متصل به تنه، همان شرکتهای جانبی هستند؛ اما در انتهای سرشاخهها، این شرکتهای دانشبنیان هستند که ارزش افزوده واقعی و میوه اصلی را ایجاد میکنند.
**نقشآفرینی سرمایهگذاری در ارزشآفرینی صنعت
وی با تاکید بر اینکه نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان در صنایع بزرگ با حضور سرمایهگذاری بخش خصوصی و این امر با حضور شرکتهای موفق ممکن میشود، افزود: لذا صندوق های خطرپذیر شرکتی بسیار مترقی و کارآمد هستند و کلید اتصال این تنه ارزشمند به سرشاخههایی هستند که قرار است میوه ارزشمند حاصل کنند.
دهقانی با اشاره به رسالت و تعهد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان مبنی بر ایجاد زنجیره ارزش واقعی در صنایع با تکیه به توانمندی دانشبنیانها؛ اظهار کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تعهد دارد بر اساس رسالت و به کمک تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد، بالادست این زنجیره را به پایین دست و سرشاخهها متصل کند.
رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه صنایع کشور باید پذیرای توانمندیهای مغزافزاری کشور باشند، عنوان کرد: امروز بزرگترین مسئولیت اجتماعی تمامی بخشهای کشور، امیدآفرینی، حمایت و همراهی جوانانی است که آینده این کشور را میسازند. تقاضایم این است که صاحبان صنایع با صبوری و به معنای واقعی خطرپذیری کنند. به شرکت های دانش بنیان نیز یادآور می شوم که بزرگترین دارایی شما شرکت نیست بلکه توانمندی در استمرار نوآوری است و از بابت عرضه نوآوری خود هراسی نداشته باشند. چراکه می توانند نوآوری تازهای عرضه کنند و قطعا برکت این ذکات نوآورانه به کسب و کار زندگی آنان بازخواهد گشت.
وی افزود: سود سرمایه گذاری خطرپذیر قطعا چند برابر سایر روشها خواهد بود و نوآوری و فناوری شرکتهای دانشبنیان در پیوند با تجربه و توانمندی که در شرکت فولاد مبارکه وجود دارد، قطعا به پیشرفت منجر میشود.
**آغاز راهبرد جدید در صنعت فولاد
گفتنی است، جشنواره و نمایشگاه ملی «مسیر زآینده» با حضور معاون علمی، فناوزی و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری و استاندار اصفهان کار خود را از امروز آغاز کرده است تا زمینه برای معرفی راهبرد جدید شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مسیر حمایت از دانشبنیانها و رقم خوردن فصل تازهای از روشهای نو برای خلق ارزش افزوده فراهم شود.
این رویداد توسط شرکت فولاد مبارکه و با حضور ۳۰۰ شرکت دانشبنیان در دانشگاه صنعتی اصفهان در حال برگزاری است. در این رویداد، از استراتژی و سیاستهای نوآوری فولاد مبارکه رونمایی میشود.
**بازدید از ۶۰ شرکت دانشبنیان و رونمایی از دستاوردهایشان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری در ادامه این رویداد فناورانه، از دستاوردها و توانمندیهای ۶۰ شرکت دانشبنیان بازدید کرد و با فناوران مستقر در این شرکتها به گفتوگو نشست.
این شرکتها در زمینههای محوری همچون نفت و گاز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، حمل و نقل، فرآوری و تامین و سایر حوزه ها محصولات و خدمات نوآورانه خود را به نمایش درآوردهاند.
جشنواره و نمایشگاه مسیر زآینده از امروز 6 اسفندماه سال جاری آغاز شده و تا فردا در قالب رویدادهایی چون نمایشگاه، هماندیشی مسئولان ملی و استانی، بازدید مدیران فولاد از دستاوردهای دانشبنیانی، تور فناوری و بازیدد از شرکت فولاد مبارکه ادامه خواهد داشت.
معاون علمی نیز در ادامه سفر یک روزه خود به اصفهان ضمن افتتاح اتاق تمیز دانشگاه علوم پزشکی، در جلسه قرارگاه شرکت های دانش بنیان استان حضور خواهد یافت و درخصوص توسعه اقتصاد دانش بنیان سخنرانی خواهد کرد.
انتهای پیام/