احتمال بروز مسمومیت دارویی در کودکان و سالمندان بیشتر است
به گزارش گروه خانه خلاق و نوآوری رسانه آنا، الناز ذوقی، متخصص داروسازی بالینی با بیان اینکه مسمومیت انواع مختلفی دارد، گفت: هنگامی که دوز یک دارو یا یک ماده مصرفی، از دوز درمانی بیشتر و افزایش پیدا میکند مسمومیت رخ میدهد که میتواند به طور عمدی یا اتفاقی باشد.
وی ادامه داد: از مسمومیتهایی دارویی که به طور ناگهانی و اتفاقی رخ میدهد میتوان به مسمومیتی اشاره کرد که بیمار در ناحیه کبد و کلیه اختلال عملکرد پیدا کرده باشد.
ذوقی در ادامه بیان کرد: همچنین مصرف داروها در دو طیف سنی کودکان و سالمندان به دلیل فاکتورهای فیزیولوژیکی که دارند میتواند با احتمال بیشتری منجر به مسمومیت شود. تهوع و استفراغ جز علائم شایع مصرف داروها هستند که البته میتوان برخی داروها را با مصرف غذا، میل کرد تا این علائم را کنترل نمود.
وی در خصوص نشانههای مسمومیت دارویی افزود: اغلب مسمومیت دارویی نشانه دارد و بسته به دارویی که مصرف میشود ممکن است علائم متفاوت باشد؛ اما علائم گوارشی مشترک همچون حالت تهوع، استفراغ، دل درد و ضعف، ممکن است برای بسیاری از داروها رخ دهد. به خصوص در مسمومیت با داروهایی که کاربردهای اعصاب و روان دارند یا آرام بخش هستند.
این متخصص داروسازی بالینیدر ادامه تصریح کرد: اختلال هوشیاری، تنگی نفس، کاهش تنفس و تشنج نیز از نشانههای جدی مسمومیت دارویی هستند، که فرد با این علاوم باید هرچه سریعتر به اورژانس مراجعه کند.
وی ادامه داد: افراد در حد مسمومیتهای دارویی ساده میتوانند همه روزه از ساعت ۸ الی ۲۰ با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند و با نشانههای بیماریشان را شرح دهند تا اگر خطر جدی باشد به اورژانس انتقال داده شوند و اگر جدی نبود، توسط متخصص داروساز، دستورالعملهای کنترل در خانه ارائه میشود.
ذوقی در پایان اظهارداشت: اگر افراد بعد از مصرف دارو همچون داروهای سرماخوردگی یا استامینوفن، بدن یا صورت شان ورم میکند، این عارضه مسمومیت دارویی نیست، ولی عارضه جدی و حساسیتی است و باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/