برگزیدگان جشنواره «تئاتر کوتاه اسوه» معرفی شدند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یاسوج، آیین پایانی جشنواره تئاتر کوتاه اسوه از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت به همت مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد یاسوج این دانشگاه با حضور مسئولان برگزار و هیئت داوران با اعلام آرا، برگزیدگان این جشنواره را با مبالغ جوایز معرفی کردند.(گزارش تصویری جشنواره را اینجا ببینید)
«تیمسار خر کیه؟» به کارگردان و نویسندگی محسن محجوبی/ مبلغ ۵ میلیون تومان، «پول بابرکت»/ مبلغ ۴ میلیون، «راهزنان علم»، نویسنده و کارگردان یاسر خالقی/ مبلغ ۳ میلیون تومان، «توکل، حرکت و برکت» نویسنده و کارگردان معصومه جهانپور/ مبلغ ۲ میلیون تومان و «پیامبر مهر و محبت»، نویسنده و کارگردان سید صالح زینیپور و سیدحمید عبدالپور/ مبلغ یک میلیون تومان از برگزیدگان نخستین جشنواره تئاتر کوتاه اسوه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج بودند که علاوه بر معرفی و تجلیل از سوی مسئولان، جوایز خود را تحویل گرفتند.
**اجرای ۱۵ نمایش در جشنواره تئاتر کوتاه اسوه
دبیر جشنواره تئاتر کوتاه اسوه در این مراسم اظهار کرد: این جشنواره از شهریور امسال بهعنوان یکی از برنامههای دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت آغاز به کار کرد.
محمدهادی خالقزاده افزود: ۱۵ تئاتر متشکل از ۸۸ نفر در جشنواره تئاتر کوتاه اسوه شرکت کردند که از بین آنها ۹ گروه به مرحله نهایی راه یافت و پس از ارزیابی گروه داوری (فیضالله افرازی، روحالله طباطبایی و رضا رفیعی) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
**باور به منجی در همه ادیان آسمانی وجود دارد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج نیز در این ایین گفت: بشر خسته از دنیای صنعتی امروز به این نتیجه رسیده که مادیات پاسخگوی نیازهای او نیست و در حالی که خیلیها از لحاظ مادی اقناع شدهاند؛ اما باز احساس میکنند نیازهای فراتری وجود دارد که دستیابی به آنها در این دنیا به راحتی نیست. به همین دلیل باور به منجی در همه ادیان آسمانی وجود دارد؛ اما در اسلام بهویژه مذهب تشیع اعتقاد به مهدویت طبق قرآن و روایات بهعنوان یک اصل مسلم پذیرفته شده است.
رحیم اکرامی اضافه کرد: تفاوت اعتقاد به منجی بشریت با سایر ادیان در این بوده که مصداق را میدانیم، اما آنها به مصداق پی نبردهاند. آنها معتقدند بالاخره کسی میآِید؛ اما او چه کسی خواهد بود مشخص نیست؛ اما در دین اسلام روشن و واضح است. دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی از مردم و برای مردم بوده و رسالت خود میداند فرهنگ امامت و مهدویت را به نسل جوان منتقل کند. در همین راستا از سال گذشته دبیرخانه امامت و مهدویت در سازمان مرکزی راهاندازی و ذیل این دبیرخانه مرکزی در مراکز استانها دبیرخانههای استانی راهاندازی شد.
وی عنوان کرد: جشنواره تئاتر کوتاه اسوه با همکاری و همت دبیرخانه جشنواره در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج از چهار ماه پیش برنامهریزی و فراخوان شد و تیمهایی شرکت کردند. انتقال پیام در قالب تئاتر که امروز زبان انتقال ارزشها، فرهنگ و هنر است، اثر و ماندگاری بیشتری دارد. امروز شاهد اجراهای خوب دانشجویان، دانشآموزان، جوانان و نوجوانان بودیم. این هنر در انتقال پیام و فرهنگ بسیار مؤثر خواهد بود و مخاطب به راحتی میتواند این پیام را بگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج بیان کرد: دانشگاه آزاد در این برنامه پیشگام بوده و برنامههای دیگر مانند طرح تمدنساز، طرح ضیافت اندیشه و بسیاری طرحها و برنامه فرهنگی دیگر اجرایی شده است. همه استانها تا نیمه شعبان باید جشنوارههای واگذارشده را برگزار کنند. اختتامیه اصلی دومین جشنواره امامت و مهدویت ۱۶ اسفند با حضور رؤسای استانها و مسئولان سازمان مرکزی در قم برگزار و گروههای برتر و منتخب به مرحله پایانی راه پیدا خواهند کرد.
اکرامی مطرح کرد: در افتتاحیه دومین جشنواره امامت و مهدویت در مشهد، تیم مشاعره از بوشهر شرکت کرده بود که باعث هیجان و لذت شد. دختران جنوبی با پوشش زیبا و لهجه شیرینشان بسیار خوب درخشیدند. این درخشیدنها شیرین است.
**اقتباس از آثار هنری راه و رسم دارد
روحالله طباطبایی از داوران جشنواره تئاتر کوتاه اسوه نیز توضیح داد: امام عصر میآِید تا انتظار از همه فرهنگنامههای بشر حذف شود. باید منتظر واقعی باشیم و در این مسیر گام برداریم. بیشتر آثار نمایشی و شاهکارهای جهانی در باب انتظار بوده و ایده و طرح خلق بیشتر آثار هنری انتظار است. اقتباس از آثار هنری راه و رسم دارد، یک پیام مستقیم داریم و یک پیام غیرمستقیم. در سبکهای مدرن بیشترین تأثیر را عنصر غیرمستقیم داسته و عنصر مؤثر دیگر بومیسازی هنر است. حرکت روایت در اجرای نمایش باید مدنظر قرار گرفته شود برای نمایش سالهای آِینده باید کار بیشتر و تلاش بیشتر صورت گیرد.
وی ادامه داد: انتظار اصلیترین نهادها و گزارههای هنر نمایش است. هنر نمایش بهعنوان قدیمیترین و تأثیرگذارترین آدابورسوم و فرهنگ جامعه بوده و این آیینها که ریشه در مذهب و باورهای اجتماعی دارد و همینطور نمایش در ایران برگرفته از اسطورههای گوناگون ازجمله تراژدی مذهبی و ملی با الهام از تراژدی سوگ سیاوش که بعدها این نمادها و نشانهها در تعزیههای مذهبی اسلامی بهویژه امام حسین(ع) قبل از ورود به رسانه مهمترین عنصر تبلیغ دینی و باورها و اعتقادات مبدل شد.
در پایان برنامه از دستاندرکاران جشنواره و همچنین دانشجویانی که در برگزاری این برنامه همکاری کردند، تجلیل شد.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/