ساخت یک ربات جدید برای کاوش اقیانوسهای فرازمینی
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان معتقد هستند که اقیانوس شور اروپا میتواند آب بیشتری نسبت به کل زمین در خود نگه دارد. فضاپیما Europa Clipper قرار است در مدار مشتری برای مطالعه اروپا پرواز کند. هم اکنون نیز یک ربات جدید توسط دانشمندان دانشگاه بریستول ساخته شده است که میتواند در اقیانوسها شنا کند. این واحدهای روباتیک که RoboSalps نامیده میشوند، بر اساس طراحی و زندگی زئوپلانکتونهای مرموز الگوبرداری شدهاند.
طبق یک بیانیه مطبوعاتی، آنها طوری مهندسی شدهاند که در محیطهای ناشناخته مانند اقیانوسهای فرازمینی کار کنند. RoboSalps میتواند به تنهایی عمل کند. آنها با بدن بشکهای شکل و نیمه شفاف خود شبیه چتر دریایی هستند، اما به خانواده Tunicata تعلق دارند، چرخه زندگی پیچیدهای دارند و با تشکیل کلنیها بین نسلهای منفرد و جمعی تغییر میکنند. RoboSalp از یک ساختار لولهای نرم بسیار سبک ساخته شده است. این ربات همانند هواپیمای بدون سرنشین است و میتواند در اعماق دریاها شنا کند.
به گفته محقق «والنتینا لو گاتو» از دپارتمان مهندسی هوافضا بریستول «این ربات پتانسیل انجام وظایف پیچیده را دارد. به دلیل وزن کم و استحکام بالا برای ماموریتهای اکتشافی در زیر آب ایده آل هستند.»
هر ماژول RoboSalps به لطف یک موتور کوچک با ساختار لولهای نرم میتواند به تنهایی شنا کند و هنگامی که چندین واحد به یکدیگر متصل میشوند، یک سیستم زائد را تشکیل میدهند و با وجود شکست، همچنان میتوانند کار کنند. کل سیستم میتواند حرکت کند حتی اگر یک ماژول خراب شود. RoboSalps همچنین میتواند به بخشهای متعددی تقسیم شود که هر کدام در جهت متفاوتی کاوش کنند و بعداً در پیکربندی جدید برای هدفی متفاوت دوباره سرهم میشوند.
ویژگی کارآمد این رباتهای جدید باعث میشود که بتوانند ماموریتهای خودمختار را به صورت ایده آل انجام دهند. این رباتها قادر هستند در شرایطی همچون محیطهای دوردست زیردریایی، تونلهای فاضلاب و سیستمهای خنک کننده صنعتی کاوش کنند. این گروه تحقیقاتی همچنین در حال توسعه روشهای کنترلی هستند که میتواند از انطباق ماژولها برای دستیابی به حرکات کارآمدتری بهرهبرداری کنند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/