منظومه ماهوارهای ایرانی تا پایان دولت سیزدهم راهاندازی میشود +فیلم
عیسی زارعپور در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص زمان دقیق پرتاب ماهواره سنجش از راه دور ظفر اظهار کرد: این ماهواره در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ آماده پرتاب میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره جزئیات ساخت و راهاندازی منظومه ماهوارهای ایرانی بیان کرد: در این راستا وزارت ارتباطات پروژه منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی را معرفی و راهاندازی کرده است. طبق برنامهریزی صورت گرفته میکوشیم منظومهای از ماهوارههای مخابراتی به منظور بهکارگیری فناوری اینترنت اشیا را راهاندازی کنیم. منظومه ماهوارهای ایرانی تا پایان دولت سیزدهم راهاندازی و تعدادی از ماهوارههای تکمیل کننده این پروژه تا پایان دولت سیزدهم ارسال میشود.
در ادامه ویدئوی گفتوگوی خبرگزاری آنا با وزیر ارتباطات را مشاهده میکنید:
زارعپور در جمع خبرنگاران نیز عنوان کرد: برنامه وزارت ارتباطات توسعه صنعت فضایی هم به صورت بومی در بخشهای ساخت ماهواره، پرتاب ماهواره و راهاندازی ایستگاههای زمینی ارتباط با ماهوارهها و هم ضمن همکاری با شرکتها و سازمانهای بینالمللی است. ماهوارهها و ماهوارهبرها در کلاسهای مختلفی ساخته و تولید میشوند و هرجا که نیازی خاص در صنعت فضایی مطرح شود از ظرفیت تعاملات بینالمللی استفاده کنیم تا مسئله موجود در کوتاه مدت برطرف شود. البته با ریلگذاری صورت گرفته قصد داریم در میان مدت و بلند مدت همه همه نیازهای صنعت فضایی را با استفاده از ظرفیتهای داخل کشور رفع و این صنعت را به طور کامل بومیسازی کنیم.
**ارائه سرویس اینترنت ماهوارهای در ایران منوط به تبعیت ارائهدهندگان از قوانین مخابراتی بینالمللی است
وی در مورد ارائه سرویس اینترنت مارهوارهای در ایران گفت: ما از فعالیت سرویسهای منظومههای ماهوارهای خارجی در کشور استقبال میکنیم البته ارائهدهندگان این سرویسهای برای ارائه خدمات خود در ایران باید طبق قوانین اتحادیه جهانی مخابرات عمل کنند. با شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهوارهای مذاکراتی انجام دادیم و در آینده نزدیک نتایج آن را به مردم اعلام میکنیم.
وزیر ارتباطات درباره رفع چالش دانشبنیانها برای دسترسی به اطلاعات ارسالی از ماهوارهها تأکید کرد: بخشی از این مسئله از طریق فرهنگسازی در خصوص کاربردهای متنوع تصاویر ماهوارهای رفع میشود و در این زمینه رسانهها وظیفه مهم دارند. قسمتی دیگر از این چالش نیز از مسیر تعاملات سازمانی رفع میشود و وزارت ارتباطات در این زمینه با دستگاههای مختلف در حال مذاکره است. دادههای فضایی که هم اکنون در اختیار وزارت ارتباطات است میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات کشور که رفع آنها در چارچوب وظایف وزارتخانههای مختلف است باشد.
زارعپور افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه نیز همه دستگاهها مکلف شدهاند امکان استفاده از دادههای فضایی در اجرای وظایف خود را بررسی کنند.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/