دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دستاوردهای ۴۴ سال مجاهدت متخصصان ایرانی

ابداع روش درمان سرطان و تولید ۹۷درصدی داروی مورد نیاز کشور

ابداع روش درمان سرطان و تولید ۹۷درصدی داروی مورد نیاز کشور
دانشمندان کشورمان در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود تمامی محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های ظالمانه دستاوردهای مهم و تأثیرگذاری در حوزه پزشکی را ارائه داده‌اند.
کد خبر : 829743

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، پیشرفت و توسعه یک کشور نیازمند حرکت در مسیر تولید و به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته است. در واقع می‌توان گفت یکی از اساسی‌ترین کلید‌های موفقیت در هر جامعه دستاورد‌های بزرگ در فناوری است. آینده درخشان برای ملت‌ها ارتباط مستقیمی با میزان مهارت مردم در حوزه علم و فناوری کشور دارد؛ بنابراین مهندسان ایرانی در سراسر جهان با دستاورد‌های بزرگ خود موجب افتخار آفرینی و ارتقای سطح دانش شده‌اند. فناوری در تمام زمینه‌ها به ویژه در حوزه علمی و پزشکی به کمک مردم می‌آید و در این راستا دستاورد‌های بزرگ مهندسان ایرانی زبانزد عام و خاص است. در این گزارش به برخی از دستاورد‌های مهندسان ایرانی در زمینه پزشکی اشاره می‌کنیم:

**دستگاه ساخت ایران که از قطع عضو مبتلایان به دیابت جلوگیری می‌کند

مهندسان ایرانی با استفاده از فناوری نانو موفق به ساخت دستگاهی شدند که در تسریع روند درمان انواع زخم‌ها مانند زخم‌های دیابتی، مزمن و بستر تاثیر بسیار زیادی دارد. پزشکان با استفاده از این دستگاه قادر به پاکسازی کامل باکتری‌ها هستند و با قرار دادن پانسمان روی زخم‌ها روند درمان زخم را سرعت می‌بخشد.

از مزیت‌های دیگر این دستگاه به تولید ذرات می‌توان اشاره کرد که این امر موجب می‌شود تا یک مرحله روند بهبود زخم سریعتر پیش رود. این دستگاه ایرانی با استفاده از روش‌های متنوعی از جمله گاز هلیوم، گاز آرگون و یا بدون گاز تولید می‌شود. این دستگاه ایرانی علاوه‌ بر ایران در سایر کشور‌های جهان مانند مالزی و آمریکای جنوبی استفاده می‌شود.

ایران؛ رتبه اول در زمینه سلول‌های بنیادی

بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان تغییرات بسیار زیادی ایجاد کرده است. در دوره شیوع این بیماری همه‌گیر مهندسان کشورمان با ساخت مکمل‌های پروبیوتیک و عرضه آن به بازار به مقابله با بیماری کرونا برخاستند. مکمل‌های روبیوتیک نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. همچنین سهم قابل توجهی از بازار مکمل‌های در ایران به محصولات داخلی تعلق دارد. این مکمل‌ها از ۱۲ نوع ویتامین، مواد معدنی و سه سویه پروبیوتیک تشکیل شده است. از دیگر مزیت‌های این مکمل‌ها مقرون به‌صرفه بودن آن است. در واقع ۱۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای بازار مکمل‌های غذایی به همراه داشته است.

دانشمندان ایرانی با استفاده از روش ژن‌درمانی موفق به درمان یک کودک مبتلا به سرطان خون شدند. دانشمندان کشورمان در این روش از سلول‌های ایمنی به نام سلول «تی» استفاده کرده و با تغییر آن‌ها در آزمایشگاه، سلول‌های آلوده به سرطان را می‌یابند و سپس نسبت به نابودی آن اقدام می‌کنند. همچنین این روش از جدیدترین روش‌ها برای درمان سرطان است و با تلاش و همت یک شرکت دانش‌بنیان به مرحله نهایی رسیده است. بر اساس گفته محققان اجرای این طرح نزدیک به هفت سال طول کشید و پس از گذراندن مطالعات سلولی و پیش‌بالینی روی حیوانات برای اولین بار در کشور از این روش درمانی برای سرطان استفاده شد.

بیشتر بخوانید:

بیماران معلول با استفاده از پروتز عصبی به توانایی کنترل رایانه دست یافتند

داروهای ایرانی به دلیل کیفیت بالا و تأثیرگذاری گسترده بر درمان انواع بیماری‌ها در سراسر دنیا و به ویژه در منطقه غرب آسیا شناخته شده است و از همین رو مشتریان زیادی از کشور‌های همسایه به دنبال دارو‌های ایرانی هستند. بخش گسترده‌ای از فرآورده‌های دارویی ایران قابلیت صادرات دارند. بر اساس گزارش‌ها ۴۰۲ نوع دارو با فناوری پیشرفته در زمینه تشخیص و درمان انواع بیماری‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شده‌اند. کیفیت بالای محصولات بهداشتی و دارویی در ایران توجه بازار‌های خارجی را به خود جلب کرده است و کشورهایی از قبیل آلمان، اتریش، افغانستان، سوریه و ترکیه بزرگ‌ترین مشتریان داروهای ایرانی هستند.

ایران؛ رتبه اول در زمینه سلول‌های بنیادی

**گام‌هایی بلند در پزشکی هسته‌ای

هم اکنون با همت دانشمندان جوان کشورمان بیش از ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز مردم در داخل تولید می‌‌شود و تنها سه درصد از اقلام دارویی از کشور‌های همسایه وارد می‌شود. این آمار نشان می‌دهد ایران به یکی از کشور‌های مستقل در صنعت دارو تبدیل شده است. از دیگر دستاوردهای بزرگ ایران پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی می‌توان به پیشرفت‌های حاصل شده در فناوری سلول‌های بنیادی نیز اشاره کرد. ایران از معدود کشور‌های پیشرو در سطح جهان است. پژوهشکده‌های ایرانی در منطقه غرب آسیا رتبه نخست از نظر تعداد مقالات و کیفیت تحقیقات علمی را به خود اختصاص داده‌اند. از آنجایی که نظام سلامت در جامعه اهمیت دارد، نخبگان کشورمان درتلاشند تا با ارتقای کیفیت محصولات بیوتکنولوژی و میزان آسیب‌ و مرگ و میر ناشی از بیماری‌ها را به حداقل برسانند.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب