دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 بهمن 1401 - 10:00
به همت یک استارت آپ؛

میزان آب مورد نیاز کشاورزان تخمین زده می‌شود

میزان آب مورد نیاز کشاورزان تخمین زده می‌شود
با توجه به نیاز آب کشاورزان در مزارع، میزان نیاز آن‌ها با سامانه پشتیبانی تصمیم گیری یکپارچه برای مدیریت آبیاری مبتنی بر داده (رصد آب)، تخمین زده می‌شود.
کد خبر : 829665

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا،پلتفرم رصد آب با استفاده از داده‌های هواشناسی اقلیمی، آنالیز تصاویر ماهواره‌ای سطوح تحت کشت و همچنین داده‌های دریافت شده از سطح مزرعه این امکان را به کشاورز می‌دهد که در مناسب‌ترین زمان ممکن، تصمیم گیری دقیق‌تر و علمی تری برای مدیریت صحیح آبیاری مزرعه خود داشته باشد. این فرایند با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند که بر مبنای روابط دقیق آب، خاک، گیاه و اتمسفر توسعه داده شده اند، صورت می‌گیرد. این پلتفرم قابلیت پیش بینی داده‌های هواشناسی، پیش بینی تبخیر تعرق گیاه مرجع، پیش بینی تبخیرتعرق گیاه کشت شده برای ۸ روز را دارد؛ و در نهایت زمان و میزان آبیاری موردنیاز برای هر مزرعه صورت می‌گیرد. 

سپیده آقایی مدیر یک استارت آپ فعال در حوزه کشاورزی به خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره محصول رصد آب برای آبیاری کشاورزان گفت: در این محصول به رفع عدم اطلاع دقیق از میزان نیاز آبی مزارع و باغات در طول فصل کشت، عدم اطلاع از برنامه آبیاری بهینه با توجه به نوع گیاه و مرحله رشد، عدم اطلاع از تنش آبی ممکن، خطا در داده‌های سنسور‌های رطوبتی، تغییرات شدید در شرایط کشت (خاک، گیاه) و هزینه بر بودن نصب تجهیزات پایش رطوبت و هواشناسی پرداخته می‌شود.

وی به راهکار‌های رفع موارد مذکور در محصول رصد آب اشاره کرد و افزود: این راهکار‌ها شامل استفاده از سنسور و تجهیزات پایش رطوبت در مزارع، نصب ایستگاه هواشناسی در مزارع و پایش ماهواره‌ای رطوبت خاک عنوان کرد.

این مدیراستارت آپ، بازارهدف استفاده ازاین محصول را کشاورزان، باغداران و متولیان فضای سبز عنوان کرد.

وی به مزیت‌های رقابتی با نمونه مشابه اشاره کرد و گفت: مزیت رقابتی این محصول نسبت به نمونه مشابه، نظارات ماهواره‌ای مزارع، ارائه برنامه آبیاری، تحلیل اقتصادی کشت و بررسی الگوی رطوبتی است. 

او چشم انداز این استارت آپ در محصول و ایده رصد آب را شامل شروع تحقیقاتی طرح از آغاز سال ۹۹، ایجاد لایه فرانت تا پایان سال ۱۴۰۱، معرفی محصول به کشاورزان و احتمال فروش تا ۱۰۰ اشتراک تا پایان ۱۴۰۱، اجرای این طرح درمزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان تابستان ۹۹، شروع برنامه نویسی طرح در قالب پلتفرم تحت وب و آمده سازی دیتابیس تا پایان سال ۱۴۰۰ و امکان فروش تا ۵۰۰ اشتراک تا پایان سال ۱۴۰۲ اعلام کرد و افزود: سرمایه موردنیاز برای تبدیل ایده به محصول ۵۰۰ میلیون تومان است و برای اجرای طرح نیاز به تجهیزات خاص نداریم. 

وی در مورد پیشرفت ایده رصد آب، اظهار کرد: این ایده تا مرحله کدنویسی و محاسباتی پیشرفت داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب