اقدام جالب بانک کشاورزی در حمایت از تولیدکننده با گشایش السی داخلی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، یکی از مهمترین نیازهای تولیدکنندگان در کشور، تأمین سرمایه برای خرید مواد اولیه تولید است تا بتوانند با استفاده از این منابع، اقدام به افزایش تولید و سپس افزایش فروش کنند.
در یک سال اخیر بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت اقتصاد تفاهم نامه سه جانبهای امضا کرده اند که بر اساس آن تا حدود هزار هزار میلیارد تومان (۹۳۳ هزار میلیارد تومان) منابع شبکه بانکی برای حمایت از تولید به این بخش هدایت میشود که بخشی از آن به صورت نقدی (تسهیلات ریالی) و بخشی هم به صورت اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) خواهد بود.
عمده منابع در نظر گرفته شده برای اجرای این تفاهم نامه، منابع داخلی شبکه بانکی از جمله بانک کشاورزی است که با توجه به اینکه به خدمت تولید درمی آید، تورم زا نخواهد بود و به رشد نقدینگی منجر نمیشود.
از سوی دیگر یکی از مهمترین نیازهای تولیدکنندگان یا بازرگانان، گشایش ال سی یا اعتبارات اسنادی است که هم در تبادلات داخلی و هم خارجی شرکتها کاربرد دارد. البته گشایش ال سیهای بانکی برای شرکتها معمولا در تبادلات خارجی است، اما در خرید کالای داخلی میان شرکتهای ایرانی هم کاربرد دارد که بانک کشاورزی در این زمینه برای رونق تولید، پیش قدم شده است.
بانک کشاورزی در راستای حمایت از تولید، برای آن دسته از تولیدکنندگانی که قصد خرید اعتباری از تأمین کنندگان مواد اولیه را دارند، ال سی داخلی با هدف تضمین اعتبار مشتری نزد خریدار بازگشایی میکند که به دو نوع دیداری (نقدی) و مدت دار تقسیم میشود.
به عبارت دیگر بانک کشاورزی در مدل اعتبارات اسنادی دیداری، متعهد میشود مبلغی که شرکت خریدار خصوصا تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه تولید از فروشندگان نیاز دارند را به صورت نقدی تأمین کرده و سپس با توجه به گردش حساب تولیدکننده، این مبلغ را جایگزین کند.
بانک کشاورزی همچنین خدمت ال سی مدت دار هم به شرکتها ارائه میدهد که تقریبا به تسهیلات شبیه است؛ به این صورت که برای تولیدکنندهای که خواهان دریافت این خدمت به صورت خرید مواد اولیه تولید از شرکتهای داخلی است، اعتبار اسنادی داخلی مدت دار ارائه میدهد.
در این حالت، بانک کشاورزی وجه مورد نیاز تولیدکننده را تهیه کرده و به فروشنده میدهد سپس با اخذ بهره مورد نظر، وجه پرداخت شده را از تولیدکننده در طول دوره زمانی توافق شده بازپس میگیرد.
اتفاقی که میتواند به کمک تولیدکنندگان آمده و بسیاری از مشکلات آنها را در تأمین منابع خریدهای آنها به خصوص مواد اولیه تولید برطرف کند. به عنوان مثال تولیدکننده مبل نیاز به انواع پارچه اعم از وارداتی یا تولید داخل دارد؛ در شرایطی که مبل ساز بخواهد به توسعه کسب و کار خود بپردازد و تیراژ تولید مبل را افزایش دهد، نیاز به سرمایه گذاری سنگینی برای خرید مواد اولیه خواهد داشت.
در این شرایط بانک کشاورزی با تولیدکننده همراه شده و با ارائه ال سی داخلی به شرکت سازنده پارچه مبلی یا شرکت واردکننده آن، معتبر بودن مبل ساز را تضمین میکند.
اگرچه در بازارهای داخلی ممکن است تولیدکننده و تأمین کننده مواد اولیه تولید با روشهای دیگری از جمله پرداخت هزینههای خرید مواد اولیه تا چند ماه بعد از فروش کالا با یکدیگر همکاری داشته و اصطلاحا (نسیه فروشی) را به اعتبار خوش نام بودن تولیدکننده اجرایی کنند، اما این روش دردسرهای خاص خود را دارد و حتی ممکن است نه فروشنده مواد اولیه به پول خود برسد و نه تولیدکننده بتواند به گسترش کسب و کار خود پرداخته و میزان فروش را افزایش دهد تا پول مواد اولیه را که به صورت نسیه از فروشنده تأمین کرده بود، بازپس بدهد.
اما با روش گشایش اعتبارات اسنادی داخلی (ال سی) در بانک مرکزی، هم شفافیت مالی دو طرف تولید و تأمین کننده مواد اولیه تولید افزایش مییابد و هم مشکلات حقوقی و دعواهای دو طرف که عمدتا ناشی از نبود ضمانت کافی برای برگشت پول فروشنده و همچنین کمبود منابع خرید مواد اولیه از سوی تولیدکننده است، تا حدود زیادی برطرف میشود که نشان دهنده نقش مثبت بانک کشاورزی در رفع این دغدغه تولیدکنندگان است.
در این میان روش گشایش اعتبارات اسنادی مدت دار بانک کشاورزی هم بارقه امید دیگری در دل تولیدکننده روشن میکند که میتواند با استفاده از منابع بانک کشاورزی، هزینههای خرید مواد اولیه که اصلیترین دغدغه تولیدکنندگان است را تأمین کرده و در مقابل تولیدکننده در مدت زمانی توافق شده و پس از اتمام مراحل تولید و فروش کالای تولید شده، اعتباراتی که از بانک کشاورزی دریافت کرده را بازپس بدهد.
انتهای پیام/