تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر با یک نوع لنز کاشتنی
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بیماری آلزایمرهم مانند بسیاری از بیماریها، هر چه زودتر تشخیص داده شود، می توان اقدامات بیشتری برای کاهش سرعت پیشرفت آن انجام داد. بر همین اساس یک لنز کاشتنی آزمایشی می تواند با تغییر ظاهر خود در مراحل اولیه بیماری به تشخیص زودتر آلزایمر کمک کند.
این لنز پلیمری شفاف زیست سازگار که توسط دانشمندان مؤسسه ماشینآلات و مواد کره (KIMM) ساخته شده است، در پشت قرنیه و جایی که با دید بیمار تداخل ندارد کاشته میشود.
این دستگاه دارای یک آرایه رنده مانند دارای خطوط موازی کوچک است که مستقیماً روی سطح آن حک شده است. لایهای از هیدروژل شفاف که بالای آن رنده قرار دارد، به همین ترتیب دارای آرایهای از شکافهای موازی است که از میان آن عبور میکند. در شرایط عادی، خطوط و شکاف ها به گونه ای در یک راستا قرار می گیرند که یک الگوی خنثی را تشکیل می دهند.
با این حال، اگر حتی مقادیر کمی از مواد شیمیایی بیومارکر مرتبط با آلزایمر در مایع چشمی وجود داشته باشد، باعث تماس هیدروژل می شود. با انجام این کار، فاصله شکاف های آن تغییر می کند. در نتیجه، هنگامی که آن ها با خطوط زیرین روی خود لنز ترکیب شوند، چیزی را ایجاد می کنند که به عنوان الگوی موآر(moiré pattern) شناخته می شود. این الگو یک نوع الگوی استروبینگ است که گاهی اوقات هنگام نمایش لباس های راه راه ریز یا سایر موارد راه راه روی صفحه تلویزیون دیده می شود.
اگرچه الگوی موآر لنز برای بیمار قابل مشاهده نیست، اما میتوان آن را با میکروسکوپی که به عنوان بخشی از معاینه منظم روی چشم او قرار میگیرد، تشخیص داد. این فناوری قبلاً روی چشمان خوک استخراج شده آزمایش شده است.
این مطالعه اخیراً در مجله Bioactive Materials منتشر شده است.
انتهای پیام/