دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مطالعه جدید فاش کرد؛

ارتباط شگفت انگیز بین تکامل و تبعیض نمایان شد

ارتباط شگفت انگیز بین تکامل و تبعیض نمایان شد
یک مقاله تحقیقاتی نشان می‌دهد که ایجاد محیط‌هایی که ظهور رفتار مطلوب را از طریق پویایی‌های تکاملی تشویق می‌کنند، به جای تلاش برای تنظیم در برابر نتایج نامطلوب، مؤثرتر است.
کد خبر : 826045

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، بر اساس مطالعه جدیدی که در شماره افتتاحیه مجله هوش جمعی منتشر شده است، نیرو‌های تکاملی ممکن است در تمایلات جمعی برای تبعیض نقش داشته باشند. محققان دانشکده مدیریت اسلون MIT و دانشگاه پکن از مدل ریاضی انتخاب طبیعی بر روی رفتار برای بررسی مفهوم انتخاب گروهی استفاده کردند که در آن نیرو‌های تکاملی بر گروه‌های افراد تأثیر می‌گذارند.

مدل آن‌ها نشان داد که در شرایطی که تغییرات تکنولوژیک سلطه یک گروه را به چالش می‌کشد و به گروه‌های تازه در حال ظهور اجازه می‌دهد تا محبوبیت کسب کنند، قطبی شدن سیاسی، تعصب و تبعیض می‌تواند ظاهر شود.

ظهور جهانی اقتدارگرایی در چند سال اخیر تشدید شده است و نتایج آن را بیش از هر زمان دیگری مرتبط کرده است. گزارش آزادی در جهان در سال ۲۰۲۱ نشان داد که کشور‌هایی که در حقوق سیاسی و آزادی‌های مدنی کاهش یافته اند، از کشور‌هایی که بیشترین سود را در ۱۵ سال گذشته داشته اند، بیشتر است.

احساسات و سیاست‌های ضد مهاجرت نیز در بسیاری از کشور‌ها ادامه یافته یا افزایش یافته است (گالوپ، سپتامبر ۲۰۲۰). در همان زمان، استفاده از رسانه‌های اجتماعی با تخمین ۴.۷۰ میلیارد کاربر در سراسر جهان همچنان در حال افزایش است (DataReportal، ژوئیه ۲۰۲۰).

لو می‌گوید: یکی از ایده‌های اصلی اقتصاد - فرضیه بازار‌های کارآمد - این است که تعاملات تصادفی بسیاری از افراد می‌تواند درجه قابل توجهی از هوش جمعی ایجاد کند. به عنوان مثال، بازار‌های مالی با استفاده از این خرد جمعیت، رشد اقتصادی و نوآوری فوق‌العاده‌ای مانند دارو‌های جدید سرطان، ماشین‌های خودران، گوشی‌های هوشمند و مریخ‌نورد را در میان بسیاری دیگر افزایش می‌دهند. اما شکست در هوش جمعی به ما حباب‌های اقتصادی، سقوط، و بحران‌های مالی جهانی می‌دهد - دیوانگی اوباش به جای خرد جمعیت.

به گفته محققان، گروه‌ها می‌توانند بر اساس نفرت - اغلب ناخودآگاه - از طریق نیرو‌های انتخاب طبیعی شکل بگیرند و چنین اتحاد‌هایی می‌توانند هوش جمعی ما را کاهش دهند و آسیب‌های اجتماعی بزرگی به بار آورند.

انسان‌ها به طور طبیعی تمایل دارند به باور‌های اصلی خود لنگر بزنند (Tversky and Kahnemen, ۱۹۷۴). تحقیقات لو و ژانگ پیامد‌های امروزی این اصل را بررسی می‌کند. هنگامی که اطلاعات جدیدی به مردم ارائه می‌شود - چه از طریق سرویس‌های خبری یا پست‌های رسانه‌های اجتماعی - گروهی وجود خواهند داشت که این اطلاعات را بدون توجه به صحت آن باور می‌کنند؛ و علی‌رغم اندازه کوچک گروه اولیه، سیستم‌های توصیه‌گر مبتنی بر تعامل می‌توانند به سرعت این باور‌ها را تقویت کنند و از طریق پویایی‌های تکاملی معمولی باعث رشد تصاعدی جمعیت‌هایی با باور‌های قطبی شوند.

ژانگ می‌گوید: به عبارت ساده، تکامل می‌تواند پیش داوری‌های ما را هدایت کند. از زمان انتشار کتاب منشأ گونه‌ها توسط داروین در سال ۱۸۵۹، ما می‌دانیم که گروه‌ها برای زنده ماندن با هم رقابت می‌کنند. رقابت در کنار همکاری در راه‌هایی وجود دارد که می‌تواند ما را به ارتفاعات جدیدی سوق دهد - مانند همکاری جهانی که واکسن‌های COVID-۱۹ ما را تولید کرد. اما همچنین می‌تواند ما را به پایین‌ترین سطح‌ها بکشاند - مانند تروریسم دولتی، جوامعی با عقاید دو قطبی، و جنایات نفرت نسبت به گروه‌های کم‌نمایش.

نویسندگان توصیه می‌کنند که محیط‌هایی را پرورش دهند که در آن رفتار مطلوب هوش جمعی به‌طور طبیعی از طریق پویایی‌های تکاملی پدیدار شود، نه صرفاً تنظیم در برابر نتایج نامطلوب - که می‌تواند فشار‌های انتخابی ایجاد کند که اوضاع را بدتر می‌کند. راهبرد‌های تشویق چنین محیطی شامل فراهم کردن فعالانه فرصت‌های اجتماعی، آموزشی و اقتصادی برای گروه‌های کم‌نمایش برای مقابله با حلقه‌های بازخورد منفی، و همچنین ارائه درس‌ها و فعالیت‌هایی برای کودکان برای تعامل با یکدیگر با پیشینه‌های مختلف، برای ایجاد ادراک دقیق‌تر از افراد است. از گروه‌های دیگر موثرترین سیاست‌ها از ظهور حلقه‌های بازخورد منفی جلوگیری می‌کند.

لو می‌گوید: با توجه به انتقال تقریباً آنی اخبار امروز، اکنون مهم‌تر از هر زمان دیگری است که مطمئن شویم ابزار مناسب و محیط مناسبی داریم که در آن خرد جمعیت می‌تواند به طور طبیعی ظهور کند تا از جنون اوباش جلوگیری کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: تکامل تبعیض
ارسال نظر
هلدینگ شایسته