تاثیر به سزای استرس جسمی و روحی روی ریزش مو
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در دوران ایپدمی کرونا، بعد از بهبودی بیماری یا بعد از تزریق واکسن افرادی موهایشان به شدت ریزش پیدا کرد که خوشبختانه درمان دارد و سریع میتوان این ریزش موهای دورهای را برطرف کرد.
آزاده گودرزی، متخصص پوست و مو به علتهای ریزش مو اشاره کرد و بیان کرد: ریزش مو گاهی به دلایل ارثی و هورمونی است، به خصوص در آقایان که شایعتر است. در طول زمان، افراد حجم موهایشان کم میشود و اصطلاحا کف سرشون خالی میشود. هم در خانمها هم در مردان، این اتفاق میافتد. به خصوص بانوانی که ریزشهای ارثی یا هورمونی مو دارند، آزمایشهایی انجام میدهند تا متخصص بداند تنبلی تخمدان یا سطح هورمون مردانه در آنها بالاتر است یا خیر؟ سپس برحسب شرایط، زمینه و شدت ریزش مو، درمان برایشان شروع میشود.
وی ادامه داد: نوع دیگری از ریزش مو است که خیلی شایعتر است، ریزش موی افراد به این صورت است که از لحاظ حجم مو موهایش خوب است؛ اما دورههایی موهایشان به شدت ریزش پیدا میکند و فراتر از حالت عادی همیشگی است. این موضوع افراد را نگران میکند. همه افراد در دورانهایی، این ریزش مو را تجربه میکنند مثلا بعد از زایمان، یا افرادی هستند که به دنبال کاهش وزن یا استرس و اضطرابی، به فاصله چند روز بعد از استرس، دچار ریزش مو میشوند. حتی در کرونا هم بعد از بیماری یا بعد از واکسن هم افرادی این ریزش مو را تجربه کردند. برای درمان آن آزمایشاتی انجام دادیم تا علتهای دیگر مثل تیروئید یا کمبود ویتامینها در ریزش مو تاثیرگذار است یا خیر؟
گودرزی در ادامه بیان کرد: اگر فرد موهایش را نشسته باشد، روی یک ملحفه سفید موهایش را برس کند، اگر در بیست دقیقه، بیش از صد تار مو بریزد، ریزش موی آن فرد طبیعی نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که استرس در ریزش مو تاثیر دارد؟، گفت: بله صد در صد. هم استرس جسمی و هم استرس روحی، روی ریزش مو تاثیر دارد. حتی خیلی از داروها هم باعث ریزش مو میشوند و عوامل متعددی دارد. البته برای تشخیص علت ریزش مو باید معاینه انجام شود، چون دلایل مختلفی دارد.
متخصص پوست و مو بیان کرد: در افرادی که شیمی درمانی انجام میدهند، خیلی مواقع داروها باعث میشود موها به حجم قبلی برنگردند و داروهایی را میتوان استفاده کرد تا روند ریزش را کمتر کرد و حجم موها را بهتر کرد؛ ولی بعضی از داروها برای کسانی که سرطان داشتند به خصوص سرطان سینه مجاز نیست که استفاده شود. پس باید با بررسیهای دقیقتری شروع شود چرا که ایمنی افراد برای ما از حجم موهایشان مهمتر است و خیلی کارها میشود برایشان کرد تا درمان شوند.
گودرزی در پایان اظهارکرد: مو زمانی که خشک نیست انرژی بیشتری نیاز است تا باز شود؛ بنابراین ما توصیه میکنیم که موهای گره خورده و خیس را نباید شانه کرد.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/