دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 دی 1401 - 11:52
توسط مدارگرد کره جنوبی؛

تصاویر سیاه و سفیدی از سیاره زمین در افق سطح ماه منتشر شد

تصاویر سیاه و سفیدی از سیاره زمین در افق سطح ماه منتشر شد
پس از پرتاب موفقیت آمیز مدارگرد کره جنوبی به مدار ماه، تصاویر سیاه و سفیدی از سیاره زمین در افق سطح ماه منتشر شده که یادآور تصاویر مأموریت آپولو ۱۱ ناسا هستند.
کد خبر : 824121

به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، از گذشته تاکنون وضعیت ماه نسبت به زمین، به بشر کمک ‌کرده تا با سهولت بیشتری شبانه‌روز و تقویم‌ها را محاسبه کند. به عنوان مثال، ماه‌های تقویمی تقریباً معادل با زمانی است که گذرِ از یک ماه کامل به ماه کامل بعدی طول می‌کشد. با پیشرفت تکنولوژی و علی رغم علاقه بشر به دانستن نکات و اسرار منظومه شمسی اما مدار ماه هنوز هم نقاط مبهمی با خود به همراه دارد. ماه اگرچه خود یک قمر است اما قطر آن تقریباً ۳۴۷۵ کیلومتر است. در منظومه شمسی بیش از ۲۰۰ قمر وجود دارد و قمر سیاره زمین از منظر وسعت در رتبه پنجم قرار می‌گیرد.

برای دستیابی به اسرار ماه، محققان و کاوشگران نجوم به طراحی مدارگرد برای ارسال تصاویر روی آورده‌اند. در این میان کره جنوبی هم اولین مدارگرد خود را به ماه فرستاده است. کره جنوبی برای یک ماموریت یک ساله رصد ماه، اولین مدارگرد خود با نام KPLO را بر فراز موشک Falcon 9 شرکت «اسپیس ایکس» به فضا پرتاب کرد. مدارگرد مسیریاب ماه KPLO با نام دانوری (Danuri) به معنای لذت بردن از ماه نیز نامگذاری شده است. این مدارگرد پس از سفری۴ ماهه به مدار ماه رسید. پرتاب موفقیت آمیز دانوری آن را در یک مدار انتقال ماه بالستیک قرار داد که این فرایند ۱۴۵ روز طول کشید. در نهایت کاوشگر کره‌ای وارد مدار قطبی ماه شده و ارتفاع هدف آن ۱۰۰ کیلومتر بالاتر از سطح ماه بود.

طبق اطلاعات گفته شده دانوری ۶ محموله علمی جداگانه را حمل می‌کند که برای جمع‌آوری داده‌های مختلف طراحی شده‌اند. ۵ مورد از این ابزارها یعنی یک تصویر سطح سیاره (وسیله ماهواره‌ای برای اندازه گیری و ترسیم نقشه سطح و اتمسفر)، یک دوربین واید انگل پولارومتریک، جاذبه سنج، طیف سنج اشعه گاما و محموله آزمایشی فناوری شبکه جدید توسط دانشگاه‌ها و سازمان‌های تحقیقاتی کره جنوبی ساخته شده‌اند.

ابزار ششم این کاوشگر نیز به ناسا تعلق دارد و یک دوربین حساس به نام «شادوکم» است که برای شناسایی مناطق سایه‌دار دائمی در قطب‌های ماه طراحی شده است تا نشانه‌هایی از رسوبات آب و یخ را بیابد. داده‌های این ابزار به برنامه آرتمیس ناسا، پروژه ارسال فضانوردان به ماه کمک می‌کند.

 

بیشتر بخوانید:

ناسا خبر برخورد شی فضایی با مدارگرد ماه را تایید کرد

چهره ماه مدام تغییر می‌کند

**آغاز مأموریت‌های علمی مدارگرد کره جنوبی

ماهواره‌ها و مداگردهای در حال چرخش در اطراف کره زمین و سایر کاوشگر‌های فضایی که در نقاط مختلف منظومه شمسی حضور دارند در هر لحظه تصاویر زیبایی را از سیاره آبی و سایر اجرام آسمانی ثبت و ارسال می‌کنند. معمولاً سازمان‌های فضایی هر هفته مجموعه‌ای از بهترین تصاویر ثبت شده به وسیله ماهواره‌ها و یا فضانوردان مستقر در ایستگاه بین‌المللی فضایی را برای عموم مردم منتشر می‌کنند. 

حال پس از پرتاب موفقیت آمیز مدارگرد کره جنوبی به مدار ماه، تصاویر سیاه و سفیدی از سیاره زمین در افق سطح ماه منتشر شده است که یادآور تصاویر مأموریت آپولو ۱۱ ناسا هستند. این تصاویر در بازه زمانی ۲۴ دسامبر تا ۱ ژانویه از فاصله کمتر از ۱۲۰ کیلومتری از سطح ماه تهیه شده‌اند. مؤسسه تحقیقات هوافضای کره جنوبی از تصاویر و ویدیو‌های مدارگرد برای پیدا کردن نقاط بالقوه برای فرود در مأموریت‌های بعدی در سال ۲۰۳۲ استفاده خواهند کرد.

تصاویر سیاه و سفیدی از سیاره زمین در افق سطح ماه منتشر شد

مدارگرد ماه دانوری پس از ۱۴۵ روز سفر فضایی به مدار ماه رسید و حالا با سرعت ۱.۶۲ کیلومتر بر ثانیه هر دو ساعت یک‌بار به دور ماه می‌چرخد. این فضاپیما از ماه آینده میلادی مأموریت‌های علمی خود را آغاز می‌کند. این مأموریت‌ها شامل نقشه‌برداری و تحلیل عوارض طبیعی ماه و اندازه‌گیری قدرت مغناطیسی و پرتو‌های گاما خواهد بود.
 
کره جنوبی همچنین در نظر دارد که فناوری آزمایشی «اینترنت فضا» را با دانوری امتحان کند. آن‌ها پس از این موفقیت، برنامه‌های بلندپروازانه‌ای را در دستورکار خود قرار داده‌اند؛ می‌خواهد در سال ۲۰۳۲ در ماه و در سال ۲۰۴۵ در مریخ فرود بیاید. البته با توجه به عقب‌ماندگی‌ خود را نسبت به پیشتازان حوزه فضا از جمله آمریکا، روسیه و چین فاصله زیادی تا دستیابی به این اهداف دارد.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب