دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1401 - 13:29
رئیس کمیسیون فین‌تک سازمان نصر:

نباید سطوح دسترسی نابرابر به شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد وجود داشته باشد

نباید سطوح دسترسی نابرابر به شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد وجود داشته باشد
رضا قربانی گفت: مخالف متمایز کردن طبقات خاص برای دسترسی به اینترنت نیستم، اما اعتقاد دارم نباید سطوح دسترسی نابرابر به شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد وجود داشته باشد.
کد خبر : 823881

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مسئله اینترنت طبقاتی چند روزی است تبدیل به یکی از پربحث‌ترین موضوعات رسانه‌ها شده است. بعد از انتشار خبر امکان دسترسی کسب‌وکارهای عضو اتحادیه فناوران رایانه تهران به اینترنتی با محدودیت‌های کمتر، زنگ خطر راه‌اندازی گسترده اینترنت طبقاتی به گوش جامعه رسید. زنگ خطری که البته پیش از این هم به صدا درآمده بود اما با توجه به شرایط فعلی کشور و محدودیت‌های شدید در سه ماه اخیر حساسیت افکار عمومی نسبت به این موضوع بیش از پیش شده است. نگرانی از گسترش اینترنت طبقاتی در کشور این است که یک امکان عمومی از دسترس همگان خارج شود و در اختیار اقشار خاصی قرار بگیرد. به این ترتیب، طبقات و گروه‌هایی که گفته می‌شود احتیاج بیشتر به دسترسی نامحدود به اینترنت دارند به نیازشان پاسخ داده می‌شود، اما اکثریت هم‌چنان با اختلال، محدودیت و مسدودیت دست و پنجه نرم خواهند کرد. موضوعی که رضا قربانی، رئیس کمیسیون فین‌تک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، آن را سیاستی نادرست می‌داند.

رضا قربانی، رئیس کمیسیون فین‌تک سازمان نصر تهران معایب اجرایی شدن ایده اینترنت طبقاتی را برشمرده و با اشاره به شرایط فعلی که در آن پلتفرم‌های پرکاربرد و محبوب بین‌المللی از دسترس خارج شده‌اند، نتایج اجرایی شدن طرح اینترنت طبقاتی را این طور توضیح داد: «در این شرایط باید ساختن جایگزین‌ها مورد توجه قرار گرفته شود نه اینکه رانت توزیع شود، زمانی که رانت توزیع شود، منشأ فساد خواهد شد.»

به باور وی «واقعیت این است که این ابزار‌ها ابزار‌های شبکه‌اند یعنی همه مردم باید به آن‌ها دسترسی داشته باشند؛ بنابراین ما خواسته روشنی در این مدت در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای داشتیم و آن دسترسی آزاد به اینترنت است.»

**همه مردم باید دسترسی داشته باشند

رئیس کمیسیون فین‌تک سازمان نصر تهران در ادامه به تشریح رویکرد این سازمان نسبت به مسئله اینترنت طبقاتی پرداخته و علت مخالفتشان را چنین تشریح کرد: «ما در سازمان نظام صنفی استان تهران و به‌صورت کلی سازمان نظام صنفی کشور اساساً رویکردمان این نیست که برویم و چنین چیزی را تثبیت کنیم، وقتی اینترنت و دسترسی به ابزار‌های پرکاربرد اینترنت قطع باشد، اما برای یک عده خاص این دسترسی و به عبارتی اینترنت طبقاتی ایجاد شود، درست نیست.»

وی معتقد است در زمانی که دسترسی به پیام‌رسان خارجی در کل کشور قطع باشد، هیچ فایده‌ای ندارد که عده محدودی به این بستر‌ها دسترسی داشته باشند. با ذکر همین علت، قربانی اینترنت طبقاتی را خطرناک خواند و گفت: «ما در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای که حدود هفت هزار شرکت در کل کشور دارد، با این کار مخالف‌ایم؛ بنابراین این که برای اعضای خود امتیاز‌های جدایی را دریافت کنیم به نفع اعضا و شرکت‌ها نمی‌دانیم. اینترنت طبقاتی ایده خطرناکی است.»

**دریافت امتیاز‌های خاص برای سازمان خود را به نفع اعضا و شرکت‌ها نمی‌دانیم

قربانی مخالف با متمایز کردن طبقات خاص برای دسترسی به اینترنت نیست، اما اعتقاد دارد نباید سطوح دسترسی نابرابر به شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد وجود داشته باشد. قربانی در این خصوص گفت: «این که طبقه‌ای از بقیه متمایز باشند و به آن‌ها اینترنت بدون فیلتر داده شود یک بحث است و نباید انتقاد و اعتراضی کرد. بحث دیگر موضوع دسترسی به شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد مانند واتساپ و اینستاگرام است که از زمان ایجاد محدودیت‌ها کاربرانشان در انجام کار‌ها دچار مشکل شده‌اند. ما نمی‌خواهیم از اپلیکیشن خارجی دفاع کنیم، اما باید دید آیا جایگزین آن در طول سال‌ها معرفی شده است؟ مواردی را نام می‌برند که جایگزین است، اما مردم چه میزان از آن‌ها استقبال کرده‌اند؟»

پیش از این، بسیاری از کسب‌وکار‌های فعال در حوزه فناوری و برخی از نهاد‌ها هم به ایده اینترنت طبقاتی انتقاد و با آن مخالفت کرده‌اند. مدیران برخی کسب‌وکار‌ها و همچنین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و انجمن تجارت الکترونیک تهران از جمله مخالفان این ایده هستند که از راه‌های گوناگون مخالفت خود با اجرای این طرح را اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب