دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1401 - 06:54
مکمل کاهنده قند خون ساخته شد

تولید مکمل‌های گیاهی برای کمک به درمان بیماری‌های شایع

تولید مکمل‌های گیاهی برای کمک به درمان بیماری‌های شایع
یک شرکت فناور علاوه بر ساخت مکمل کاهنده قند خون، موفق به ساخت و تولید نمونه‌هایی از مکمل‌های گیاهی برای کمک به درمان برخی بیماری‌های شایع مانند دیابت شد.
کد خبر : 822693

امین گنجعلی دکتری شیمی و مدیرعامل یک واحد فناورِ تولیدکننده انواع مکمل‌های گیاهی مستقر در مرکز رشد فناوری‌های نوین در صنایع تبدیلی درباره فعالیت واحد فناور متبوع خود و زمینه کاری آن اظهار کرد: ابتدا فعالیت خود را در قالب تیم تحقیقاتی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج با ایده قرص‌های فشرده گیاهی به منظور استفاده به عنوان ادویه در صنایع غذایی آغاز کردیم.

وی اضافه کرد: در طول دوره پیش‌رشد و در حال انجام تحقیقات تیم، علاوه بر طی‌کردن دوره‌های آموزشی کسب و کار زیر نظر مرکز رشد و ثبت رسمی، شرکت موفق به ساخت نمونه‌هایی از مکمل‌های گیاهی برای کمک به درمان برخی بیماری‌های شایع مانند دیابت شد.

این فعال حوزه فناوری در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر طی شده حاصل شده است و چه دستاورد‌هایی داشته‌اید؟ بیان کرد: اکنون چند محصول صددرصد گیاهی ارائه کرده‌ایم که در حال طی‌کردن مراحل ثبت اختراع و اخذ مجوز‌های لازم از سازمان غذا و دارو به منظور ارائه به بازار مصرف است.

گنجعلی ادامه داد: محصولات شرکت در مرحله نخست به عنوان مکمل دارویی و غذایی عرضه خواهند شد؛ اما درصددیم با ادامه دریافت حمایت از سوی مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی، موفق به ورود به عرصه تولید دارو‌های گیاهی شویم.

وی با بیان اینکه شرکت در روز‌های آغازین دوره کرونا با توجه به تخصص نیروی انسانی و تجربیاتش به تولید و عرضه مواد ضدعفونی اقدام کرد، افزود: به این ترتیب علاوه بر عمل به مسئولیت اجتماعی، موفق به کسب درآمد مختصری شد که با توجه به سهام‌دار بودن دانشگاه، بخشی از این درآمد به دانشگاه تعلق گرفت. 

تولید مکمل‌های گیاهی برای کمک به درمان بیماری‌های شایع

 مدیرعامل واحد فناور آریناشیمی گواشیر با بیان اینکه واحد دانشگاهی کهنوج در راستای فعالیت شرکت به برگزاری دوره‌های آموزشی نیز اقدام کرده است، افزود: علاوه بر محصولاتی که در صنایع غذایی کاربرد دارند، افتخار این واحد فناور، عرضه مکمل کاهنده قند خون است که می‌تواند کمک چشمگیری در مبارزه با این بیماری به جامعه ارائه کند.

گنجعلی در ادامه گفت‌وگوی خود با آنا نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور را تبیین و عنوان کرد: عموماً شرکت‌هایی مانند شرکت ما که تصمیم به تولید محصول دارند در تأمین سرمایه راه‌اندازی کارگاه تولیدی به مشکل برمی‌خورند که، مجبور به فروش دانش فنی خود می‌شوند و در بسیاری موارد منجر به دلسردی تیم‌ها می‌شود.

این فناور اظهار کرد: از چندین ایده اولیه معمولاً فقط یک محصول به آن سطح از تکامل می‌رسد که توان حضور در بازار را به دست می‌آورد و زمانی که به دلیل نداشتن سرمایه کافی مجبور به فروش آن محصول شوید، دیگر انگیزه‌ای برای نوآوری باقی نخواهد ماند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا حمایت لازم را از سوی دانشگاه و مراکز و نهاد‌های مربوط با مأموریت خود داشته‌اید و انتظارتان از مسئولان چیست؟ گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از سازمان‌های پیشرو در این زمینه است؛ اما برای برخی شرکت‌ها که در مراکز رشد واحد‌های دانشگاهی غیر از واحد‌های مراکز استان مستقر هستند با توجه به مشکلات مالی و با وجود حمایت‌های معنوی، دانشگاه‌ها امکان حمایت لازم مالی را ندارند.

تولید مکمل‌های گیاهی برای کمک به درمان بیماری‌های شایع

به گفته گنجعلی برای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاه‌ها، باید بودجه‌های پژوهشی از بودجه جاری دانشگاه مستقل شود؛ چراکه اگر در این حوزه هزینه نشود، بودجه به مراکز رشد دیگری که بودجه‌شان را هزینه کرده‌اند، انتقال می‌یابد. احیای معاونت پژوهشی در واحد‌های دانشگاهی هم می‌تواند بسیار موثر باشد؛ چراکه معاونت‌های علمی عموما وقتشان صرف امور آموزشی می‌‌شود.

فعال حوزه فناور در پاسخ به این پرسش که بحران کرونا چه تأثیری در فعالیت شما داشت و آیا در زمینه مقابله با آن محصول یا خدماتی داشته‌اید؟ به آنا گفت: در دوران کرونا علاوه بر تولید ضدعفونی کننده‌های سطح و دست در ضدعفونی ماسک‌های تولیدی توسط بسیج دانشجویی با امکاناتی که دانشگاه در اختیارمان گذاشت، همکاری کردیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب