توجه به وقف علمی در دانشگاههای کشور ضرورت دارد
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور در سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.
پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم در این مراسم با اشاره به میزان وقف و کمک مالی در دانشگاههای برتر جهان خاطرنشان کرد: دانشگاه هاروارد ۵۳ میلیارد دلار در یک سال گذشته از طریق وقف علمی کسب درآمد داشته است. بسیاری از دانشگاهها به شدت ارتباطات بینالمللی دارند و افراد افتخار میکنند که وقف علمی انجام دهند. این امر باید مورد توجه بیشتر در کشورمان قرار گیرد.
وی افزود: بسیاری از کشورها با هم تالیفی اساتید، جدی دانشجویان خارجی و غیره به سمت گسترش همکاریهای علمی رفتهاند ما نیز باید دیپلماسی علمی را فعالتر کنیم و نباید از این امر مهم غفلت کرد.
صالحی اظهار کرد: بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری که بر گسترش زبان فارسی در تازههای علمی تاکید کردند برای ثبت نشریات فارسی را در اسکوپوس تلاش میکنیم. برای این هدف نشریات را در پایگاه دوآج نمایه کردیم.
وی در مورد نمایه شدن نشریات نیز گفت: تا سال گذشته ۱۰۱ مجله ایرانی در اسکوپوس نمایه شده بود. در سال گذشته ۲۰ مجله نمایه شده که از این تعداد دو مجله فارسی است و این موجب تقویت جایگاه زبان فارسی در نمایه هم میشود.
معاون پژوهشی وزیر علوم با تاکید بر اهمیت شرکت در فرصت مطالعات داخل، گفت: مقام معظم رهبری هم از این طرح حمایت کردند، در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۹۱ عضو هیات علمی از این طرح استقبال کردند.
وی در مورد آمار قراردادهای ارتباط با صنعت نیز، گفت: مجموع مبلغ قراردادهای ارتباط با صنعت در سال جاری به ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است که البته باید افزایش یابد.
صالحی به رتبه علمی ایران اشاره کرد و ادامه داد: در نمایه اسکوپوس در سال ۱۹۹۶ نمایه، رتبه ۵۶ بوده ایم، ولی در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۱۵ رسیدهایم، هر چند ارتقای این رتبه در مراحل بالاتر دشوارتر است.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به تعداد مقالات ایران در سال ۱۹۹۶ اشاره کرد و گفت: در آن سال ۸۴۱ مقاله نمایه شده در اسکوپوس بوده که این تعداد در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۷۷ هزار مقاله رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت این دستاوردها، خاطرنشان کرد: به اندازه بودجه پژوهش یک کشور در حال توسعه، در وزارت علوم سرمایهگذاری شده تا به این دستاوردها از جهت رتبههای علمی رسیدیم و این شاهکار پژوهشگران ما است.
انتهای پیام/