پرهیز از درمانهای خانگی برای خشکی پوست
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، الهام بهرنگی متخصص پوست و مو در گفتوگو با رادیو سلامت با بیان اینکه خشکی پوست علتهای متعددی دارد، گفت: از علتهای خشکی پوست میتواند مشکلات کم کاری تیروئید یا علتهای دارویی از جمله داروهای کنترل کننده چربی خون و یا علتهای ذاتی و ژنتیکی مثل آلرژیها و اگزماهای پوستی باشد که در خیلی از کودکان، نوجوانان و بزرگسالان میتوانیم شاهد علتهای ذاتی و ژنتیکی خشکی پوست باشیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از علتها، خشکی پوست ناشی از افزایش سن است که در سنین بالای هفتاد سالگی معمولا رخ میدهد. تمام انواع این خشکی پوستها، در فصل زمستان تشدید میشود چرا که سرمای هوا و خشکی هوا در فصل زمستان میتواند این خشکیها را تشدید کند. از این رو، به تمام بیمارانی که پوستشان مستعد خشکی، اگزما و حساسیت پوستی هستند توصیه میشود که در فصل زمستان بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: بهتر است حمامها کوتاه مدتتر شوند. حرارت آب خیلی داغ نباشد. با توجه به اینکه فصل سرما است، حرارت آب در حدی باشد که سرما نخورند، زیرا که آب داغ، خودش چربیهای پوست را کاهش میدهد. از شویندههای ملایم و غیرصابونی استفاده شود و بعد از حمام در همان دو دقیقه اول که بدن را خشک میکنند، از چرب کنندههای بدن که به عنوان لوسیون بدن موجود است، استفاده کنند و از گردن به پایین بدنشان را چرب کنند. اگر یک ساعت بعد از حمام این چرب کردن اتفاق افتد دیگر کارایی ندارد و باید سریع بعد از حمام که پوست رطوبت دارد این کار انجام شود.
وی ادامه داد: از لیف و کیسه در حمام استفاده نشود، مگر اینکه لیف و کیسههای نرم یا لیفهای حولهای که برای کودکان استفاده میشود، استفاده کنند. در نهایت با کف شویندههای صابونی یا یک لیف نرم خودشان را بشورند که مهمترین نکته چرب کردن بعد از حمام است.
این متخصص پوست و مو در پاسخ به این پرسش که تفاوت خشکی پوست و اگزما در چیست؟، افزود: یک بیماری است به نام درماتیت آتوپیک در حقیقت یک اگزمای ذاتی است که به ارث رسیده است و در سنین مختلف نمود پیدا میکند که میتواند به صورت اگزمای دست، نشان داده شود و در کودکان به صورت اگزمای صورت نمایان میشود.
بهرنگی در خصوص تاثیرگذاری درمانهای خانگی گفت: برخلاف نظر اکثریت که مثلا روغن زیتون خشکی پوست را از بین میبرد. درافرادی که بیماری درماتیت آتوپیک دارند، روغن زیتون میتواند بیماری را بدتر کند یعنی هر روغنی نمیتواند کمک کننده باشد.
وی اظهار کرد: بسته به علت خشکی، روغنهای کمک کننده خیلی متغیر هستند؛ ولی لوسیونهای بدن به صورت فرآوردههای طبی بهداشتی مخصوصا لوسیونهای طبی که فاقد مواد اصلی و مواد بو دار هستند، را میتوان استفاده کرد. لوسیونها نباید بودار باشند؛ چون خود اسانسها میتواند باعث حساسیت شود.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/