صفر تا ۱۰۰ کتابخانهای در دل دانشگاه با ۵ هزار و ۶۰۰ عضو
محمد اسماعیلی فارسانی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در شهرکرد به مناسبت ۲۴ آبان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار اظهار کرد: کتابخانههای دانشگاهی قلب و مرکز فعالیتهای پژوهشی و آموزشی هستند و منابع اطلاعاتی مورد نیاز دانشجویان و استادان که محور اصلی آموزش و پژوهش هستند را مهیا میکنند.
وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد دارای مجموعه کتابخانهای بسیار غنی در سطح منطقه و کشور بوده که در برنامههای اصلی برای جذب مخاطب و غنیکردن مجموعه کتابخانههای دانشگاه و رفع نیازهای اطلاعاتی دانشجویان و اعضای هیئت علمی خرید منابع جدید و بهروز از اولویتهای اصلی کتابخانه است.
رئیس اداره کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد یادآور شد: در آخرین خرید برای مجموعه کتابخانهها در سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون تومان کتاب تخصصی از نمایشگاه کتاب و در طول سال براساس نیاز مجموعه کتابخانههای خریداری شده است.
**برگزاری کارگاههای آموزشی درباره منابع اطلاعاتی
اسماعیلی فارسانی متذکر شد: برگزاری کارگاههای آموزشی درباره منابع اطلاعاتی، جستوجوی مقالات، نوزیع بروشور، معرفی مجموعه کتابخانههای دانشگاه برای دانشجویان، برگزاری هفته کتاب و تقدیر از برگزیدگان هفته کتاب در طول چند سال گذشته از اولویتهای مجموعه کتابخانههای دانشگاه بوده است.
وی تأکید کرد: خرید منابع دیجیتال در اولویت خرید منابع اطلاعاتی مجموعه کتابخانههای دانشگاه آزاد شهرکرد بوده و کتابخانه مرکزی دانشگاه سال ۱۳۶۴ راهاندازی شد.
رئیس اداره کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد افزود: مجموعه کتابهای این کتابخانه ۱۴۶ هزار جلد است و در سالهای فعالیت خدمات ارزندهای به مراجعهکنندگان داخل و خارج از دانشگاه ارائه کرده است.
اسماعیلی فارسانی تشریح کرد: اطلاعات منابع کتابخانه مرکزی اکنون تحت شبکه وب به آدرس https://lib.iaushk.ac.ir است و مراجعان میتوانند از طریق اینترنت تمام منابع موجود در کتابخانه را جستوجو کنند.
وی تشریح کرد: اعضای کتابخانه شامل استادان، دانشجویان، کارمندان دانشگاه و افرادی است که از دانشگاهها و سایر سازمانها معرفی میشوند. علاوه بر کتابخانه مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد دارای ۶ کتابخانه دانشکدهای است.
رئیس اداره کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد عنوان کرد: کتابخانه مرکزی دارای کتابخانه دانشکده فنی و مهندسی است، این کتابخانه که سال ۱۳۸۴ راهاندازی شد، دارای ۱۲ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب است. در این کتابخانه مراجعهکنندگان میتوانند اکثر کتابهای رشتههای معماری، عمران، الکترونیک و مکانیک را به امانت بگیرند. امکان جستجوی منابع به صورت کامپیوتری در این مجموعه وجود دارد.
اسماعیلی فارسانی با اشاره به کتابخانه دانشکده علوم انسانی بهعنوان دومین کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: این کتابخانه سال ۱۳۸۵ راهاندازی شد و مجموعهای از کتابهای مرجع رشتههای علوم انسانی (حدود ۸۰ هزار) بهخصوص رشته ادبیات را دارد و اکنون از طریق شبکه داخلی به کتابخانه مرکزی متصل است.
وی با معرفی سومین کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد مطرح کرد: کتابخانه دانشکده دامپزشکی سال ۱۳۸۸ افتتاح شد و منابع این کتابخانه مختص دانشجویان و استادان رشته دامپزشکی و علوم دامی است. گروه دامپزشکی دارای دو کتابخانه دیگر در کلینیک دام بزرگ شهرکرد و دام کوچک در اصفهان است.
**معرفی بخشهای مختلف کتابخانه مرکزی واحد شهرکرد
رئیس اداره کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با معرفی چهارمین کتابخانه مرکزی این دانشگاه گفت: کتابخانه دانشکده کشاورزی این کتابخانه سال ۱۳۸۸ افتتاح شد و کتابهای موردنیاز دانشجویان رشتههای کشاورزی، صنایعغذایی و علوم دامی را تأمین میکند. این کتابخانه نیز از طریق شبکه داخلی به کتابخانه مرکزی متصل است و امکان جستوجوی منابع از طریق نرمافزار کتابخانهای وجود دارد.
اسماعیلی فارسانی با اشاره به پنجمین کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد افزود: کتابخانه دانشکده علوم پایه هم سال ۱۳۸۸ افتتاح شد و کتابهای موردنیاز دانشجویان رشتههای فیزیک، شیمی، ریاضی، زیستشناسی و میکروبیولوژی را تأمین میکند.
وی با معرفی کتابخانه دانشکده علوم پزشکی هم تشریح کرد: این کتابخانه که سال ۱۳۹۲ تأسیس شد، دارای ۸ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب تخصصی رشتههای پرستاری، مامایی و بهداشت است. امکان جستوجوی منابع بهصورت کامپیوتری در این مجموعه وجود دارد و دارای دو سالن مطالعه برای استفاده دانشجویان است.
رئیس اداره کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با معرفی بخشهای مختلف کتابخانه مرکزی دانشگاه خاطرنشان کرد: بخش خدمات فنی مهمترین بخش تخصصی کتابخانه بخش خدمات فنی است. فعالیتهایی مانند ردهبندی، فهرستنویسی، نمایهسازی و آمادهسازی منابع برای قرارگرفتن در قفسهها در این بخش انجام میشود.
اسماعیلی فارسانی افزود: بخش امانت هم بیشترین آمار مراجعهکنندگان به کتابخانه را دارد و فعالیتهایی مانند امانت کتاب، تمدید و رزرو کتاب، عضوگیری از مراجعان در این بخش صورت میگیرد. در این بخش ارائه خدمات امانت، بازگشت کتاب، تمدید و جستوجوی منابع کتابخانه به صورت کامپیوتری انجام میشود. اکنون ۵ هزار و ۶۰۰ نفر عضو کتابخانه مرکزی و دانشکدهای هستند.
وی با اشاره به بخش اطلاعرسانی هم اضافه کرد: بخش اطلاعرسانی مهمترین بخش خدماترسانی کتابخانه است که شامل چهار بخش است.
رئیس اداره کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، نخستین بخش را بخش مرجع عنوان کرد و ادامه داد: در این بخش ۱۳۵ هزار جلد کتاب مرجع مانند واژهنامهها، دایرةالمعارفها، راهنماها، زندگینامهها، سالنامهها و ... نگهداری میشود و استفاده از منابع آن، فقط در محل نگهداری منبع امکانپذیر است.
اسماعیلی فارسانی به بخش نشریات ادواری اشاره کرد و افزود: در این بخش ۵۶۰ عنوان نشریه فارسی، ۱۲۰ عنوان نشریه لاتین و ۱۲ عنوان روزنامه پرتیراژ کشور نگهداری میشود. در بخش پایاننامهها و طرحهای پژوهشی هم ۱۳ هزار عنوان پایاننامه و رساله، ۳۴۰ طرح پژوهشی و ۸۰۰ گزارش کارآموزی وجود دارد.
وی مطرح کرد: استفاده از این منابع فقط در این بخش صورت میگیرد که از طریق پایگاههای اطلاعاتی کتابخانه قابل دسترس است، البته برخی پایگاههای مفید برای جستوجوی مقالات فارسی و لاتین بهصورت رایگان صورت میگیرد.
رئیس اداره کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، پایگاههای جستوجوی مقالات فارسی را «مقالات فارسی علمی و پژوهشی تمامی موضوعات Sid.ir» «مقالات حوزه علوم انسانی متن کامل Ensani.ir»، «مقالات پزشکی و پیراپزشکی متن کامل Tums.ac.ir»، «مقالات موضوعات مختلف Journals.Ut.ac.ir»، «پایگاههای جستوجوی مقالات لاتین»، «۷ پایگاه جستجوی مقالات لاتین متن کامل Iaulib.ir»، «مقالات پزشکی و پیراپزشکی Pubmed.com»، «مقالات و کتابهای لاتین تمامی موضوعات Springerlink.com»، «مقالات لاتین تمامی موضوعات Doaj.org»، «مقالات و کتابهای لاتین Scholargoogle.com» و پایگاههای اطلاعاتی دانشگاه آزاد اعلام کرد.
انتهای پیام/