یک جونده کوچک بزرگترین شتابدهنده جهان را از کار انداخت
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از NPR، شتابدهنده سرن که در چند کیلومتر مربع فضای زیرزمینی میان سوئیس و فرانسه ساخته شده و متعلق به اروپاست، بزرگترین شتابدهنده جهان است و تاکنون موفق به کشفیات بزرگی در حوزه فیزیک کوانتوم و آزمون قوانین حاکم بر آن شده است اما مدتی است که این شتابدهنده دچار بداقبالیهای پیدرپی میشود که آن را از کار میاندازد.
در آخرین نمونه از این موارد، چند شب قبل به طور ناگهانی برق بخشی از سیمپیچ اصلی قطع شد که مشکلاتی را فراهم آورد اما با خاموش شدن کامل مجموعه، هیچ حادثهای رخ نداد.
بنابر اظهارنظر سخنگوی CERN، مهندسان در حال رفع این مشکل هستند و معتقدند که اشکال ایجاد شده ناشی از مزاحمت یک جانور جونده مثل سمور یا راسوست که به مجموعه نفوذ کرده و سر راه خود کابل برق فشار قوی را هم جویده است.
اگرچه بنابر این اعلامیه رسمی، جونده کوچک حادثه تلخی را ایجاد نکرده است و این توقف تنها چند روز ادامه خواهد یافت، برنامه برخوردی که برای شتابدهنده طراحی شده بود به دلیل این توقف، تا نیمه ماه مه (25 اردیبهشت95) به تعویق خواهد افتاد.
برق فشار قوی اصلیترین نقش را در ایجاد میدانهای الکترومغناطیسی فوق قدرتمندی که در شتابدهنده به کار میرود، بازی میکند. شتابدهنده با استفاده از میدان الکترومغناطیسی، ذرات باردار اتم را به سرعتی نزدیک به سرعت نور میرساند و سپس در این سرعت با یکدیگر برخورد میدهد تا رفتار زیرذرات فیزیکی اتم را بررسی کند یا اتمها و مولکولهای تازهای را بسازد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/