روند توسعه فیزیکی شهرک جدید حومه تهران بررسی شد
به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، افزایش جمعیت شهری، گرانی زمین و ناتوانی برخی از خانوارها در تامین واحد مسکونی، سرریز جمعیت روستایی به پایتخت به دلایل خشکسالی، کمبود منابع آبی، از بین رفتن زمینهای کشاورزی و ...، باعث افزایش ساخت و ساز و سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای در اطراف کلانشهرها شده است. به همین دلیل، شهرکهایی برای اسکان جمعیت مازاد در پیرامون کلانشهرها به وجود آمده است. همچنین یکی از اهداف ایجاد شهرهای جدید این است که بار اقتصاد ملی را در کنار جذب جمعیت سرریز بکشند؛ بنابراین علاوه بر واحدهای مسکونی، فازهایی نیز به منظور احداث شهرکهای صنعتی، شرکتهای دانش بنیان و پارکهای فناوری اختصاص داده میشود.
شهرک پرند، شهری تازه تاسیس در نزدیکی شهرستان رباط کریم در استان تهران است. این شهرک در ۳۳ کیلومتری جنوب غربی شهر تهران و در مسیر آزاد راه تهران-ساوه قرار دارد. پرند، بر اساس اسکان بخشی از سر ریز جمعیتی تهران و همچنین اسکان کارکنان فردودگاه بینالمللی امام، در قالب طرحهای واگذاری زمینهای اجارهای ۹۹ ساله (مسکن مهر) ایجاد شده است. حریم این شهرک از شمال به ارتفاعات تخت رستم، از جنوب به رودخانه شور، از غرب به شهرستان شهریار و از شرق به شهر رباط کریم محدود است. این شهرک دارای ۷ فاز است. فازهای ۰، ۱، ۲، و ۳ خانههای شخصی ساز و شرکتی و فازهای ۴، ۵ و ۶ توسط پروژههای مسکن مهر ساخته شده است.
**مزایا و معایب زندگی در شهر جدید پرند
شهر جدید پرند با مساحت بیش از ۱۷ هزار هکتار و ۷ فاز مسکونی و صنعتی، امروزه به یکی از قطبهای جذب سرمایه در اطراف تهران تبدیل شده که با احداث ایستگاه مترو اختصاصی و گسترش تدریجی زیر ساختهای شهری، توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. از مهمترین مزایای زندگی در شهر جدید پرند میتوان به موقعیت جغرافیایی خوب، دسترسی راحت به فرودگاه بینالمللی امام خمینی، نزدیک بودن به شهرهایی مانند تهران، شهریار، کرج، ساوه و قم، آب و هوای خوب، تمیز و خنک به خصوص برای بیماران تنفسی، کارمندی بودن قشر ساکن در پرند از جمله پزشک، مهندس، بازنشستگان نیروی انتظامی و ...، قیمت ملک مناسب، آب آشامیدنی شیرین، اشتغال آسان؛ وجود شهرکهای صنعتی، بازار کار مناسب برای شغلهای خدماتی مانند حمل و نقل، تأسیسات، آسان بودن رفت و آمد و خلوت بودن شهر، بافت شهری مدرن و نوساز اشاره کرد.
وضعیت آب و هوای پرند تا حدودی نزدیک به هوای پایتخت بوده و البته میزان بارندگی و رطوبت هوای پرند کمتر از تهران است. پرند آلودگیهای تهران را ندارد و بالطبع برای افراد حساس به آلودگی، انتخاب مناسبی خواهد بود. البته زندگی در هر نقطهای از کشور مزایا و معایب خاص خودش را دارد که این شهرک جدید نیز از این قاعده مستثنی نیست. نبود آسانسور در برخی از آپارتمانهای دارای سند، بادخیز بودن و تا حدودی خشک بودن آب و هوای منطقه، کمبود خدمات اورژانسی و امدادرسانی، ضعیف بودن امکانات زیربنایی و خدمات شهری در فازهای ۵ و ۶، خلوت بودن شهر برای افرادی که در شهرهای شلوغ و بزرگی مانند تهران زندگی کردهاند، از مهمترین معایب زندگی در شهرک پرند است.
**پایش ماهوارهای توسعه فیزیکی پرند
روند توسعه فیزیکی شهرک پرند در جنوب غرب تهران با استفاده از تصاویر ماهوارهای گوگل ارث و در بازه زمانی ۱۰ ساله (۱۳۸۹-۱۳۹۹) بررسی شده است.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/