دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1401 - 23:10
رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم‌وفناوری:

ارتقای سطح و تخصیص ردیف بودجه مستقل برای مؤسسه استنادی علوم ضروری است

ارتقای سطح و تخصیص ردیف بودجه مستقل برای مؤسسه استنادی علوم ضروری است
رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری در نشست با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ضمن گزارش عملکرد مؤسسه، پیشنهاداتی از جمله ارتقای سطح این مؤسسه در دستگاه‌های اجرایی کشور و ردیف بودجه مستقل برای آن مطرح کرد.
کد خبر : 809152

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، رئیس و اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، نمایندگان شیراز و استان فارس در مجلس شورای اسلامی و جمعی از رؤسا و معاونان دانشگاه های استان فارس روز چهارشنبه از این مؤسسه بازدید کردند.  

خدمات مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام 

رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ضمن معرفی تاریخچه تأسیس، فعالیت ها و عملکرد مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (که به مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری تغییر نام یافت) اظهار داشت: از جمله خدمات مهم مرکز منطقه ای از بدو تاسیس در ۱۳۷۰ تولید انواع پایگاه های اطلاعات علمی، تاسیس شاخه های اطلاع رسانی در کشور به منظور تأمین مدارک علمی کاربران، چاپ و انتشار گزارش پژوهش ها، مجلات و کتاب های علمی فارسی و غیرفارسی، برقراری نظام مبادله الکترونیکی اطلاعات بین محققان ایرانی و منطقه‌ای همچنین حمایت از پژوهش های داخلی و منطقه‌ای در حوزه علوم و فناوری بوده است.

سیداحمد فاضل‌زاده افزود: مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری دسترسی به بیش از هشت میلیون مدرک با زبان ها و طیف های موضوعی مختلف را در اختیار اساتید و پژوهشگران قرار می دهد.  

وی گفت: مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری از بدو تاسیس در سال ۱۳۸۷ از طریق تدوین گزارش‌های علمی و تهیه استانداردهای لازم برای انتشارات علمی به تحلیل استنادی عملکرد پژوهشی مؤلفه‌هایی مانند دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای تحقیقاتی، دانشمندان و پژوهشگران، نشریات علمی و رشته‌های موضوعی را در ایران و سایر کشورهای اسلامی می پردازد.

رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری برخی سامانه ها و فرآورده های علمی مهم مؤسسه همچون سامانه نظام ایده‌ها و نیازها «نان»، درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا)، نمایه سازی نشریات علمی کشورهای اسلامی، بررسی، تحلیل و رتبه بندی نشریات، شناسایی محققان و نویسندگان برتر، تولید شناسه رقمی اشیا بین المللی Digital Object Recognizer (DOR)، سامانه گردهمایی ها و همایش های ملی و بین المللی ایران، ارائه گزارش جایگاه علمی ایران و دانشگاه های کشور در سطح بین المللی، استخراج و پالایش فهرست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر ایرانی، رتبه بندی دانشگاه های ایران، کشورهای اسلامی، دانشگاه های دنیا و دانشگاه های گروه دی‌هشت را معرفی کرد.

وی در مورد سامانه نان توضیح داد: این سامانه سه هدف اصلی را دنبال می کند؛ جهت دادن بخشی از ظرفیت پژوهشی کشور به سمت نیازها، ایجاد عدالت در دسترسی به اولویت‌های پژوهشی و فناوری کشور همچنین توجه و حمایت از تحقیقات کاربردی در راستای رفع نیازهای کشور است.

رتبه بندی گروه هشت که به تقاضای گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه (دی‌هشت) انجام می شود شامل ۴۶۳ دانشگاه است که دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران از ایران جزو پنج دانشگاه برتر این رتبه بندی هستند.

ضرورت ارتقای سطح و تخصیص ردیف بودجه مستقل برای موسسه استنادی علوم

تلاش برای ارتقای سطح مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری

فاضل‌زاده گفت: در راستای تدوین و بازنگری برنامه توسعه علم، فناوری و نوآوری استان فارس و با همکاری دانشگاه ها، موسسات علمی و فناوری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری متولی تشکیل دبیرخانه، تدوین پایش و ارزیابی برنامه توسعه علم، فناوری و نوآوری استان فارس شده است.

وی پیشنهاداتی را به اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری ارائه داد که مواردی همچون عملیاتی شدن ارتقای سطح این مؤسسه از سطح سه به سطح یک دستگاه های اجرایی کشور، ایجاد ردیف بودجه ای مستقل برای مؤسسه و حمایت های ویژه مالی و معنوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری را شامل می شد.  

در ادامه، علیرضا منادی‌سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: با پیگیری های لازم تلاش خواهد شد که این مؤسسه به سطح یک در بین دستگاه های اجرایی ارتقا یابد.

علیرضا پاک‌فطرت، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بی توجهی به مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری باعث می شود سایر کشورهای اسلامی و منطقه آن را به کشور خود منتقل کنند. باید تلاش کنیم این مؤسسه را در کشور حفظ کرده و برای ارتقای جایگاه آن بکوشیم.

جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری تنها متعلق به شیراز و ایران نیست و متعلق به جهان اسلام است. باید تلاش کنیم این مؤسسه را در مسیر انجام فعالیت های ارزشمند علمی آن هم در سطح جهان اسلام حفظ کنیم. همچنین، این مؤسسه در حوزه تولید علم برگ برنده جمهوری اسلامی ایران در سطح کشورهای اسلامی و جهان است. نباید این جایگاه را از دست بدهیم و باید حامی مأموریت های محول شده به آن باشیم.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی نیز می تواند از ظرفیت های این مؤسسه در جهت ارائه خدمات علمی به نمایندگان در مجلس شورای اسلامی بهره ببرد.

محمدمهدی علویان مهر رئیس دانشگاه صنعتی شیراز گفت: مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری طبق دستور مقام معظم رهبری تأسیس شده و باید برای تقویت آن تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب