پژوهش در کشور کارفرما ندارد/ کوتاهی دستگاههای اجرایی در سپردن کار به دانشگاه
به گزازش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ارتباط دانشگاهها با جامعه و صنعت موضوعی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است آمارهای موجود در خصوص قراردادهای ارتباط صنایع و دستگاههای اجرایی با دانشگاههای کشور رشد مناسبی داشته است.
تدوین و ابلاغ طرح تحول همکاری دانشگاهها و موسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت، شناسایی و مستندسازی دستاوردهای دانشگاهها در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت، توسعه و ساماندهی دورههای مهارت آموزی دانشگاهها و مراکز پژوهشی در جهت افزایش توانایی فارغ التحصیلان، رصد اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی، حمایت از ایجاد ساختارهای هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در مراکز علمی و دانشگاه ها، فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت، حمایت از طرحهای مزیت استانی و پروژههای فناورانه جهش تولید و جذب امریههای سربازی ارتباط با جامعه و صنعت از جمله برنامههای وزارت علوم به منظور افزایش ارتباط با جامعه و صنعت در سالهای اخیر بوده است.
بیشتر بخوانید:
شناسایی و بهکارگیری ظرفیتهای دانشبنیان برای ارتقای زیرساختهای حمل و نقل
تامین امکانات مورد نیاز کسبوکارها خرد، عاملی موثر برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان
از سوی دیگر ساماندهی و توسعه قراردادهای کلان دانشگاهها و پژوهشگاهها و دستگاههای اجرایی و همچنین آسیب شناسی مستمر مشکلات حقوقی دانشگاهها در قراردادهای همکاری با صنایع و دستگاههای اجرایی کشور و تلاش در جهت رفع آنها گامهای مهمی بوده که با همکاری دانشگاه ها، وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی صورت گرفته است.
حسن قدسی پور، رئیس دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره ارتباط صنعت با دانشگاه اظهار کرد: دانشگاهها مشکل زیربنایی در ارتباط با صنعت دارند، اگر پژوهش دانشگاهها تعطیل شوند هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد چرا که کسی درد پژوهش ندارد.
دستگاههای اجرایی کارفرمای حوزه پژوهش باشند
قدسی پور افزود: پژوهش در ایران کارفرما و نظارت ندارد، در صورتی که دستگاههای اجرایی باید کارفرمایی حوزه پژوهش را انجام دهند.
وی گفت: دستگاههای اجرایی در سفارش دادن کار به دانشگاهها تا حدودی کوتاهی دارند. صنعت و دستگاههای دولتی باید سفارش خود را به دانشگاه دهند تا نهاد دانشگاه به میدان بیاید.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: ساخت ماهواره به دانشگاهها واگذار شد و در این زمینه موفق بودیم، اگر بودجه لازم از سوی صنایع تامین شود دانشگاهها با نیروهای انسانی متخصص عملکرد خوبی به نمایش خواهند گذاشت.
نباید از دانشجویان تازه وارد شده به دانشگاه انتظار مهارت بالا داشت
قدسی پور با بیان اینکه برخی صنایع مدعی هستند که دانشجویان کاربلد نیستند که من این موضوع را قبول ندارم، تاکید کرد: نباید انتظار داشت که دانشجویان از همان بدو ورود به دانشگاه مهارتهای کافی داشته باشند، بلکه این موضوع در طول زمان اتفاق خواهد افتاد.
وی اضافه کرد: رویکردی که دولت سیزدهم پیش گرفته بسیار خوب است و امیدوار هستیم از پروژههای دانشگاه امیرکبیر استقبال خوبی شود و دولت روی ان سرمایه گذاری کند تا بتوانیم شاهد نتایج خوب باشیم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر افزود: رویکرد فعالیت دولت سیزدهم را طی یک سال اخیر مثبت دیده ایم و تعداد قردادها روز به روز در حال افزایش است.
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/