دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1401 - 11:18
با همت دانش‌بنیان‌ها محقق شد؛

راه اندازی بزرگترین کارخانه بازیابی پسماند‌های صنعت فولاد

راه اندازی بزرگترین کارخانه بازیابی پسماند‌های صنعت فولاد
یک شرکت دانش بنیان موفق به راه اندازی بزرگترین کارخانه بازیابی پسماند‌های صنعت فولاد در ساختار قرارداد BOT شده است.
کد خبر : 808053
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، حسین فخاری، مدیر گروه یک شرکت دانش‌بنیان در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران نانو گفت: از سال ۱۳۸۳ این گروه راه اندازی شد و زمینه فعالیت آن تولید مواد شیمیایی پیشرفته است و ماموریت سازمان را این گونه تعریف کرده‌ایم.
 
وی ادامه داد: ما بر روی ایده‌های مختلفی که به ما ارائه می‌شوند ممیزی انجام می‌دهیم تا ببینیم در فضای کسب و کار داخل کشور چقدر پتانسیل وجود دارد، وقتی تایید شود و این پتانسیل وجود داشته باشد (چون تعدادی محدودی از طرح‌ها و ایده‌ها تایید می‌شوند)، روی آن کار می‌کنیم. وقتی این ایده‌ها به مرحله‌ای برسند که قابلیت سرمایه گذاری داشته باشند، بخش خصوصی سرمایه گذاری کرده و یک شرکت مستقل ثبت می‌شود.

این فناور خاطرنشان کرد: تاکنون ۶ کارخانه راه‌اندازی کرده‌ایم. در این کارخانه‌ها از مواد اولیه وارداتی استفاده شده که فناوری آن در داخل کشور نبوده است. ما توانستیم این مواد را تولید کنیم. در ادامه فعالیت‌‌ها، سهام خود را با شرکت‌هایی که تولیدتشان روتین شد، واگذار کردیم. سپس با سرمایه آن خطوط دیگری را راه‌اندازی کردیم. در حال حاضر این گروه شامل ۳ شرکت است که دانش بنیان هم هستند.

فخاری درباره چالش‌ها و مشکلاتی که بر سر راه توسعه کسب و کار خود با آن مواجه شده‌اند، اظهار کرد: مهم‌ترین مشکلی که شرکت‌های بخش خصوصی با آن روبه رو می‌شوند، شرایط حاکم بر محیط کسب و کار کشور است که اصلا خوب نیست. در رتبه‌بندی‌های جهانی هم از نظر محیط کسب و کار معمولا جزو آخرین کشور‌ها هستیم. حتی در منطقه خاورمیانه هم رتبه در خور توجهی در این راستا نداریم.

مدیر این شرکت در ادامه بیان کرد: یکی از علت‌های اصلی آن، بی‌ثباتی اقتصادی کشور است که بخش خصوصی را تحت فشار قرار می‌دهد. در این صورت قابلیت برنامه ریزی پایین آمده و اتفاقات و چالش‌های بسیاری ایجاد می‌شود. یعنی کسب و کار‌ها به بحران‌هایی جدی برخورد می‌کنند که متعاقب آن باعث می‌شود محیط کسب و کار محیط مناسبی نباشد و زمینه رشد آنچنان که باید فراهم نشود. علی رغم اینکه حرکت و فعالیت‌های خوبی در صنعت نانو انجام شده، اما هنوز هم این صنعت جای کار دارد.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب