دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خاندوزی در نشست خبری مطرح کرد

رشد ۸.۵ درصدی سرمایه‌گذاری اقتصادی بهار ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل/ رشد ۵۳ درصدی خرید تضمینی گندم

رشد ۸.۵ درصدی سرمایه‌گذاری اقتصادی بهار ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل  رشد ۵۳ درصدی خرید تضمینی گندم
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه رشد سرمایه‌گذاری اقتصادی ۸.۵ درصدی در بهار امسال نسبت به بهار پارسال داشته‌ایم، گفت: رشد اقتصادی بهار امسال با احتساب نفت ۳.۸ درصد و بدون نفت ۴.۳ درصد بوده است.
کد خبر : 807910

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادوکارآفرینی خبرگزاری آنا، سید احسان خاندوزی امروز در نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت اظهار کرد: در ماه‌های اخیر روند نامناسبی که در رشد تولید صنایع بزرگ داشتیم و تا منفی ۵.۸ درصد هم رسیده بود، اصلاح شد و به مثبت ۶.۷ درصد رسید.


وی افزود: ۲۲ درصد این افزایش تولید به خودروسازی و قطعه سازی، ۱۷ درصد به مسکن، ۸.۵ درصد به فلزات اساسی و ... اختصاص داشت.


سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: رشد سرمایه گذاری اقتصادی ۸.۵ درصدی در بهار امسال نسبت به بهار پارسال داشته ایم. کاهش قطعی برق در تابستان امسال نیز به رشد تولید در سال جاری کمک کرد.


وی تاکید کرد: رشد اقتصادی بهار امسال با نفت ۳.۸ درصد و ۴.۳ درصد بدون نفت بوده است. رشد بخش صنعت، ۱.۱ درصد بخش معدن و ۳.۹ درصد بخش خدمات بود. بخش کشاورزی نیز از منفی ۵ درصد در بهار سال گذشته به منفی ۸ درصد رسیده است.


خاندوزی با تاکید بر اینکه تورم ۷۳ درصدی تولیدکننده در بهار پارسال به ۴۹ درصد در بهار امسال کاهش یافت، ولی باز هم رضایت بخش نیست، ادامه داد: تا پایان ۶ ماهه ۱۴۰۱ کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان تنخواه استفاده کردیم این در حالی است که تا پایان ۶ ماهه پارسال این رقم ۵۰ هزار میلیارد تومان بود، ولی علی رغم افزایش شدید قیمت ها، امسال توانستیم با انضباط مالی، شرایط را کنترل کنیم.


وی افزود: در ۶ ماهه امسال ۷۰ هزار میلیارد تومان اصل اوراق بدهی را تسویه کردیم. پارسال ۱۳۸ هزار میلیارد تومان واگذاری اوراق مالی داشتیم که امسال به ۶۳ هزار میلیارد تومان کاهش یافت.


وزیر اقتصاد تصریح کرد: امسال علاوه بر اینکه کاهش زیان شرکت‌های دولتی داشتیم، توانستیم رشد ۵۳ درصدی در خرید تضمینی گندم داشته باشم و در مدت کوتاهی، دولت همه بدهی به کشاورزان را تسویه کرد. به ۱۶۰۰ روستای خوزستان آبرسانی پایدار شد و انتقال آب از خلیج فارس به کویر مرکزی را پیگیری می‌کنیم تا تلاطمات آبی استان‌های مرکزی را به طور کاملا حذف کنیم.


خاندوزی با بیان اینکه امسال حدود ۵۰۰ کسب و کار را شما مجوز‌های اعلانی و ثبت محور درآوردیم، گفت: با کمک وزارت صمت و اتاق اصناف شرایط ۲۹۰۰ پروانه کسب و کار و مجوز‌های صنفی را تسهیل کردیم.


سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: سیاست دولت، دیپلماسی اقتصادی فعال با تمرکز بر کشور‌های همسایه و همسو است. سیاست روابط اقتصادی با چین فارغ از هر گونه اتفاقی که طی مذاکره با غربی‌ها اتفاق می‌افتد ادامه خواهد داشت. توافقاتی ببین ایران و چین در خصوص فروش نفت صورت گرفته، اما به محض اینکه محقق شد، گزارشی عملکرد در خصوص میزان دقیق تعاملات اعلام می‌شود.


وی کنترل تورم را به عنوان اولویت نخست کشور عنوان و اظهار کرد: قرار شد به شکل هفتگی پایش دقیق تمام متغیر‌هایی که منجر به بی انضباطی مالی و بانکی شده و نیز نوسانات ارزی را انجام دهیم؛ گزارش آن یک هفته در میان به رییس جمهور اعلام شود.

وی توضیح داد: همکاری کم سابقه‌ای بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای اینکه بتوانیم انضباط را به بخش بودجه‌ای و مالی دولت و همچنین شبکه بانکی بازگردانیم، رخ داده است و برخلاف گذشته که تعارضاتی بین وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی وجود داشت، این بار و در این دولت در نقطه خوبی از منظر همگرایی بین این دستگاه‌ها قرار داریم.

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی خصوص موضوع وام‌های  خرد متذکر شد: بانک مرکزی  اجرای اعطای تسهیلات خرد با نرخ سود صفر را اعلام می‌کند. امسال سرمایه بانک قرض الحسنه مهر ۲ برابر شد و امیدواریم که بتوانیم در ماه‌های آینده برای دومین بار در سال جاری افزایش سرمایه این بانک را داشته باشیم؛ به بانک‌های دولتی تأکید کرده ایم تا پایان امسال سهم تأمین مالی خرد را از کل تسهیلاتی که اختصاص می‌دهند، افزایش دهند تا مجموعاً دسترسی سهل تری را برای عامه مصرف کنندگان داشته باشیم.

سخنگوی اقتصادی دولت در خصوص برنامه‌های وزارت اقتصاد در حمایت از بازار سرمایه تاکید کرد: مسئله ثبات و چشم انداز بازار سرمایه همواره برای رئیس جمهور و دولت مهم بوده و بسته ده بندی که زمستان سال گذشته به تصویب رسید در دو ماه پایانی پارسال و دو ماه ابتدایی سال جاری موثر بود و شاهد بودیم که وضعیت بازار وضعیت با ثبات و با چشم‌انداز قابل پیش بینی برای فعالان اقتصادی بود، اما متاسفانه اتفاقاتی از خرداد ماه رخ داد که هم در تحولات جهانی منجر به این شد که بسیاری از چشم انداز‌های سودآوری به ویژه در محصولات پایه و اساسی (کامودیتی‌ها) به شدت نزول پیدا کند که سر ریز آن به بازار سرمایه ما نیز کشیده شد.
محمودی برهان: خاندوزی تاکید کرد: برخی شایعات درباره اینکه تصمیمات دولت در حال تغییر یافتن است نیز به این فضا دامن زد ناآرامی‌های اخیر چشم انداز‌های منفی را بیشتر می‌کند.

خاندوزی ادامه داد: از نظر اقدامات موقت و کوتاه مدت از جمله کمکی که باید به صندوق تثبیت شود که در روز‌های نامناسب بورس ورود بهتری برای بازار داشته باشد، اقداماتی انجام شد که در این زمینه با صندوق توسعه ملی و هم سازمان مالیاتی کشور که بخشی از بدهی‌هایی که باید برای کمک به صندوق تثبیت واریز شود، صحبت کردم و روسای هم هر دو مجموعه وعده دادند که این موضوع اجرایی شود و در دو روز گذشته بخشی از این واریزی انجام شد و امیدواریم فردا بخش دوم واریز انجام گیرد که در عمل نشان دهیم این حمایت‌ها همچنان در دستور کار است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در تشریح وضعیت کسری بودجه سال جاری نیز گفت: عملکرد شش ماهه اول امسال تا پایان شهریور نشان داد که حدود ۷۵ درصد منابع درآمدی بودجه محقق شده است؛ به ناچار باید هزینه‌ها را مدیریت می‌کردیم تا بتوانیم فاصله کمتری داشته باشیم و امروز کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان از تنخواه استفاده کرده ایم تا این فاصله را پوشش دهیم. همچنین سهم تک تک وزارتخانه‌هایی که باید در کسب درآمد نقش داشته باشند مشخص شده است.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: در این زمینه پیشنهادی را در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه برای ایجاد هیئت مولد سازی دارایی‌های دولت به تصویب رساندیم؛ برای اولین بار این هیئت مولدسازی اختیارات ویژه‌ای پیدا خواهد کرد که اگر دستگاه‌های دولتی همچنان بخواهند در فروش اموال خود مقاومت کنند، این هیئت راسا اقدام به واگذاری می‌کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوالی درباره توزیع عادلانه منابع و تسهیلات بانکی نیز تاکید کرد: تا نیمه شهریور ماه در مجموع ۷۹۳ هزار فقره وام خرد تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضامن به افراد واجد شرایط پرداخت شده است و متقاضیان بسیاری هم هنوز نتوانسته اند وام دریافت کنند که به بانک‌های دولتی تاکید کردیم پرداخت این تسهیلات را سرعت ببخشند که بانک‌های سپه، رفاه کارگران و مهر ایران سه بانک در رتبه نخست پرداخت تسهیلات خرد بدون ضامن بوده اند.

خاندوزی درباره زیان انباشته بانک ملی نیز گفت: این بانک در سال ۱۳۹۹ حدود ۶.۷ هزار میلیارد تومان زیان داشت که در ۱۴۰۰ به ۲.۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

وی افزود: در زمینه کمک به بخش تولید، دولت از ابزار گواهی اعتبار مولد (گام) به عنوان نخستین ابزار ممکن در این زمینه بهره برد و امروز حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان از طریق اوراق گام تامین مالی بخش تولید را انجام داده است که ۱۸ هزار میلیارد تومان آن از تابستان امسال تاکنون بوده است. در جلسه اخیر ستاد اقتصادی دولت، استفاده از این اوراق گام برای مجموعه‌ای از شرکت‌های دولتی که آن‌ها هم می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند، سازمان تامین اجتماعی و بیمارستان‌های کشور را نیز مصوب کردیم.

خاندوزی اظهار کرد:  باید اذعان کرد که متاسفانه آشوب‌ها و ناامنی‌های اخیر تاثیرات منفی بر روی کسب و کار و معیشت  تعداد زیادی از شهروندان داشته است و همه باید برای ترمیم لطماتی که در روز‌های گذشته به کسب و کار‌های حقیقی و مجازی وارد شده، تلاش کنیم و دولت هم اهتمام دارد که هرچه سریعتر کمک کند تا ابزار‌هایی که در اختیار دارد برای جبران لطماتی که به کسب و کار مردم وارد شده است،  به کار گیرد.
محمودی برهان: وی گفت: روز گذشته مذاکره‌ای با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتیم مبنی بر اینکه وزارت اقتصاد آمادگی دارد تا از تمام ابزار‌های خود مانند مشوق‌های مالیاتی و ... استفاده کند تا هرچه سریعتر این کسب و کار‌های آسیب دیده ترمیم شوند و در روز‌های آینده که مصوبه نهایی را آماده کردیم، خبر قطعی و اقدامات مصوب را اعلام خواهیم کرد.

وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی درباره چرایی افزایش رشد پایه پولی در مرداد ماه اظهار کرد: در ۱۲ماهه منتهی به مرداد ماه سال گذشته پایه پولی ۴۲.۱ درصد افزایش داشته، اما در ۱۲ماهه منتهی به مرداد ماه امسال پایه پولی ۳۰.۳ درصد افزایش داشت که حاکی از این است که دولت در عمل سیاست‌های کنترل تورم را در پیش گرفته است.

وی اضافه کرد: نقدینگی نیز ۱۲ ماهه منتهی به مرداد ماه سال گذشته ۳۹.۱ درصد رشد داشت که این عدد در ۱۲ ماهه منتهی به مرداد امسال به ۳۵.۳ درصد رسید. سیاست‌های کنترل نقدینگی در کشور با جدیت در حال پیگیری است که یکی از متغیر‌های جدی موثربر مهار تورم است.

وزیر اقتصاد درباره عملکرد صندوق ملی مسکن نیز گفت: با توجه به اینکه امسال سال نخست عملکرد صندوق است، مشابه سایر نهاد‌ها با یک وقفه و مقدمه شروع به فعالیت کرده است، از طرفی شورای نگهبان به اساسنامه صندوق ایراداتی گرفته بود که اساسنامه در دولت اصلاح و عودت داده شد در حال حاضر منتظر هستیم تا مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرد.

وی درباره واریزی‌ها به این صندوق نیز بیان کرد: در ۶ ماهه نخست امسال تقریبا ۵۰ درصد سهم دولت از ۷ هزار میلیارد تومانِ این سهم، واریز شده است؛ اما آن بخشی از واریزی به صندوق که ناشی از فروش اموال مازاد است متاسفانه سرعت کار خوب نیست و در دولت راضی نیستیم، در تلاش هستیم در راستای همان سیاست مولدسازی که هر وزارتخانه مکلف شده ماهانه برای اموال مازاد خود گزارش دهد، بتوانیم آن‌ها را مکلف کنیم که مبلغ ۲۳هزار میلیارد تومان را تامین کنند تا به صندوق واریز شود.
محمودی برهان: خاندوزی درباره ابهامات مطرح شده درباره تاثیر پیوستن ایران به شانگ‌های در بهبود وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: حتماً پیمان‌های بین المللی ظرفیت رشد اقتصادی و بهبود تعاملات اقتصادی برای کشور ایجاد می‌کند، این ظرفیت زمانی منجر به افزایش درآمد سرانه ایرانیان می‌شود که بتوانیم بهترین استفاده را از این امکان و فرصت فراهم کنیم.


وی تصریح کرد: باشگاه انرژی که در شانگ‌های وجود دارد برخی از بزرگترین بازیگران بازار بین المللی در آن نقش دارند، در حوزه تجارت سهم بزرگی از حوزه تجارت دنیا در حول کشور‌های شانگ‌های صورت می‌گیرد و حتما اگر بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده بهینه کنیم به شرایط اقتصادی کشور کمک می‌کند.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره سرنوشت کالابرگ نیز افزود: ارائه کالابرگ  لغو نشده و از دستور کار دولت نیز خارج نشده است؛ گزارش عملکرد دوره آزمایشی نخست که تا پایان شهریور بود، در ستاد هماهنگی دولت ارائه شد؛ اما همکاران فنی و اجرایی در وزارت تعاون که مسئولیت کالابرگ بر عهده آنهاست پیشنهاد کردند در مهر ماه یک  دوره آزمایشی دیگر را داشته باشند تا زمانی که زمانی که طرح را به کل کشور تعمیم می‌دهیم مردم به مشکلاتی مانند عدم وصل دستگاه‌های خرید یا عدم امکان خدمت از سوی برخی فروشگاه‌ها مواجه نشوند؛ امیدواریم زودتر از پایان سال، طرح کالابرگ عملیاتی شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب