دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس فوتسال در گفت‌وگو با آنا:

تغییر در تیم ملی را نباید جوانگرایی بنامیم/ زنگ خطر برای فوتسال ایران به صدا درآمد

تغییر در تیم ملی را نباید جوانگرایی بنامیم  زنگ خطر برای فوتسال ایران به صدا درآمد
مجید مرتضایی معتقد است تیم ملی فوتسال ایران متحول شده است و نباید اسم این تغییرات را جوانگرایی بگذاریم.
کد خبر : 807892

مجید مرتضایی در گفت و گو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی فوتسال کشورمان در مرحله گروهی مسابقات فوتسال جام ملت‌های آسیا گفت: توانایی فوتسال ایران به قدری بالاست که اگر سه تیم از ایران در مسابقات حضور داشت هر سه تیم به مرحله نیمه‌نهایی و نهایی می‌رسیدند. البته با توجه به تغییراتی که در تیم رخ داده بود و بازیکنان جدید کنار هم قرار گرفته بودند و هنوز به شناخت کامل از یکدیگر نرسیدند و در باشگاه‌های مختلف بازی می‌کنند، طبیعی بود که تیم کمی دچار افت شود. اما با همه این تفاسیر تیم، خیلی خوب  بازی‌ها را جمع کرد و ملی‌پوشان در سه بازی عملکرد خوبی داشتند، هر چند در مرحله نهایی کار ایران مشکل خواهد بود، چون طبق پیش‌بینی‌های من تیم‌های ازبکستان، تایلند، ژاپن و ایران در جمع چهار تیم قرار می‌گیرند.

فوتسال ایران هنوز قدرت برتر آسیا است

وی افزود: ولی عملکرد تیم ایران در مرحله گروهی نشان داد ما هنوز قدرت برتر آسیا هستیم و توانایی بازیکنان ما بالاست، با وجود اینکه چند تا از بازیکنان خیلی خوب و باتجربه در این رقابت‌ها حضور نداشتند. برخی بازیکنان هم جوان هستند. هیچ کس نمی‌توان این موضوع را کتمان کند که تیم شمسایی به لحاظ سنی نسبت به تیم ناظم‌الشریعه جوان‌تر شده است، هر چند که آن زمان تیم فوق‌العاده عالی بود و بازیکنان بسیار موثری مثل مهدی جاوید، اصغر حسن‌زاده، احمد اسماعیل‌پور، حمید احمدی و علیرضا صمیمی در ترکیب تیم حضور داشتند، طبیعی است این تغییر نسل سعه صدر می‌خواهد و مطمئنا نتیجه‌گیری تیم ملی به خصوص در مرحله یک چهارم نسبت به قبل سخت‌تر است.

 تیم فوتسال به جای جوانگرایی، متحول شده است

کارشناس فوتسال کشورمان در مورد جوانگرایی در تیم ملی خاطرنشان کرد: من احساسم بر این بود که ما بازیکنان جوانتری در لیگ داشتیم که می‌توانستند در تیم حضور داشته باشند. درست است که این بازیکنان جدید هستند، اما من سا‌ل‌ها به عنوان مربی در تیم امید‌های کشور حضور داشتم و شناختی خوبی از این بازیکنان دارم، مثلا الان مسلم اولاد قباد متولد ۷۴ است، سالار آقاپور به نسبت کمی جوان‌تر از بقیه بازیکنان است و متولد ۷۸ است. حسین بازیار که از تیم آیند‌گان هرمز است، او هم سنش پایین‌تر از بقیه است. در حقیقت ما اگر بخواهیم اصطلاح جوانگرایی در تیم را به کار ببریم،تنها  سه بازیکن داریم که به لحاظ سنی جوان هستند؛ بنابراین به نظر من باید بگوییم تیم متحول شده است. در واقع بازیکنانی در ترکیب تیم حضور دارند که به لحاظ سنی خیلی جوان نیستند، ولی تغییر کردند. ولی با همه این اوصاف تیم ملی نسبت به ۲۰۱۸ مسابقات جام جهانی تیم جوان‌تری است.

ارنج سنی جوانگرایی در فوتسال و فوتبال متفاوت است

مرتضایی در مورد بحث جوانگرایی و انتقاد‌هایی که به سن بازیکنان می‌شود، اظهار داشت: نکته بسیار مهم در این سوال، تفاوت جوانگرایی در فوتبال و فوتسال است. سن بازیکنان جوان در فوتبال و فوتسال کمی متفاوت با هم هستند. به عنوان مثال تیم ملی انگلیس از بازیکن ۱۷-۱۸ ساله در ترکیب تیم خود استفاده می‌کند، ولی ما در تاریخ تقریبا هیچ زمانی نداشتیم که بازیکنی در این رده سنی در تیم ملی حضور داشته باشد، یا حداقل من به خاطر نمی‌آورم؛ بنابراین یک مقدار ارنج سنی جوان در تیم ملی فوتسال بیشتر از فوتبال است. این موضوع هم در کل دنیا وجود دارد. مثلا بازیکن ۲۰-۲۱ در فوتسال را می‌توان گفت جوان، اما در فوتبال بازیکن ۱۷-۱۸ ساله هم دیدیم.

تغییر در تیم فوتسال را نباید جوانگرایی بنامیم

وی ادامه داد: این مسائل به خاطر این است که در فوتبال ۱۱ بازیکن در زمین حضور دارند و تقریباً فشار روی همه یکسان است، اما در فوتسال ما فقط چهار بازیکن در زمین داریم و باید بازیکنی در زمین باشد که پخته‌تر باشد و بتواند بازی را دربیارود. با این حال اگر از همه این موارد بگذریم، ما می‌توانیم اذعان کنیم تیم فعلی فوتسال کشورمان جوان‌تر از تیم قبلی است، هر چند که برخی بازیکنان مثل علیرضا جوان یا بهمن جعفری ۲۶ ساله و مسلم اولاد قباد ۲۷ ساله دیگر جوان نیستند و بازیکن جوان سالار آقاپور است که متولد ۷۸ است. در مجموع به اعتقاد من این تغییر اسمش جوانگرایی نیست، ولی باز هم نسبت به تیم ایران در سال ۲۰۲۰ جوان‌تر است.

بعید است ویتنام بتواند حریف ایران شود

مرتضایی درباره بازی ایران مقابل ویتنام در یک چهارم نهایی اظهار داشت: فوتسال ویتنام نسبت به گذشته خیلی پیشرفت کرده است، بازیکنان آن‌ها فوتسال را بلد هستند و خوب بازی می‌کنند. ضمن اینکه در کار‌های دفاعی هم عملکرد خوبی داشتند. ولی با توجه به اینکه ما بازیکنان متفاوت در تکنیک و مهارت در ترکیب تیم داریم آن‌ها نمی‌توانند حریف ایران شوند. البته نباید این موضوع را نادیده بگیریم که قدرت‌های جدیدی در آسیا در حال ظهور کردن هستند و همین موضوع می‌تواند زنگ خطر برای فوتسال ما باشد. به عنوان مثال تیم عربستان با یک سیستم و سبک جدید موفق به شکست ژاپن می‌شود، عربستان کلا پاورپلی بازی می‌کند و این کار را برای تیم‌هایی مثل ایران و قدرت‌های آسیا سخت می‌کند، چون نمی‌توانند توانایی و قابلیت‌های خود را به درستی نشان بدهند. ولی با همه این مسائل، تیم ما به خاطر داشتن لیگ باکیفیت یکی از تیم‌های قدرتمند محسوب می‌شود.

فشار و استرس از روی بازیکنان برداشته شد

کارشناس فوتسال کشورمان با بیان اینکه تیم ملی توانایی کسب قهرمانی در آسیا را دارد، تاکید کرد: معمولاً بازی‌های نخست برای بازیکنان همراه با استرس است، اما کم‌کم شرایط بهتر می‌شود. در همین رقابت‌ها، بازیکنان در بازی اول و دوم کمی اضطراب داشتند، اما بعد از بازی با چین‌تایپه وضعیت تغییر کرد و کم‌کم بازیکنان راحت‌تر و بدون استرس و نگرانی بازی کردند. در این سه بازی تقریباً تمام بازیکنان ایران موفق به گلزنی شدند و همین موضوع به آن‌ها روحیه مضاعف می‌دهد. حتی بهمن جعفری که در بازی سوم یک گل فوق‌العاده زد در حالی که در بازی اول و دوم تقریباً بازی نکرد. حسن این اتفاق همین است که بازیکنان در مرحله نهایی و نیمه‌نهایی بازیکنان با استرس کمتری بازی می‌کنند و مطمئن باشید تیم ایران جزء چهار تیم قرار می‌گیرد و قهرمان آسیا خواهد شد.

انتهای پیام/4057/

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب