دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1395 - 12:41

تولید پوشش‌های نانوساختار در کشور بدون نیاز به واردات خارجی

یک شرکت ایرانی در حوزه لایه‌نشانی در خلاء به سطحی از توانمندی رسیده است که کشور را از واردات تجهیزات این حوزه بی‌نیاز کرده است.
کد خبر : 80675

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سید احمد مهدوی اردکانی، مدیرعامل شرکت پوشش‌های نانوساختار، طراحی و ساخت سامانه‌های لایه نشانی در خلا را عمده‌ترین فعالیت این شرکت دانش بنیان برشمرد و گفت: «طیف متنوعی از این سامانه‌ها توسط این شرکت تولید و به بازار عرضه می‌شود».


وی با اشاره به توانمندی ساخت سفارشی این دست محصولات گفت: «به عبارت دیگر، نیاز تحقیقاتی و فناورانه مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور را برآورده کردیم و نیاز واردات هزینه‌بر این دست محصولات از کشورهای خارجی را برطرف کنیم».


وی افزود: «این محصولات در کنار میکروسکوپ‌های الکترونی آزمایشگاهی با ایجاد عایق کاربرد دارند.


مهدوی اردکانی، به تنوع محصولات دانش بنیان این شرکت اشاره کرد و گفت: «از جمله دستگاه‌های تولیدات این شرکت، با بهره‌گیری از چند کاتد، می‌تواند چندلایه‌ای‌ها را تولید کند. همچنین ترمالوگرافن، دستگاه PID از دیگر تولیدات این شرکت هستند».


این فعال فناور، با اشاره به کاربردهای گسترده ادوات و دستگاه لایه نشانی در خلاء، بیان کرد: «طیف وسیعی از محصولات نیازمند دستگاه‌های لایه نشانی در خلاء هستند که مهم‌ترین کاربرد آن در حوزه الکترونیک است. بخش عمده‌ای از دستگاه‌های الکترونیکی بر مبنای فرآیند لایه نشانی در خلاء تولید می‌شوند».


مدیرعامل شرکت پوشش‌های نانوساختار، با اشاره به سامانه لایه نشانی مگنترون اسپاترینگ گفت: «این سامانه از دو کاتد با قابلیت تنظیم زاویه در سه جهت و سامانه لایه نشانی تبخیر حرارتی تشکیل شده است. این سیستم شامل منبع تغذیه RF همراه با مچینگ باکس خودکار و منبع تغذیه DC به منظور اسپاترینگ رنج وسیعی از فلزات و دی‌الکتریک‌ها است همچنین منبع تغذیه با قابلیت ایجاد 300 آمپر جریان، فیدتروهای جریان بالای آبگرد، نگهدارنده‌های بوته و نمایشگر جریان گذرنده از بوته از جمله امکانات بخش تبخیر حرارتی این سیستم است».


مهدوی اردکانی، اپتیک، سولار-سل‌ها و صنایع غذایی را از دیگر زمینه‌های پرکاربرد لایه‌نشانی در خلا برشمرد و افزود: «به طور مثال، در حوزه اپتیک، یک سامانه اپتیکی مانند تلسکوپ، دوربین هواپیمای نظامی با ماهواره، حتما باید با سطوح به خصوصی پوشانده شوند تا به فیلترهای اپتیکی یا پوشش ضد بازتاب تبدیل شوند. تنها راه ساختن این گونه سامانه‌ها، پوشش‌های تحت خلا هستند».


وی در خصوص فرآیند لایه نشانی در خلا توضیح داد: «در این فرآیند، یک محفظه عاری از هرگونه آلودگی و هوا، با فشاری یک میلیارد برابر اتمسفر، در فضایی کاملا تمیز، زمینه ساخت محصولات بسیاری از جمله تک لایه‌ای‌ها یا چند لایه‌ای‌ها را فراهم می‌کند».


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب