دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1401 - 18:13

آشنایی با کابل شبکه CAT5e

آشنایی با کابل شبکه CAT5e
همانطور که می‌دانید، دسترسی به اینترنت با استفاده از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که به طور کل به دو دسته اتصال به اینترنت با استفاده از کابل‌ شبکه و اتصال بی‌سیم تقسیم بندی می‌شود.
کد خبر : 804672

به گزارش خبرگزاری آنا، همانطور که می‌دانید، دسترسی به اینترنت با استفاده از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که به طور کل به دو دسته اتصال به اینترنت با استفاده از کابل‌ شبکه و اتصال بی‌سیم تقسیم بندی می‌شود. همیشه از خود پرسیده‌اید که اصلا کابل شبکه چیست؟ و به چه دردی میخورد؟ برقچی در این مقاله به معرفی انواع کابل شبکه خواهد پرداخت و پس از آن شما می‌توانید به راحتی برای خرید کابل شبکه یا کابل شبکه CAT5e مورد نظر خود اقدام کنید.

کابل شبکه چیست؟

در پاسخ به سوال کابل شبکه چیست با تعریف کابل شبکه آغاز می‌کنیم. کابل شبکه به مجموعه سیم‌هایی از جنس مس یا شیشه گفته می‌شود که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روتر و سوییچ‌ها و شبکه‌های استورج SAN (به طور کلی بین اجزا و مولفه های شبکه) استفاده می‌شود. پس کابل‌ها رسانه‌ای هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل می‌شود.

پیشینه کابل شبکه

ایده ارتباطات دیجیتالی در سال ۱۸۴۴ توسط ساموئل مورس و اختراع تلگراف ارایه شد. شاید در نگاه اول با آنچه که ما امروز داریم بسیار متفاوت باشد اما اساسا یکی است. تفاوت مهم آن‌ها سرعت آن‌ها است. در اواسط قرن ۱۹ در هر ثانیه حداکثر دو یا سه خط و نقطه در تلگراف ارسال می‌شد اما اکنون سرعت به بیش از یک گیگابیت رسیده است.

 

پس از تلگراف، مخترع فرانسوی به نام امیل بودات، ماشین چاپ تلگراف Teletypewriter را ارایه داد که در آن از کیبورد و کد پنج بیتی استفاده می‌شد و پیام های تلگرافی به صورت مجازی، ارسال و دریافت می‌شد. هنوز هم در ارتباطات سریال، از Baud Rate برگرفته از نام Baudot، استفاده می‌شود.

در سال ۱۹۶۶ کدهای ۷ بیتی که ۱۲۸ کاراکتر را پوشش می‌داد توسط شرکت‌های امریکایی ارایه شد و بعد آن IBM کد ASCII را که ۸ بیتی است ارایه داد که آن هم ۲۵۶ کاراکتر را پوشش می‌داد و و به Extended ASCII معروف شد.

در چهل سال اخیر است که سرعت ارتباطات بیشتر شده و نیاز به برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها بیشتر شده است. استانداردهای مختلفی در این زمینه ارایه شده اما آنچه مسلم است این است که افزایش سرعت به تجهیزات بهتر و سریعتر شبکه و کابل ها و سخت افزارهای ارتباطی بهتر نیاز دارد.

کابل شبکه CAT5e

انواع کابل شبکه Category5

مشخصات کابل شبکه CAT5e، نوع بهبود یافته و تجدید نظر شده مشخصات CAT5 هستند و مشخصات دیگری هم به منظور کاهش بیشتر میزان تداخل اضافه شده است. پهنای باند (100 مگاهرتز) و ساختار فیزیکی بین این دو نوع کابل مشابه است و بیشتر کابل‌های شبکه CAT5 در واقع مشخصات CAT5e را دارا هستند، هر چند که لازم به تایید این مشخصات در مورد CAT5 نیست. کابل CAT5 در سال 2001 از رده خارج شد و مشخصات CAT5e جایگزین آن شد.

کاربردهای کابل شبکه CAT5

کابل شبکه CAT5 در کابل‌کشی ساخت‌یافته برای شبکه‌های کامپیوتری مانند اترنت بر روی زوجی به‌هم تابیده استفاده می‌شود. استاندارد بیان شده برای این کابل کارایی مناسب تا 100 مگاهرتز را فراهم می‌کند و برای 10BASE-T، 100BASE-TX (اترنت سریع) و 1000BASE-T (اترنت گیگابیت) مناسب است. اتصالات اترنت 10BASE-T و 100BASE-TX نیازمند دو زوج سیم بوده و اتصالات اترنت 1000BASE-T نیازمند چهار زوج سیم هستند. با وجود انتقال توان الکتریکی بر بستر اترنت (PoE)، علاوه بر داده‌های اترنت، توان الکتریکی را هم می‌توان با استفاده از این کابل‌ها انتقال داد.

کابل شبکه CAT5 همچنین برای حمل سیگنال‌های دیگر مانند تلفن و ویدئو استفاده می‌شود. در برخی موارد، چندین سیگنال‌ را می‌توان با استفاده از یک کابل انتقال داد. کابل  CAT5  می‌تواند دو خط تلفن معمولی و همچنین 100BASE-TX را فقط با استفاده از یک کابل انتقال داد. استاندارد سیم‌کشی USOC/RJ-61 ممکن است در اتصالات چند خط تلفن استفاده شود. طرح‌های مختلفی برای انتقال ویدیوهای آنالوگ و دیجیتال بر روی کابل وجود دارد. یکی از این طرح‌ها HDBaseT (10.2 گیگابیت در ثانیه) است.

رنگ بندی کابل شبکه

رنگ بندی کابل شبکه با  8 سیم با رنگ‌های مختلف مشخص می‌شود. 4 رنگ اصلی و 4 رنگ فرعی. 4 رنگ اصلی عبارتند از : سبز، آبی، نارنجی و قهوه‌ای و 4 رنگ فرعی هم ترکیبی از رنگ‌های اصلی با رنگ سفید هستند. یعنی سفید سبز، سفید آبی، سفید نارنجی و سفید قهوه‌ای. یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی با همدیگر تشکیل یه زوج می‌دهند. به عنوان مثال، رنگ سبز و رنگ سفید سبز می‌شود یه زوج که به همدیگر پیچیده شده‌اند.

انتهای رپرتاژ خبری/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب