پچ کورد چیست؟
به گزارش خبرگزاری آنا؛ پچ کورد شبکه ( Patch Cord ) یکی از تجهیزات مهم پسیو شبکه است . به منظور متصل کردن اجزای یک شبکه به کار میره. تجهیزات اکتیو به کمک پچ کورد به هم دیگه یا به پچ پنل وصل بشن. کابل پچ کورد برای انتقال صدا و تصویر هم به کار میرن ولی پچ کورد شبکه از زوجهای بهم تابیده شده (Twisted Pair) تشکیل شده که اطلاعات رو منتقل میکنه.
یک کابل پچ دو دستگاه الکترونیکی یا نوری را برای مسیریابی سیگنال به یکدیگر متصل می کند. این معمولاً برای برنامه های شبکه است تا سیگنالی را از یک هاب، سوئیچ یا روتر به هاب، سوئیچ یا روتر دیگر «وصله» کنند. از کابل های پچ برای انتقال سیگنال های مختلف مانند: تلفن استفاده کنید. یک کابل پچ می تواند به عنوان کابل اترنت استفاده شود، زیرا هر دو در شبکه های مسی یکسان هستند. اما نکتهای که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که کابلهای پچ برای فواصل کوچکتر، از پچ تا سوئیچ، مناسبتر هستند. اغلب اوقات، کابل های اترنت و پچ کم و بیش یکسان هستند.
کابل پچ اترنت می تواند کامپیوتر را به هاب شبکه، روتر یا سوئیچ اترنت متصل کند که برای افرادی که شبکه های کامپیوتری خانگی را می سازند مفید است. بنابراین، به زبان ساده، کابل اترنت به انواع کابل اطلاق می شود. در حالی که کابل پچ دارای کانکتورهایی در دو انتها است و متعلق به بخشی از کابل اترنت است. معمولاً برای سادهتر کردن نام، مردم عادت میکنند کابلهای اترنت دستهبندی را بهعنوان Cat5، Cat5e و Cat6 به عنوان کابل اترنت بخوانند. بنابراین به طور خلاصه کابل اترنت به انواع کابل اشاره دارد. در حالی که کابل پچ دارای کانکتورهایی در دو انتها است و متعلق به بخشی از کابل اترنت است. این تفاوت بین آنهاست.
انواع پچ کورد براساس سایز
پچ کورد در واقع یک کابل شبکه کوتاه است که در سایزهای مشخصی به بازار عرضه می شود. پچ کوردهای کوتاه تر اغلب در شبکه های کوچک و خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. اما پچ کوردهای بزرگ تر در شبکه های صنعتی و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. این پچ کوردها از متراژ ۰.۵ تا ۲۰ متر مورد استفاده قرار می گیرند. انواع سایز پچ کورد شبکه عبارتند از:
- پچ کورد نیم متری
- پچ کورد ۱ متری
- پچ کورد ۲ متری
- پچ کورد ۳ متری
- پچ کورد ۵ متری
- پچ کورد ۱۰ متری
- پچ کورد ۱۵ متری
- پچ کورد ۲۰ متری
تفاوت کابل شبکه و پچ کورد
در ادامه موضوع انواع پچ کورد شبکه باید گفت، کاربرد هردوی این تجهیزات شبیه به هم است. با این حال تفاوت هایی میان آن دو نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی تفاوت های میان کابل شبکه و پچ کورد می پردازیم.
پچ کوردها دارای سوکت هایی در ابتدا و انتهای کابل خود هستند. سوکت زدن پچ کورد در کارخانه و توسط افراد متخصص انجام شده است. اما کابل شبکه به هیچ سوکتی مجهز نیست و تکنسین های شبکه باید خودشان این تجهیزات را سوکت بزنند.
پچ کوردها در متراژهای مشخصی به بازار عرضه می شوند. اما کابل شبکه به صورت کلاف است و می توانید متراژ مورد نظر از آن را در اختیار داشته باشید.
سیم های پچ کورد به درستی و بدون هیچ ایرادی پانچ شده اند، زیرا در کارخانه های تولید پچ کورد و زیر نظر متخصصان سوکت زده می شوند.
پچ کوردها تنوع رنگی بالایی دارند. به همین دلیل سبب نظم دهی شبکه می شوند. اما کابل های شبکه رنگ بندی محدودتری دارند.
آیا می توان از کابل پچ کورد و کابل شبکه اترنت به جای یکدیگر استفاده کرد؟
با این حال که تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در تفاوت و میزان انتقال سیگنال در مسافت طولانی است، جواب بله است. در اکثر مواقع کابل شبکه و کابل پچ کورد هم رده، عملکرد یکسانی خواهند داشت. زیرا هر دو از کانکتور های مشابهی استفاده میکنند. تنها تفاوت این است که باید در عمل سوکت زنی برای کابل شبکه مهارت داشته باشید.
سخن پایانی
طور خلاصه به این پی بردیم که کابل شبکه به انواع کابل برای برقراری ارتباط از طریق مخابره داده یا سیگنال اشاره دارد. درحالی که کابل شبکه در مفهموم عامتر و روزانه به کابل شبکه اترنت که معمولا کابل شبکه مسی بوده و اشاره به کابل های پرکابرد CAT5e و CAT6 و CAT6a دارد. از طرف دیگر کابل پچ در هر دو انتها دارای کانکتور است تنها بخشی از کابل های شبکه اترنت را تشکیل می دهد. ممکن است عبارت کابل شبکه و پچ کورد شبکه به جای هم استفاده شوند زیرا شباهتهای بسیاری به یکدیگر دارند. برای اینکه بفهمیم منظور کدام است به طور مثال یک فروشگاه تجهیزات شبکه را در نظر بگیرید. شما برای خرید پچ کورد شبکه برای اتصال کامپیوتر یا لپتاب به شبکه لن ممکن است عبارت کابل شبکه را به کار ببرید ولی برای خرید آن از واحد شمارش استفاده خواهید کرد ( به عنوان مثال یک کابل شبکه ۶ متری) در صورتی که کابل های شبکه در حلقه های بالاتر از ۱۰۰ متر وجود دارند.
انتهای رپرتاژ خبری/ ر
انتهای پیام/