دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1401 - 09:33

نانوسیم‌ها انتقال سلول‌های بنیادی به استخوان را تسریع می‌کنند

یک پلتفرم نانویی در دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله (KAUST) توسعه یافته است که انتقال سلول‌های بنیادی به استخوان را تسریع می‌کند.
کد خبر : 800059

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ یک پلتفرم نانویی در دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله (KAUST) توسعه یافته است که انتقال سلول‌های بنیادی به استخوان را تسریع می‌کند و به طور بالقوه راه را برای درمان کارآمدتر بیماری‌های استخوانی هموار می کند.

این سیستم از سیم‌های آهنی ریز که در پاسخ به میدان‌های مغناطیسی خم می‌شوند، بهره می‌برد. سلول‌های بنیادی استخوان‌ساز که روی شبکه‌ای از این نانوسیم‌ها رشد می‌کنند، نوعی تمرین فیزیکی روی بستری متحرک دارند. سپس با دستورالعمل متمایزی که به جای چند هفته، فقط چند روز طول می‌کشد، خیلی سریع‌تر از شرایط معمول دیگر کشت، به استخوان بالغ تبدیل می‌شوند.

جاسمین مرزابان، زیست‌شناس KAUST، که به همراه یورگن کوسل، این مطالعه را رهبری کردند، گفت: «این یک یافته قابل توجه است.»

محققان پتانسیل تولید استخوان داربست نانوسیمی خود را با و بدون سیگنال مغناطیسی ارزیابی کردند. آنها روی یک شبکه، سیم‌های ریزی الگودهی کردند، سیم‌هایی که هر کدام به اندازه زائده دم مانندی است که روی برخی باکتری ها یافت می شود. سپس سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی مشتق از مغز استخوان (MSCs) را روی این شبکه قرار دادند.

محققان دریافتند افزودن میدان مغناطیسی با فرکانس پایین، روند رشد استخوان را به طرز چشمگیری تسریع می کند. نشانگرهای ژنتیکی رشد استخوان را می‌توان طی دو روز پس از انکوباسیون شناسایی کرد. در زیر میکروسکوپ، محققان همچنین می‌توانند سلول‌ها را ببینند که خودشان را بازسازی می‌کنند تا با سرعت بیشتری شبیه استخوان شوند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب