دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 فروردين 1395 - 15:19

بازدید اعضای کمیته‌های علمی و اجرایی نخستین همایش ملی غار کرفتو از این اثر باستانی کردستان

در راستای آمادگی هر بیشتر برای برگزاری هر چه غنی‌تر همایش ملی کرفتو، اعضای کمیته‌های علمی و اجرایی این همایش به همراه دکتر کیانی رئیس واحد سنندج از غار باستانی کرفتو بازدید کردند. فرماندار دیواندره و فاتحی رئیس همایش در سایت جاذبه گردشگری کرفتو حضور یافته و با هیأت اعزامی درباره همایش به رایزنی پرداختند.
کد خبر : 78226

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس واحد دانشگاهی سنندج که خود دانش آموخته تاریخ است بر اهمیت کرفتو در مطالعات تاریخی و باستان‌شناختی تاکید کرد و از آمادگی کامل دانشگاه آزاد اسلامی کردستان برای برگزاری هرچه بهتر این همایش خبر داد.


دکتر امید ورزنده دبیر علمی این همایش و رئیس مرکز تحقیقات کردستان‌شناسی است و پس از برگزاری موفق همایش ملی هورامان‌شناسی این دومین تجربه همکاری مرکز تحقیقات کردستان‌شناسی با اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کردستان خواهد بود که با هدف‌شناسی بیشتر غار طبیعی و تاریخی کرفتو و دیگر جاذبه‌های توریستی کردستان به انجام می‌رسد.


همایش کرفتو ۵ و ۶ خرداد ۹۵ در دیواندره برگزار خواهد شد و یکی از اهداف برگزارکنندگان این همایش ثبت جهانی غار کرفتو از سوی یونسکو است.


فرماندار دیواندره و رئیس همایش ملی کرفتو در جریان این بازدید اظهار کرد: «غار کرفتو در دیواندره یک مزیت است که با توجه به وجود آن به عنوان یک جاذبه گردشگری بکر و طبیعی شگفت، ما باید با معرفی آن به علاقه‌مندان، تمام توان خود را برای ایجاد اشتغال و توسعه روی این مزیت متمرکز کنیم.»


بهرام فاتحی ادامه داد: «پژوهشگران، محققان، دانشجویان و تمام اقشار مردم می‌توانند تا یکم اردیبهشت سال ۹۵ مقالات خود را در سایت مرکز پژوهش‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ثبت کنند این آثار تا دهم اردیبهشت داوری خواهد شد.»


وی بیان کرد: «مقالاتی که از سوی داوران پذیرفته می‌شود در قالب کتاب چاپ و به شرکت کنندگان در همایش اهدا خواهد شد. همچنین این کتاب برای کتابخانه‌ها و دانشگاه‌ها نیز ارسال خواهد شد.»


رئیس همایش غار کرفتو با توجه به محورهای همایش، گفت: «مقالات در محورهای مرمت و حفاظت از کرفتو به عنوان میراثی باستانی، کرفتو در گذر تاریخ و حافظهٔ تاریخی، بررسی گونه‌های گیاهی و جانوری کرفتــو، کرفتو در فرهنگ عامیانه (اسطوره‌ها افسانه‌ها، راز‌ها و باورهای محلی)، جایگاه و اهمیت کرفتو در مطالعات و کاوش‌های باسـتان شنـاسی، جایگاه و اهمیت کرفتو در مطالعات زمین‌شناسی و غار‌شناسی، بازنمایی کرفتو در هنر و ادبیات و کرفتو، توریسم و توسعه پذیرفته می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب