دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1395 - 15:03

دانشمندان از بازی‌های موبایلی برای ساخت کامپیوتر کوانتومی استفاده می‌کنند

اگر کسی به شما گفت که بازی‌های کامپیوتری وقت تلف کردن است، از این به بعد یک جواب دندان‌شکن خواهید داشت: «دارم کامپیوتر کوانتومی می‌سازم»
کد خبر : 78001

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، محققان دانشگاه Aarhaus دانمارک قصد دارند از اطلاعات یک بازی موبایلی، که «Quantum Moves» نام دارد، در یک پروژه علمی استفاده کنند. این تیم تحقیقاتی با تمرکز روی نحوه بازی کاربران، تلاش آنها را برای انبوه‌سپاری دانش مردمی درباره رفتار مایع‌ها مورد مطالعه قرار می‌دهند. آنها معتقدند که مغز انسان بهتر از هر ابرکامپیوتری می‌تواند پیچیدگی‌های مربوط به جابه‌جایی مواد مایع از جمله آب را حل کند.


بازی «کوانتوم مووز» از کاربر خود می‌خواهد که مقدار معینی مایه را که روی یک خط انعطاف‌پذیر قرار دارد، از یک طرف نمایشگر به طرف دیگر هدایت کنند. در واقع، کاربران باید با حرکت دادن خط نگهدارنده مایع آن را هدایت کنند. این کار به نظر ساده است ولی در واقع، دلیل سادگی این بازی به دلیل قدرت و عملکرد بالای مغز انسان در تحلیل مسائل فیزیکی و قابلیت پیش‌بینی رفتار مایعات است که در این امر هیچ ابرکامپیوتری به گرد آن نمی‌رسد. در واقع، ذهن ما قابلیتی به نام «استراتژی‌های ابتکاری کم‌بعدی» دارد که می‌تواند به صورت خودکار از داخل جعبه، بیرون آن را حدس بزند.


محققان بر این باورند که راهکارهای خلاقانه‌ای که کاربران در این بازی به کار می‌برند، معمولا‌ بسیار موثرتر از روش‌های پیشنهادی توسط نرم‌افزارهای پیشرفته است.


آنها معتقدند که می‌توانند از اطلاعات به دست آمده از این بازی را در تعیین نحوه گردش اتم‌ها در کامپیوترهای کوانتومی آینده استفاده کنند.


مترجم: نسترن صائبی



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب