دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 فروردين 1395 - 10:26

فرود موفقیت‌آمیز موشک فالکون ۹ روی سکویی شناور

شرکت خصوصی «اسپیس‌ایکس» با پرتاب موشکی به فضا موفق شد آن را به صورت عمودی روی سکویی شناوردر اقیانوس اطلس فرود آورد. این موشک محفظه‌ای باری با بیش ۳ تن تجهیزات را به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل کرد.
کد خبر : 76571

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت فناوری‌های اکتشاف فضایی که به اسپیس‌ایکس شهرت دارد برای نخستین بار توانست یک موشک را به روی سکویی شناور در اقیانوس اطلس فرود آورد.


این موشک از نوع فالکون ۹ بود که از مرکز کیپ کاناورال در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شده بود. این موشک محفظه فضایی دراگون را که حامل بیش از 3000 کیلو آذوقه و تجهیزات برای ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) بود با موفقیت روانه این ایستگاه فضایی کرد.


یکی از مسئولان اسپیس‌ایکس که یک شرکت خصوصی است اعلام کرد یکی از تجهیزات حمل‌شده، اتاقکی بادی است که قرار است از سوی شش سرنشین ایستگاه فضایی مورد آزمایش قرار گیرد.


به گفته کارشناسان، پس از عدم موفقیت شرکت اسپیس‌ایکس در پرتاب یک موشک به فضا در نه ماه پیش، نگرانی فراوانی درباره این پرتاب جدید وجود داشت. اما اهمیت موفقیت اخیر پیش از پرتاب موشک، فرود آن روی سکویی شناور در اقیانوس اطلس است. دو دقیقه و ۳۰ ثانیه پس از پرتاب موشک، محفظه (کپسول) فضایی دراگون از موشک جدا شد و در مسیری به سوی ایستگاه فضایی قرار گرفت. این محفظه امروز به ایستگاه فضایی متصل خواهد شد. اما موشک فالکون۹ که در ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری زمین قرار داشت پس از 10 دقیقه به صورت عمودی روی سکویی شناور فرود آمد.


هدف اسپیس‌ایکس استفاده چند باره از موشک‌های حامل است که ساخت آنها هزینه زیادی را در بر می‌گیرد.


الون ماسک، رئیس شرکت اسپیس‌ایکس، در این‌باره گفت: «سوخت یک موشک حدود ۳۰۰ هزار دلار است، در حالی که ساخت یک موشک جدید بالغ بر ۶۰ میلیون دلار می‌شود».


ماسک تصریح کرد در صورتی که بتوان از یک موشک حامل حتی دو بار استفاده کرد، قادر به صرفه‌جویی چشمگیری در هزینه ‌برنامه‌های فضایی خواهیم بود. به گفته ماسک، موشک فالکون۹ پس از این پرتاب موفقیت‌آمیز باید مورد آزمایش‌های متعددی قرار گیرد تا قابلیت‌های آن تایید شود.


در ژوئن سال ۲۰۱۵ یک موشک از نوع فالکون۹ دو دقیقه پس از پرتاب منفجر شد. در اواسط ژانویه امسال نیز موشکی از همین نوع در زمان فرود منفجر شده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب