دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1395 - 11:26

«ستی» جست‌وجویی تازه برای آدم‌فضایی‌ها را آغاز کرد

موسسه جست‌وجوی هوش ماوراء زمینی یا همان «SETI»، اعلام کرده است که استراتژی جست‌وجوی خود را به‌کلی تغییر داده است و از این پس در نقاط بکر و تازه‌ای به دنبال حیات ماوراء زمینی خواهد گشت.
کد خبر : 74894

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از هافینگتون پست، حیات خارج از کره زمین همچنان یک تئوری و تخیل باقی‌مانده است و با وجود تمام تلاش‌هایی که برای یافتن مدرکی مستدل انجام شده است، هنوز هیچ نتیجه قابل اتکایی در این زمینه به دست نیامده است. ستی مؤسسه‌ای است که با استفاده از رادیو تلسکوپ‌های غول‌پیکر، فضای لایتناهی را برای یافتن آدم فضایی‌ها جست‌وجو می‌کند.


این مؤسسه و دیگر نهادهای کیهان‌شناسی تاکنون براساس این نظریه که حیات فرازمینی را باید در منظومه‌ها و سیاراتی مشابه سیاره و منظومه خودمان جست‌وجو کنیم، تمرکز خود را روی ستارگان جوان مشابه خورشید و منظومه‌های آنها قرار داده بودند اما با گذشت چند دهه جست‌وجو، هیچ نتیجه قابل اتکایی به‌دست نیاوردند.


روز جمعه این مؤسسه اعلام کرد که از این پس تلسکوپ‌های خود را به سوی کوتوله‌های سرخ می‌چرخاند و در منظومه‌های آنها به دنبال حیات می‌گردد. کوتوله‌های سرخ به ستارگانی گفته می‌شود که پیر شده‌اند و هرکدام چندین میلیاردسال بیش از خورشید قدمت دارند. نظریه تازه این مؤسسه این است که چنین منظومه‌هایی باتوجه به اینکه چند میلیارد سال بیشتر فرصت تکامل داشته‌اند، ممکن است موفق به تشکیل نوعی از حیات شده باشند.


به گفته ست شوستاک، یکی از ستاره‌شناسان این موسسه، بیش از 75 درصد از منظومه‌های کهکشان راه شیری (کهکشانی که منظومه شمسی در آن قرار دارد) به دور کوتوله‌های سرخ می‌چرخند و درنتیجه فضایی که در آنها می‌توان به دنبال حیات گشت، بسیار گسترده‌تر از سابق خواهد بود.


موسسه ستی با استفاده از مجموعه تلسکوپ‌های «الن» در شمال کالیفرنیا، جست‌وجوی خود در فضای تازه را شروع کرده است و برآورد می‌شود این جست‌وجو بیش از 2 سال زمان ببرد.


جری هارپ، محقق برجسته مؤسسه ستی در این‌باره گفت: «بررسی‌ها در اطراف این ستارگان در طیف گسترده‌ای از فرکانس‌ها بین یک تا 10 گیگاهرتز انجام می‌شود اما تنها نیمی از این طیف فرکانس‌هایی‌ست که اصطلاحا فرکانس جادویی نامیده می‌شود. این فرکانس محدوده‌ای است که برآورد می‌شود حیات‌های فرازمینی (در صورت وجود) برای جلب توجه و برقراری ارتباط از آنها استفاده می‌کنند».


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب