جهانگیری: همه نهادها باید پاسخگوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باشند
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، اسحاق جهانگیری در کارگروه اقتصاد مقاومتی استان کرمان در سالن اجتماعات مجتمع صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان عنوان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور نیازمند کار جدی هستیم و در این زمینه دولت و ملت باید خود را برای تحقق این کار بزرگ آماده کنند.
وی افزود: امیدوارم امسال سال خوبی برای تولید در کشور باشد و استان کرمان بهعنوان یکی از استانهای مهم تولیدی کشور میتواند در این زمینه پیشرو باشد.
جهانگیری تصریح کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب در 24 بند ابلاغ شده است که دولت برای تحقق این سیاستها، 12 برنامه ملی تدوین کرده است و به منظور اجرایی شدن این برنامهها در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی پروژههای اجرایی متناسب با آنها تصویب شده است.
وی به پنج رویکرد اقتصاد مقاومتی اشاره و اظهار کرد: برونگرایی، درونزایی، مردمی کردن اقتصاد، دانش بنیانی و عدالت بنیانی از جمله این رویکردهاست.
معاون اول رئیس جمهوری به سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری در مشهد مقدس اشاره کرد و گفت: یکی از اولویتها در قراردادهای ایران با سایر کشورها باید ورود فناوریهای نوین به کشور باشد و برونگرایی به معنای تعامل اقتصادی با دنیا و صدور کارهای ساخت کشور به بازارهای بینالمللی است، ضمن آنکه منابع مالی خارجی را نیز باید به کشور جذب کنیم.
وی یادآوری کرد: بورکراسی ادارای یکی از مسائلی است که باید متناسب با ظرفیتهای کشور و توسعه صادرات اصلاح شود، بخش خصوصی و واحدهای تولیدی باید کالاهای با استاندارد لازم و با کیفیت تولید کنند تا بتوان کالاها را در بازارهای بینالمللی نیز عرضه کرد.
جهانگیری افزود: ایران از جمله کشورهایی است که در سال گذشته سیصد هزار بشکه میعانات گازی صادر کرده است و این در حالی است که میتوان این میعانات را به کالاهای دیگر با ارزش افزوده بیشتر از جمله بنزین بدل کرد.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: در این زمینه پالایشگاهی در خلیج فارس نیمهساز بود که طی بازدیدی که در سال گذشته از آن به عمل آمد، اعتبار 900 میلیون دلاری برای تکمیل آن اختصاص یافت، برای تبدیل میعانات گازی به کالاهای ارزشمند، نیازمند حجم بالای سرمایهگذاری در کشور هستیم.
وی ادامه داد: یکی از اصول اقتصاد مقاومتی این است که باید کشور را بهگونهای اداره کنیم که فرصتهای جدید ایجاد شود و اقتصاد را در برابر تکانههای بیرونی و تحریمها مقاوم سازیم. با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ایران در برابر مشکلات اقتصادی واکسینه خواهد شد.
جهانگیری عنوان کرد: در اغلب سخنرانیها لفظ اقتصاد مقاومتی بهکار برده میشود و از دولت میپرسند که تا چه حد این امر را عملیاتی کرده است و این در حالی است که همه نهادهای دولتی، عمومی و خصوصی باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی فعال بوده و پاسخگوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باشند که تا چه میزان این سیاستها را اجرایی کردهاند.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: سال 95 به دلایل متعدد از جمله اینکه اقتصاد مقاومتی وارد مرحله اجرا شده، تحریمها بهعنوان مانع بزرگ از پیش روی کشور برداشته شده، منابع جدید خارجی جذب شده، دولت موفق شده است، طی دو ماه گذشته فروش نفت و میعانات گازی را از یک میلیون و سیصدهزار بشکه به دو میلیون و دویست هزار بشکه برساند و نیز وجود بخش خصوصی فعال و با انگیزه که میتواند سال خوبی را برای کشور نوید دهد، بنابراین همه این ظرفیتها میتواند رونق اقتصادی کشور را به ارمغان آورد.
وی یکی از دغدغههای مردم را مشکل بیکاری برشمرد و خاطر نشان کرد: کانونهای موفق تولیدی مثل مجتمع صنعتی و معدنی گل گهر سیرجان میتوانند در ایجاد فرصتهای شغلی جدید، موثر باشند، ضمن آنکه بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری باید واحدهای صنعتی کوچک نیز حمایت شوند.
انتهای پیام/