میرسلیم: مسئولان به پژوهش توجه ویژه داشته باشند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا دکتر سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم بزرگداشت دکتر فتحالله مضطرزاده به نقش پررنگ او در عرصههای علمی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: «او در دو برهه زمانی حساس بسیار به کشور خدمت کرد. یک بار در زمان ریاست جمهوری آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی که قرار شد به مسائل پژوهشی کشور سامان داده شود، بنده به عنوان مشاور پژوهشی رئیس جمهوری منصوب شدم و شورای عالی پژوهشهای علمی کشور تأسیس شد. با همت مضطرزاده کتاب پژوهش تدوین و شرایط علمی و پژوهشی کشور در این کتاب تشریح شد.»
او از مسئولان پژوهشی وزارت علوم خواست که دوباره به تشریح شرایط علمی و پژوهشی کشور توجه ویژه داشته باشند زیرا بدون شناخت شرایط پژوهشی در کشور نمیتوان در زمینه پژوهش و فناوری موفق عمل کرد.
میرسلیم افزود: «برهه زمانی دوم به 20 سال اخیر بر میگردد. بعد از اینکه از سال 1375 مجمع تشخیص مصلحت نظام شکل جدیدی پیدا کرد و وظایف دیگری برعهده این مجمع نهاده شد، در زمینههای علمی پژوهشی و فناوری به تنهایی نمیتوانستیم برنامهها و اهداف مورد نظر را محقق کنیم. بدون شک کمکهای درخشان مضطرزاده در شورای تخصصی علمی و فناوری یکی از کلیدیترین شاخصهای موثر در موفقیت مجمع در این زمینه بود.»
برنامهریزی پژوهشگاه مواد و انرژی برای تبدیل شدن به قطب علمی و فناوری در تعدادی از حوزهها
در ابتدای این مراسم دکتر سید محمد مهدی هادوی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی گزارشی از عملکرد و اهداف پژوهشگاه مواد و انرژی ارائه کرد و گفت: «پژوهشگاهها نقش مهمی در کاهش فاصله میان کشورهای در حال گذار و کشورهای توسعه یافته ایفا میکنند. وظیفه دانشگاهها بیشتر تربیت دانشجوی متخصص است اما وظیفه پژوهشگاهها تربیت محققان و پژوهشگران برجسته است، در نتیجه تفاوت معناداری بین تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و پژوهشگاهها وجود دارد.»
او افزود: «این پژوهشگاه با 4 پژوهشکده فناوریهای نانو و مواد پیشرفته، پژوهشکده نیمه هادیها، پژوهشکده سرامیک و پژوهشکده انرژی به فعالیت خود ادامه میدهد. در برخی از محورهای پژوهشی قصد داریم تا دو سال آینده در 7 محور به قطب علمی، پژوهشی و فناوری کشور تبدیل شویم.»
هادوی گفت: «در استانهای مختلف با توجه به پتانسیل آن استانها دفاتر مختلفی تأسیس کردیم مثلاً در استان فارس دفتر نیمه هادیها و صنایع فلزی، در استان اصفهان صنایع دستی و فولادهای پیشرفته، در یزد دفتر مربوط به فعالیت در حوزه سرامیک و ... تأسیس شد و امید میرود که با برنامهریزی صحیح این دفاتر بتوانند پژوهشگاه مواد و انرژی را در حوزههای مورد نظر به قطب پژوهشی، فناوری و علمی کشور تبدیل کنند.»
حضور پررنگ استان البرز در فعالیتهای پژوهشی و فناوری
در ادامه مراسم مهندس سیدحمید طهایی استاندار البرز، به فعالیتهای تأثیرگذار مضطرزاده به ویژه در زمانی که ریاست پژوهشگاه مواد و انرژی را بر عهده داشت اشاره کرد و گفت: «از زمان فعالیت دکتر هادوی نیز شاهد تحولات و تغییرات چشمگیری در استان البرز بودیم و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند، زیرا استان البرز ظرفیتهای بسیار زیادی دارد.»
او افزود: «تعداد بالای دانشجویان و محققان این استان و فعالیت درخشان آنها در عرصههای مختلف یکی از این ظرفیتها است. همچنین بیش از سه هزارو 500 واحد صنعتی تولید در بخش کشاورزی و بیش از 100 شرکت با برندهای شاخص در حوزه سلامت و دارو فعالیت میکنند. توسعه علمی و فناوری میتواند این استان را به یکی از قطبهای مهم علم و فناوری در کشور تبدیل کند.»
استاندار البرز گفت: «سال گذشته همه مراکز و پارکهای علم وفناوری استان البرز در هفته پژوهش نمایشگاه پژوهش و فناوری در استان برگزار کردند. تعداد شرکتهای دانشبنیان و مراکزی که سال قبل در هفته پژوهش شرکت کردند 75 عدد بود اما امسال این میزان به 175 شرکت دانشبنیان رسید. در نمایشگاه فنبازار امسال نیز شرکتهای خصوصی استان قراردادهای بسیار زیادی را با سایر شرکتها منعقد کردند.»
او افزود: «امیدواریم در سایه دولت تدبیر و امید در این استان شاهد تحولات عمده در زمینه علمی و پژوهشی باشیم.»
انتهای پیام/