تجاریسازی آبسردکنی نیدار توسط یک شرکت دانشبنیان
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، به گفته محمد حسین دهقان دهنوی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان نوآوران بهینه کار یزد، امروزه تامین انرژی و آب شیرین یکی از دغدغههای اصلی دولتها در سطح جهان است و این مهم برای ایران به خصوص در زمینه تامین آب شیرین، مهمتر و حیاتیتر است. زیرا اکثر نقاط ایران از نظر جغرافیایی در منطقه خشک قرار گرفته و دارای سطح پایینی از نزولات آسمانی است.
وی گفت: «یکی از راههای مقابله با بحران کم آبی، اصلاح الگوی مصرف آب است. برای اصلاح الگوی مصرف آب روشهای مختلف وجود دارد که یکی از آنها فرهنگسازی در سطح جامعه است و دیگری ارائه ابزار و وسایلی به جامعه است که خود آنها دارای بازدهای بالا باشد».
شرکت دانشبنیان نوآوران بهینه کار یزد در این راستا شیرآلات آبسردکنی نیداری ابداع و تولید کرده که به گفته محمد حسین دهقان دهنوی، مدیرعامل این شرکت، 80 درصد میزان مصرف آب را کاهش میدهد.
این شیرآلات علاوه بر کاهش بسیار زیاد حجم زباله، کمک بزرگی به حفظ محیط زیست خواهد کرد و تا 70 درصد میزان مصرف آب و برق آبسردکن را کاهش خواهد داد. علاوه بر اینها، از آنجاکه این ابزار قابل نصب روی تمامی مدلهای آبسردن است، کمک به حفظ بهداشت فردی در محیطهای عمومی همانند ادارات، مدارس و محیطهای صنعتی خواهد کرد |
دهقان دهنوی گفت: «این شیرآلات علاوه بر کاهش بسیار زیاد حجم زباله، کمک بزرگی به حفظ محیط زیست خواهد کرد و تا 70 درصد میزان مصرف آب و برق آبسردکن را کاهش خواهد داد. علاوه بر اینها، از آنجاکه این ابزار قابل نصب روی تمامی مدلهای آبسردکن است، کمک به حفظ بهداشت فردی در محیطهای عمومی همانند ادارات، مدارس و محیطهای صنعتی خواهد کرد».
وی افزود: «با توجه به اینکه در این آبسردکنها دیگر نیازی به مصرف لیوانهای یکبار مصرف نیست، تا 80 درصد در کاهش هزینههای مصرف لیوان یکبار مصرف کمک خواهد کرد».
به گفته وی، شیرآلات آبسردکنی نیدار، قابلیت آسانی برای کودکان و معلولان دارد و اشغال فضای بسیار کم نی در مقایسه با لیوانهای یکبار مصرف و همچنین عدم نیاز به استفاده از سطلهای بزرگ در کنار آبسردکنها موجب ایجاد نمای ظاهری زیباتر و همچنین کاهش هزینههای حمل و نقل و مصرف سوخت خواهد شد.
مرحله ایده تا تجاری سازی و تولید این محصول تقریبا چهار سال به طول انجامیده و امروز 20 هزار دستگاه از آن به تولید رسیده و آماده مصرف است.
دهقان دهنوی همچنین گفت: «با توجه به فشار دائمی آب در محل خروجی شیرآلات آبسردکنی نیدار 100 درصد، آب به هیچ عنوان در حین استفاده و بعد از آن به داخل نی و شیر برنگشته و 100 درصد نیز بهداشتی است».
به گفته وی، سیستم نیدار روی هر آبسردکنی قابلیت نصب دارد. اگر آبسردکن تحت فشار آب شهری کار کند، این ابزار 195 هزار تومان با هزینه نصب خواهد بود و اگر آبسردکن تحت فشار آب شهری کار نکند، هزینهای معادل 228 هزار تومان خواهد داشت. این سیستمها با 36 ماه ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش فروخته میشوند. این شرکت در حال مذاکره با عراق، دبی و عربستان برای صادرات این سیستم است.
میزان صرفهجویی در بانکها
دهقان دهنوی اظهار کرد: «با توجه به آمار ارائه شده، بانکهای کشور 22800 شعبه در سراسر کشور دارند که به طور عموم دارای آبسردکن هستند. با فرض اینکه در هر شعبه به طور متوسط 100 عدد لیوان یکبار مصرف استفاده شود و قیمت هر لیوان را 16 تومان در نظر بگیریم، سالانه حدود 10 میلیارد و 580 میلیون تومان هزینه این لیوانها خواهد بود که با جایگزینی نیهای کوچک 3 تومانی به جای لیوانها، هزینه لازم به یک میلیارد و 983 میلیون تومان کاهش میباید که به معنای 81/5 درصد کاهش هزینه است».
اشتغالزایی
دهقان دهنوی از زمان تولید این شیرآلات آبسردکنی نیدار تاکنون 15 نفر اشتغالزایی داشته و وی پیشبینی میکند که تا ماه خرداد و تیر با توسعه در کل کشور این تعداد به طور مستقیم 50 نفر و غیر مستقیم به 1500 نفر خواهد رسید.
عدم حمایت دولت
دهقان دهنوی در مورد مشکلات خود از ایدهپردازی تا تولید انبوه خود گفت: «من به عنوان یک نخبه خود را بدهکار به جامعه میدانم و تولید سازی ایده ها و اختراعات مان 8 سال زمان و انرژی گذاشتم اما با تمامی اینها هیچ گونه حمایتی از سوی دولت نداشتم. البته استانداری یزد، میرمحمدی در این راستا تقول حمایت به ما داده است و طرح های ۸ اختراع این شرکت را برای بررسی و اجرا در دستور کار کارگروه های استانی قرار داده است».
وی افزود: «معمولا مراکز حمایت از ثبت اختراع و حتی مراکز انتخاب اختراعات برتر، از اختراعاتی حمایت میکنند که تولید انبوه شده باشد. در صورتی که این ایدهها و اختراعات اولیه هستند که نیاز به حمایت دارند تا خود را به مرحله تولید انبوه برسانند».
تاریخچه شرکت
شرکت تعاونی دانشبنیان نوآوران بهینه کار یزد، شرکتی است که فعالیت تحقیق و توسعه و پژوهش خود را از سال 1385 در زمینه صرفهجویی در مصرف آب و انرژی، محیط زیست و بهداشت آغاز کرده و از سال 1390 با راهاندازی واحد تولیدی خود شروع به تجاریسازی اختراعات، ابتکارات و نوآوریهای خود کرده است.
تمامی محصولات تولیدی این شرکت از اختراعات و نوآوریهای بنیانگذار این شرکت، محمد حسین دهقان دهنوری نشات گرفته است.
این شرکت تاکنون 8 اختراع با تایید وزارت نیرو، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و بنیاد ملی نخبگان به ثبت مالکیت برساند. تمامی این محصولات علاوه بر صرفهجویی، برای مصرفکنندگان ضمن راحتی کاربری، درای صرفه اقتصادی است.
محمد حسین دهقان دهنوری تاکنون موفق به کسب عناوین و افتخارات متعددی شده که از میان آنها میتوان به عنوان فناور برتر استان یزد، طرح برگزیده کشوری عمل تا عمل سال ۱۳۹۱ و برگزیده جشنواره سال 1393 صنعت آب و فاضلاب کشور، دارای تاییدیه از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور، دارای تاییدیه از بنیاد ملی نخبگان و کارگروه دانشبنیان استان یزد اشاره کرد.
انتهای پیام/