دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 اسفند 1394 - 13:53

زمین در کائنات منحصر به فرد است

پژوهشگران کیهان‌شناسی در دانشگاه آسالای سوئد با طراحی یک مدل کامپیوتری موفق شدند کائنات و تکامل چندین میلیارد ساله آن را شبیه‌سازی کنند و نتیجه آن را برای یافتن دوقولوی سیاره زمین به‌کار گیرند.
کد خبر : 68379

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Scientific American، تاکنون 700 میلیون تریلیون سیاره مانند سیاره زمین در بخش قابل مشاهده کائنات شناخته شده‌اند که هر کدام در وجوهی با سیاره ما شباهت‌هایی دارند و نام کلی «اکسوپلنت» یا سیاره‌های خارجی بر آنها گذاشته شده است.


کیهان‌شناسان برای یافتن امکان وجود حیات یا امکان استفاده از این سیارات برای سکونت انسان، روش‌ها و آزمون‌های مختلفی را انجام می‌دهند که روش اریک زاکرسون و تیمش از دانشگاه آپسالا سوئد، یکی از عجیب‌ترین و سخت‌ترین آنها بود. این تیم برای یافتن احتمال همانندی حداکثری میان یکی از این سیاره‌ها با زمین، اطلاعات و دانش امروزی ما از هر یک از آنها را که از طریق تلسکوپ کپلر و دیگر تلسکوپ‌ها به دست آمده است به‌صورت دیتا درآوردند و همراه با تمامی دانش فیزیکی لازم، در یک نرم‌افزار مدل‌ساز جمع‌آوری کردند.


در مرحله بعد این نرم‌افزار مدل‌سازی یک نمونه مینیاتوری از کائنات را شبیه‌سازی کرد و با اتکا به تمامی قوانین فیزیک فضایی و فیزیک مواد که در اختیار داشت، گذشت 13/8 میلیارد سال (عمر کائنات نزدیک به 14 میلیارد سال تخمین زده می‌شود) را برای تمام آنها شبیه‌سازی کرد و به این نتیجه کلی رسید که همه چیز درباره زمین کاملا منحصر به‌فرد است و امکان شکل گرفتن یا حتی پاگرفتن حیات روی هیچ کدام از این 700 کوانتیلیون (میلیون تریلیون) سیاره وجود ندارد.


این تحقیق که نتایج آن قرار است به‌زودی در نشریه «کیهان فیزیک» منتشر شود، با برخی انتقادها از سوی دانشمندان نیز مواجه شده است. به‌ عنوان نمونه، دانشمندان حوزه «اکسوپلنت‌»‌ها را حوزه‌ای نو در کیهان‌شناسی می‌دانند که از زمان نصب تلسکوپ کپلر ایجاد شده و هنوز دانش بشر در این حوزه بسیار جوان است. از سوی دیگر، در بررسی‌های این‌چنینی، به‌هیچ عنوان نمی‌توان در میان حجم انبوهی از داده‌ها و محاسبات غیرقطعی، امیدوار بود که نتایج و حاصلی قطعی به دست آید.


در مقابل دست‌اندرکاران این شبیه‌سازی عجیب‌ معتقدند که برخی از این انتقادها مانند ناقص بودن دانش بشری در حوزه سیاره‌ها و فیزیک درست است اما هر زمان کشف تازه‌ای در این زمینه‌ها انجام شد، می‌توان اطلاعات تازه را به اطلاعات قبلی افزود و نتیجه را دوباره بررسی کرد. تا آن زمان، نتیجه حاصل فعلی، این است که با دانش امروز ما هیچ سیاره‌ای جز زمین قابل سکونت نیست.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب