به دانشجو حق حرف زدن بدهیم
رئیس دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به تشریح جایگاه پژوهشی دانشجویان ایرانی پرداخت.
دکتر برخورداری با اعلام رضایت از مقالات ارائه شده توسط دانشجویان ایرانی گفت: مطابق آمارهای ارائه شده توسط نهادهای بین المللی از نظر مقالات و تولید علمی شرایط بسیار خوبی داریم، اما آنچه که خوب نیست و نگران کننده به نظر میرسد، در استفاده از این تحقیقات و علم جایگاه خوبی را نداریم.
وی افزود: ما تحقیق میکنیم، دانشجویان ما تحقیق میکنند، پایان نامه میدهند و پروژه ارائه میکنند، اما همان جا دانشجو رها میشود و شرکتهای بزرگ بین المللی جهان، نتیجه تحقیقات دانشجویان ما را بر میدارند، رویش کار میکنند، آن را تبدیل به محصول فنی و تکنولوژی میکنند و ما هم دلار نفتی را میدهیم و این تکنولوژی را میخریم و به کشور میآوریم تا استفاده کنیم.
برخورداری تاکید کرد: ما باید راهی را پیش بگیریم که بتوانیم از تحقیقات و مقالات پژوهشهایمان به نحو درست استفاده کنیم. باید کاری کنیم که ارتباط صنعت و دانشگاهمان که تا این حد ضعیف است را به روابطی قابل قبول برسانیم. ما خودمان میتوانیم پروژههای خود را به محصول تبدیل کنیم، اما متاسفانه این اتفاق نمیافتد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت، همچنین درباره باز شدن فضای دانشگاه ها و آغاز دوباره فعالیتهای دانشجویی در دانشگاههای کشور مانند بازگشایی انجمن اسلامی در دانشگاه علم و صنعت افزود: من اعتقاد دارم که دانشجویان ما هر چه بیشتر به میدان بیایند و فعال شوند به دانشگاه و کشور کمک میکنند. دانشجو اگر ساکت باشد و فقط درس بخواند دچار افسردگی میشود و از نظر اجتماعی دچار معضل شده و در نتیجه کارهای پژوهشی او نیز دچار معضل خواهد شد. باید به دانشجویان حق حرف زدن بدهیم. آنها نیروهای کشور هستند.
برخورداری تصریح کرد: در دانشگاه علم و صنعت چندین سال شورای صنفی دانشجویان تعطیل بود که ما آنها را در سال ۹۳ فعال کردیم که هم دانشجویان از فعالیت آن راضی هستند و هم ما از اقدام این شورا بسیار راضی هستیم.
وی همچنین درباره آغاز به کار انجمن اسلامی دانشجویان نیز گفت: انجمن اسلامی هم مدت هاست که درخواست فعالیت داده و هیئت موسس هم به طور مجزا اساسنامه تدوین کرده که به طور مجزا روی آن کار میکنیم. ما اصرار داریم که در اردیبهشت و خرداد سال ۹۴ انتخابات انجمن اسلامی هم انجام بشود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره علت طولانی شدن این مسئله گفت: اعتقاد من و همکاران من بر این است که هر تشکلی که فعال میشود فراگیر باشد و اکثریت دانشجویان بتوانند در آن شرکت و فعالیت کنند و نمی خواهیم تشکلهای انحصاری درست شود به نحوی که فقط عدهٔ خاصی بخواهند در آن فعال شوند. آخرین جلسه ما در همین هفته بود و امیدواریم که اساسنامه آنها تا هفته آینده نهایی شود و شروع به فعالیت کنند. هرچقدر دانشجویان در دانشگاهها فعال بشوند هم ما به نواقص خود بیشتر پی خواهیم برد و هم از نیروی بسیار زیاد دانشجویان در پیشبرد امورد دانشگاه استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام/