سرشماری گونه در معرض خطر گورخر کنیا با بارکد طبیعی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، کارشناسان حفظ محیط زیست در صحرای شمال کنیا سرگرم سرشماری از یک گونه در معرض خطر به نام گورخر گروی (Grevy Zebra) هستند. رییس مرکز تحقیقی «بنیاد گورخر گروی» میگوید: «در سه دهه گذشته جمعیت این گونه به شدت در حال کاهش بوده است. چون جمعیت تعداد آنها بسیار کم است، کشتن آنها برای گوشت و یا شکار آن برای استفاده از پوست، اگرچه امروز به ندرت اتفاق میافتد اما تاثیر قابل ملاحظه ای روی آنها دارد».
به گفته کارشناسان، تعداد این گونه در دهه هشتاد میلادی ۱۵ هزار بود که اکنون به ۲۵۰۰ راس کاهش یافته است. از همین رو، بنیاد گورخر گروی برای اولین باری از ابزاری به نام «علم شهروند» برای شمارش این گونه در معرض خطر استفاده میکند. 50 خودرو حامل کارشناسان، حافظان محیط زیست و داوطلبان با دوربینهای مجهز به مکانیاب ماهوارهای از تک تک گورخرها عکس میگیرند.
برای تحلیل نتایج و شمارش جمعیت گورخرهای کنیا، این مرکز از ابزار دیگری نیز بهره میبرد که در دانشگاه پرینستون آمریکا طراحی شده است. این ابزاری تصویرنگاری بر اساس سامانههای اطلاعاتی محیط زیستی نام دارد.
استاد حیات وحش دانشگاه پرینستون میگوید: «نرمافزار، خطوط مورب و محل تلاقی آنها روی پوست حیوان را شناسایی کرده و به عنوان دیتا ذخیره میکند. ما به آن نقاط حساس یا هاتاسپات میگوییم. سپس این نقاط در تصویر گورخرهای مختلف با هم مقایسه و در بایگانی نگهداری میشود. هرگاه با نقاطی با مختصات ذخیره شده برخورد کنیم میتواینم حیوان را شناسایی کنیم».
این منطقه کنیا محل زندگی و چرای دام بومیان کنیا است که در رقابت با زیست بوم حیات وحش زندگی میکنند. نرم افزار هات اسپاتر (Hot Spotter) در حال جمعآوری اطلاعات است و نتیجه سرشماری گونه در معرض خطر اواخر ماه مارس روشن میشود.
انتهای پیام/