دانشمندان هستهای چینی به 3 برابر دمای خورشید رسیدند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Independent، درجه حرارتی که این راکتور هستهای ایجاد کرده، سه برابر داغتر از هسته خورشید یا همدمای یک انفجار هستهای- حرارتی با مقیاس متوسط است. دانشمندان این کار را از طریق ماشینی که «ابرهادی پیشرفته آزمایشی توکامک» (EAST) نام دارد و در موسسه فیزیک پلاسما در آکادمی علوم چین قرار دارد، انجام دادهاند.
هدف تیم تحقیقاتی این مرکز، نگه داشتن پلاسما در دمای 100 میلیون کلوینی و در زمانی معادل 1000ثانیه، نزدیک به 17 دقیقه، بود. این مدت زمان برای دانشمندان زمان معناداری است زیرا این زمان یکی از موانع مهم برای پیادهسازی همجوشی هستهای در مناطق بیشتر است.
برخلاف اینکه دمای پلاسما در این آزمایش به حد ماکزیمم رسید، دانشمندان چینی نوع دیگری از پلاسما را تولید کردهاند که میتوان دمای آن را در ماشینهای دیگر بالاتر از این هم برد. مشکلی که این پلاسمای ابرداغ دارد این است که نمیتوان را در زمان طولانی در دمای بالا نگه داشت. زیرا به دمای فرار میرسد و از نظر امنیتی نیز خطرناک است. این پلاسما از یک گاز ابرداغ درست شده و از حرارت دادن اتمها در ماشین مغناطیسی EAST شکل میگیرد.
در حالی که چند دهه از ساخت این تکنولوژی -که در آن اتمها در دمای بسیار بالا قرار میگیرند تا مقادیر زیادی انرژی تولید کنند، میگذرد، طرفداران آن بر این باورند که در نهایت میتواند جایگزین مناسبی برای سوختهای فسیلی و راکتور شکافت هستهای معمولی شود.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/