دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1394 - 09:59
مدیر کل توسعه و تعالی سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد

رونمایی از سند پیوست فرهنگی و سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی

دکتر رضا اکبری نوری مدیر کل توسعه و تعالی سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی از رونمایی سامانه ساها، سند پیوست فرهنگی و گزارش عملکرد 31 استان در حاشیه برگزاری هفتادمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
کد خبر : 67323

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رضا اکبری نوری، مدیرکل توسعه و تعالی سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «از آنجایی که دکتر حمید میرزاده ریاست دانشگاه آزاد اسلامی، اجلاس‌های سراسری شورای مرکزی را اجلاس‌هایی کاری دانست، سعی کردیم برنامه‌های اجلاس امسال را نیز کاملا ماموریتی و مبتنی بر اهداف از پیش تعیین شده برگزار کنیم.»


او افزود: «در همین راستا اقدامات برجسته دانشگاه در یکسال گذشته به صورت استند یا فیزیکی در معرض نمایش عموم قرار می‌گیرد.»


اکبری خبر داد در حاشیه اجلاس از گزارش عملکرد 31 استان رونمایی می‌شود و گفت: «این مجلد 7 هزار صفحه‌ای، با اهداف کمی و کیفی کلان دانشگاه تدوین شده و در آن میزان دستیابی واحدهای دانشگاهی مورد سنجش قرار گرفته است.»


او همچنین از رونمایی از سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: «این سند که در کشور بی‌نظیر است. متناسب با اهدف ابرسازمانی مانند دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده و به همراه آن 31 برش استانی نیز قرار دارد.»


مدیرکل توسعه و تعالی سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «در حاشیه این مراسم از سامانه ساها و سند پیوست فرهنگی دانشگاه نیز رونمایی می‌شود. اداره کل بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی هم در یک مجلد نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی را به هفت زبان دنیا منتشر و در اختیار علاقه‌مندان به تحصیل در این دانشگاه قرار داده که از این مجلد نیز در این روز رونمایی خواهد شد.»


رونمایی از کتاب اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی در اجلاس هفتاد


اکبری نوری، درباره خردجمعی و تمرکززدایی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «پایگاه اصلی این موضوع معاونت برنامه‌ریزی دانشگاه است. یکی از مواردی که این معاونت اجرا کرد تجمیع ساختارهای دانشگاه آزاد اسلامی بود که برنامه‌ریزی این تجمیع در هیات رئیسه و هیات امنای دانشگاه صورت گرفته بود. از اهداف اجرای طرح‌های تجمیع، کوچک‌سازی ساختار و تفویض اختیار بود. زمانی که از تفویض اختیار حرف می‌زنیم، می‌خواهیم به خرد جمعی اشاره کنیم. تفویض اختیار یعنی از تمرکز تصمیم‌گیری‌ها و انجام فرآیندها در سازمان خودداری و تا جایی که ممکن است این موضوعات به استان‌ها و واحدهایشان واگذار شود.»


او گفت: «اجرای این برنامه باعث چابکی و چالاکی دانشگاه و رضایت مشتری می‌شود. هم‌چنین کارها با سرعت، دقت و کیفیت بیشتر انجام شده و در راستای این موضوع اصلاح فرآیندها نیز در دستور کار معاونت برنامه‌ریزی قرار گرفته، زیرا به موازات اصلاح ساختار باید اصلاح فرآیند نیز صورت بگیرد. در حال حاضر مستندسازی فرآیندهای 5 معاونت انجام شده و مابقی در حال بررسی هستند و درنهایت استان‌ها و واحدها نیز وارد این پروسه خواهند شد، همه این برنامه‌ها با رویکرد تفویض اختیار انجام شده و رویکرد تفویض اختیار یعنی استفاده از خرد جمعی و تمام ظرفیت‌های موجود که نرخ رشد کیفی را به دنبال دارد.»


مدیرکل تعالی و توسعه سازمانی دانشگاه آزاد به ارزیابی کیفی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: «در کل کشور شاخص‌های کیفی به موازات شاخص‌های کمی رشد نمی‌کنند. در حالی که دانشگاه آزاد تلاش می‌کند این دو شاخص را به موازات یکدیگر ارتقا دهد و بتواند حوزه‌های کمی را با حوزه‌های کیفی هم‌گرا کند.»


اکبری به طرح‌های تجمیع در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «بعد از اجرا شدن طرح‌های تجمیع، ارزیابی ابتدایی برای تاثیر این طرح‌ها صورت گرفته و مشخص شده که 9 هزار پست کاغذی در این پروسه حذف شده‌اند. پست‌هایی که موجود بودند اما نیروی انسانی در آن‌ها وجود نداشت، این پست‌ها چند مسئله به دنبال خود داشتند؛ اول اینکه کارانه به پست تعلق می‌گیرد یعنی 9 هزار کارانه بین نیروهای موجود تقسیم می‌شد که این موضوع باعث شد جلوی هزینه‌ مازاد گرفته شود و صرفه‌جویی بزرگی در دانشگاه صورت گیرد. از طرفی با حذف این پست‌ها ریسک جذب نیرو نیز کاهش پیدا کرد.»


او افزود: «با حذف پست‌های اضافی، یک‌سری پست موقت نیز در چارت تعریف شد. این پست‌ها نیز در فرصت زمانی که به واحدها داده شده، حذف می‌شوند. در حال حاضر نیز این موارد بررسی می‌شوند که اصلاحاتی را هم به همراه دارند.»


مدیر کل تعالی و توسعه سازمانی گفت: «تعدیل نیروی انسانی در سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد، دانشگاه در نظر دارد از طریق مکانیزم‌های تشویق، برنامه‌ای صورت بگیرد که بار نیروی انسانی از طریق بازنشستگی پیش از موعد و بازخرید سبک شود. اساسا تعدیل نیرو در برنامه‌های دانشگاه دیده نشده بلکه تنها بازنشستگی و برون سپاری نیرو‌ها مدنظر است.»


اکبری درباره اقتصاد دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «این موضوع حوزه جدیدی است که مسئولیت آن به معاونت برنامه‌ریزی دانشگاه داده شده، در این باره همکاری‌ها با معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و شورای اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد آغاز شده تا برنامه‌ها با هم‌گرایی جلو رود.»


او گفت: «در همین زمینه کتاب آیین‌نامه‌ها، بخش‌نامه‌ها و برنامه‌های اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شد که در اجلاس هفتاد از آن رونمایی می‌شود. این کتاب در اختیار واحدهای دانشگاهی، استادان و دانشجویان قرار می‌گیرد تا به قوانین و شکل عملکرد دانشگاه در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان دسترسی داشته باشند.»


او افزود: «اقتصاد دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی بین معاونت پژوهش و فناوری، شورای اقتصاد دانش‌بنیان و معاونت برنامه‌ریزی مشترک است و از آغاز این برنامه تاکنون برنامه‌های خوبی صورت گرفته که در سال‌های آینده نتایج مثبتی به همراه دارد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب