۱۰/ فروردين /۱۴۰۴

ارتش آمریکا ربات زیردریایی شکارچی خود را به آب می‌اندازد

ربات زیردریایی نظامی که از سال ۲۰۱۴ در دست طراحی و ساخت است، تا یک ماه دیگر آماده آزمون‌های عملیاتی می‌شود و براساس اعلام دارپا (سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی)، قرار است به‌زودی برای شکار راهی اقیانوس شود.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از پاپیولار ساینس، زیرمجموعه تحقیقات تکنولوژی وزارت دفاع آمریکا (دارپا)، یکی از غول‌های تکنولوژی جهان است که با بودجه‌های کلان و روش‌های تازه، از توانمندی‌های شرکت‌های مختلف برای ساخت ربات‌ها استفاده می‌کند.


«لیدوس» یکی از این شرکت‌هاست که از سال ۲۰۱۴ طرحی برای ساخت یک زیردریایی کاملا خودکار ارائه داده بود و براساس گفته‌های «آراتی رابهاکار»، مدیرعامل دارپا، اکنون این طرح به مرحله آزمون عملیاتی رسیده است.


رابهاکار که در یک میزگرد رسانه‌ای شرکت کرده بود، دراین‌باره گفت: «این یک زیردریایی ۱۳۲ فوتی (۴۵ متر) است که با اتکا به نرم‌افزار هدایت خودکار ACTUV که دارپا قبلا کار توسعه و تولید آن‌را به پایان رسانده است، کار می‌کند».


این زیردریایی شکاری، با استفاده از رادارهای سونار کار ردیابی زیردریایی‌های فوق ساکت دیزل-ژنراتوری را در اوقیانوس انجام می‌دهد و می‌تواند برای مدت طولانی‌ای این اهداف را در دریاها دنبال کند. زیردریایی تازه که ۱۴۰ تن وزن دارد، با سیستم هدایت خودکار، حجم زیادی از بودجه کاربری را کاهش می‌دهد. بر اساس اعلام قبلی دارپا، نیروی دریایی آمریکا تعداد زیادی رهیاب‌های سونار را برای هدایت این زیردریایی در آب‌های جهان رها کرده است.


از جمله قابلیت‌های دیگر این زیردریایی که فراتر از شناسایی و تعقیب زیردریایی‌های فوق ساکت برای ماه‌ها می‌تواند آن را انجام دهد، عملیات شناسایی، پشتیبانی و لجستیک مایحتاج برای شناورهای دیگر ذکر شده است. ACTUV قرار است ماه آوریل (اسفند ۹۴) در پورتلند به آب‌انداخته شود و در مسافت‌های طولانی و کوتاه به مدت ۱۸ ماه مورد آزمایش قرار گیرد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

از جمله دیگر برنامه‌های دیگری که رابهاکار برای سال ۲۰۱۷ از آن پرده برداشت این بود که دارپا قصد دارد در این سال طی ۱۰ روز ۱۰۰ ماهواره را با استفاده از سفینه XS-۱ خود در مدار زمین قرار دهد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر