دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1401 - 15:43
معاون فرهنگی وزیر علوم:

دیپلماسی علمی پایدار، ریشه فرهنگی و تمدنی کشور را حفظ می‌کند

کلانتری گفت: در حال حاضر یکی از سیاست‌های پنج‌گانه وزارت عتف، دیپلماسی علمی است که در کنار نوآوری فرهنگی معنای ویژه‌ای پیدا می‌کند، دیپلماسی علمی زمانی می‌تواند پایدار و تاثیرگذار باشد که بتواند ریشه فرهنگی و تمدنی کشور را حفظ کند.
کد خبر : 670550
حجاب وعفاف

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آئین اختتامیه مسابقه دوجانبه قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق (حفظ کل، ترتیل، قرائت) به‌صورت حضوری و برخط و با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و هشت داور از ایران، یمن و بحرین برگزار و برگزیدگان این دوره از مسابقات اعلام شد.


عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با حضور مجازی در این نشست گفت: در حال حاضر یکی از سیاست‌های پنج‌گانه وزارت عتف، دیپلماسی علمی است که در کنار نوآوری فرهنگی که دیگر هدف پنج‌گانه وزارت علوم است، معنای ویژه‌ای پیدا می‌کند.


وی با بیان اینکه دیپلماسی علمی زمانی می‌تواند پایدار و تاثیرگذار باشد که بتواند ریشه فرهنگی و تمدنی خود را حفظ کند، افزود: اگر دیپلماسی علمی مبتنی‌بر مشترکات فرهنگی باشد عمق و پایداری ویژه‌ای پیدا می‌کند. برهمین اساس کشورهایی که به حوزه تمدنی ایران نزدیک هستند برای ما در اولویت قرار دارند. از جمله این کشورها کشور عراق است که اشتراک فرهنگی زیادی با ایران دارد و در این سال‌ها، ارتباطات بسیاری بین جامعه نخبگانی و دانشگاهی دوکشور برقرار شده است.


کلانتری ادامه داد: طبیعتا تاکید بر ظرفیت جامعه فرهنگی دو کشور می‌تواند مراودات علم و فناورانه دوکشور را غنا ببخشد. بر همین اساس و برمبنای کنش‌های مشترکی که بین طرفین برگزار شده، مجموع رویدادهایی در شرف طراحی ما بین دستگاه‌های مسئول آموزش عالی بین دو کشور است که این رویداد قرآنی نیز پیش درآمدی است که به نوعی جامعه دانشگاهی دو کشور را در حوزه قرآنی به هم نزدیک می‌کند.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از سوی دانشگاه الزهرا (س) تاکید کرد: این رویداد یک طراوت ویژه تری دارد زیرا جامعه بانوان کشور را در بر گرفته و اولین رویدادی است که در این مقیاس برگزار میشود. امیدواریم در سال های عاطی با مشارکت سایر دانشگاه های ایران و کشورهای دیگر این رویداد گسترش پیدا کند.


در ادامه، لیلا تاجیک، مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه الزهرا (س) و دبیر شورای سیاست‌گذاری مسابقه ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن عید سعید غدیر از میزبانی مرحله نهایی مسابقات دوجانبه قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق ابراز خرسندی کرد.


وی با اشاره به برکات گسترده مجاورت با قرآن، قرآن را سراسر حکمت، حقیقت زنده، منبع انرژی مثبت و عامل وحدت مسلمانان جهان دانست و منشا بسیاری از نابسامانی‌های جوامع را عمل نکردن به درس‌های قرآن برشمرد.


تاجیک اظهار امیدواری کرد که خواندن قرآن و گوش دادن به آن به درک و فهم از قرآن و در نهایت عمل به قرآن و کنش قرآنی منجر شود.


مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن دانشجویی حائز اهمیت فراوانی است، افزود: دانشجویان عزیز در یکی از مهم‌ترین دوران زندگی خود قرار دارند. مأنوس نمودن دانشجویان با قرآن قطعا در هدایت دانشجویان به سمت ارزش‌های صحیح دینی بسیار موثر است.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب