دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1401 - 10:09
قدیری ابیانه در گفت‌وگو با آنا:

تعهدات ترکیه در خصوص سوریه با عملکردش تعارض دارد/ حرکت آنکارا و باکو در عرض منافع تهران

یک کارشناس منطقه تصریح کرد: تعهداتی که ترکیه درباره سوریه می‌دهد با عملکرد این کشور در این خصوص متفاوت است.
کد خبر : 669991
قدیری ابیانه

محمدحسن قدیری ابیانه در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری آنا با اشاره به اهداف نشست روند آستانه گفت: در گذشته کشورهای ترکیه، روسیه و ایران در رابطه با حفظ تمامیت ارضی سوریه و مبارزه با تروریسم به توافق رسیده بودند که اجلاس کنونی نیز در جهت تقویت همین موضوع است.


وی افزود: البته در کنار این مسائل مربوط به سوریه، روابط دوجانبه نیز مطرح است.


قدیری با اشاره به طمع ترکیه به عراق و سوریه گفت: ترکیه گاهی در جهت دفاع از تروریسم قدم برمی‌دارد اما با این عنوان که علیه تروریست‌های جدایی‌طلب دست به این اقدامات می‌زند.


وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هرگونه تجزیه‌طلبی و همچنین دفاع از تروریسم را محکوم می‌کند، افزود: ایران حفظ تمامیت ارضی سوریه و ترکیه را در جهت منافع خود می‌داند.


قدیری ابیانه با تأکید بر اهمیت این اجلاس افزود: در جریان سفر اردوغان به ایران قراردادهای طولانی‌مدتی در زمینه‌های مختلف منعقدشده و همچنین با روسیه نیز توافق شد که در حوزه صنایع نفت و گاز، سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری کند.


این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: ایران پاسدار حفظ و گسترش روابط سالم بر اساس اصل منافع و احترام متقابل است و سیاست ما گسترش روابط با همسایگان است و از این سفرها، رفت‌وآمدها و توافقات حمایت می‌کنیم.


قدیری ابیانه با بیان اینکه در این میان، ایران و ترکیه تأکید داشتند که باید تلاش کنند روابط اقتصادی خود را به ۳۰ میلیارد دلار برسانند، گفت: گسترش روابط مدنظر است.


وی در پاسخ به این سؤال که روسیه و ترکیه تا چه حد به مفاد این قراردادها پایبند خواهند بود، گفت: این کشورها هیچ اجباری به عقد این قراردادها با ایران نداشتند بلکه اگر توافقی صورت می‌گیرد در جهت منافع خودشان است و سیاست ما نیز در راستای منافع خودمان است.


این کارشناس منطقه اضافه کرد: توافق و تفاهم زمانی صورت می‌گیرد که دو طرف از آن سود ببرند اما در مسئله سوریه متفاوت است.


قدیری ابیانه با بیان اینکه اردوغان اعلام کرده که به تمامیت ارضی سوریه احترام قائل بوده و قصد سرنگونی حکومت حاکم بر این کشور را ندارد، گفت: به نظر می‌رسید تعهداتی که ترکیه می‌دهد با عملکرد آن در این خصوص متفاوت است.


وی با اشاره به دیدار اردوغان و رهبر معظم انقلاب گفت: یکی از موضوعاتی که رهبری در این دیدار بیان کردند موضوع راه ترانزیتی ایران به ارمنستان است و بیان داشتند که ما اجازه نخواهیم داد خللی در این مسیر ایجاد شود؛ این در حالی است که ترکیه و آذربایجان تابه‌حال سیاستی خلاف این مسئله در پیش‌گرفته‌اند که درواقع مطرح کردن این موضوع از سوی رهبر معظم انقلاب یک هشدار بوده است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: آن‌ها به بهانه ادامه دادن رابطه خود با آذربایجان قصد مسدودسازی این مسیر را داشتند اما ما به هیچ‌کس اجازه معامله بر سر این مسیر را نخواهیم داد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب