دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1401 - 11:59

بیماری پارکینسون چیست

یماری پارکینسون یک بیماری دژنراتیو مغزی مرتبط با سن است، به این معنی که باعث آسیب به بخش‌هایی از مغز شما می شود. بیشتر به دلیل ایجاد کندی حرکات، لرزش، مشکلات تعادل و موارد دیگر شناخته شده است.
کد خبر : 667803
رپرتاژ


به گزارش خبرگزاری آنا بیماری پارکینسون یک بیماری دژنراتیو مغزی مرتبط با سن است، به این معنی که باعث آسیب به بخش‌هایی از مغز شما می شود. بیشتر به دلیل ایجاد کندی حرکات، لرزش، مشکلات تعادل و موارد دیگر شناخته شده است.


بیماری پارکینسون یک بیماری دژنراتیو مغزی مرتبط با سن است، به این معنی که باعث آسیب به بخش‌هایی از مغز شما می شود. بیشتر به دلیل ایجاد کندی حرکات، لرزش، مشکلات تعادل و موارد دیگر شناخته شده است. بیشتر موارد به دلایل نامعلومی اتفاق می افتد اما برخی ارثی هستند. این بیماری قابل درمان نیست اما گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد. شما می توانید از طریق شماره های ۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲ با بهترین مرکز توانبخشی تهران تماس حاصل فرمایید.


پارکینسون چه کسی را تحت تاثیر قرار می دهد؟


خطر ابتلا به بیماری پارکینسون به طور طبیعی با افزایش سن افزایش می یابد و میانگین سنی شروع آن در ۶۰ سالگی است. در مردان کمی بیشتر از زنان تعیین شده اند شایع است. در حالی که بیماری پارکینسون معمولاً مرتبط با سن است، ممکن است در بزرگسالان تا ۲۰ سالگی اتفاق بیفتد (اگرچه این بسیار نادر است و اغلب افراد والدین، خواهر و برادر یا فرزندی با همین بیماری دارند).



بیماری پارکینسون چقدر شایع است؟


بیماری پارکینسون به طور کلی بسیار شایع است و در بین بیماری های دژنراتیو مغزی مرتبط با سن در رتبه دوم قرار دارد. همچنین شایع ترین بیماری مغزی حرکتی (مرتبط با حرکت) است. کارشناسان تخمین می زنند که حداقل ۱ درصد از افراد بالای ۶۰ سال در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.


بهترین مرکز گفتاردرمانی پارکینسون


بیماری پارکینسون چگونه بر بدن من تأثیر می گذارد؟


بیماری پارکینسون باعث می‌شود که ناحیه خاصی از مغز شما، گانگلیون‌های پایه، خراب شود. همانطور که این ناحیه بدتر می شود، توانایی هایی را که آن مناطق زمانی کنترل می کردند از دست می دهید. محققان کشف کرده اند که بیماری پارکینسون باعث تغییر عمده در شیمی مغز شما می شود. در شرایط عادی مغز شما از مواد شیمیایی به نام انتقال دهنده های عصبی برای کنترل نحوه ارتباط سلول های مغزی (نورون ها) با یکدیگر استفاده می کند. هنگامی که به بیماری پارکینسون مبتلا هستید، دوپامین که یکی از مهم ترین انتقال دهنده های عصبی است در مغز کاهش می یابد. وقتی مغز شما سیگنال‌های فعال‌سازی را ارسال می‌کند که به عضلات شما می‌گوید حرکت کنند با استفاده از سلول‌هایی که به دوپامین نیاز دارند، حرکات شما را به خوبی تنظیم می‌کند. به همین دلیل است که کمبود دوپامین باعث کندی حرکات و علائم لرزش بیماری پارکینسون می شود. با پیشرفت بیماری پارکینسون، علائم گسترش یافته و تشدید می شوند. مراحل بعدی بیماری اغلب بر عملکرد مغز شما تأثیر می گذارد و باعث علائمی مانند زوال عقل و افسردگی می شود.


بهترین مرکز درمان پارکینسون


علائم بیماری پارکینسون چیست؟


شناخته شده ترین علائم بیماری پارکینسون شامل از دست دادن کنترل عضلات است. با این حال، کارشناسان اکنون می دانند که مسائل مربوط به کنترل عضلات تنها علائم احتمالی بیماری پارکینسون نیستند.



علائم پارکینسون مرتبط با حرکت


علائم حرکتی که به معنی علائم مرتبط با حرکت است در بیماری پارکینسون شامل موارد زیر است:


-حرکات آهسته (برادی کینزی): تشخیص بیماری پارکینسون مستلزم داشتن این علامت است. افرادی که این بیماری را دارند آن را به عنوان ضعف عضلانی توصیف می کنند، اما به دلیل مشکلات کنترل عضلانی رخ می دهد و هیچ از دست دادن واقعی قدرت وجود ندارد.


-لرزش: هنگام استراحت عضلات اتفاق می افتد. این لرزش ریتمیک عضلات حتی زمانی که از آنها استفاده نمی کنید نیز وجود دارد و در حدود ۸۰ درصد از موارد بیماری پارکینسون رخ می دهد. لرزش‌های استراحت با لرزش‌های اساسی متفاوت است که معمولاً زمانی که عضلات در حالت استراحت هستند اتفاق نمی‌افتند.


-سفتی یا ریجیدیتی: سفتی لوله سربی و سفتی چرخ دنده ای از علائم شایع بیماری پارکینسون هستند. سفتی لوله سربی یک سفتی ثابت و بدون تغییر در هنگام حرکت بخشی از بدن است. سفتی چرخ دنده زمانی اتفاق می افتد که لرزش و سفتی لوله سربی را با هم ترکیب کنید. این نام خود را به دلیل ظاهر تند و ناگهانی حرکات (به عنوان عقربه دوم در یک ساعت مکانیکی در نظر بگیرید) گرفته است.


-وضعیت ناپایدار یا راه رفتن: آهسته شدن حرکات و سفتی بیماری پارکینسون باعث حالت خمیده می شود. که معمولاً با بدتر شدن بیماری ظاهر می شود. زمانی که یک فرد راه می‌رود، قابل مشاهده است زیرا از گام‌های کوتاه‌تر و متحرک‌تر استفاده می‌کند و بازوهای خود را کمتر حرکت می‌دهد. چرخش در حین راه رفتن ممکن است چندین مرحله طول بکشد.


علائم حرکتی دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:


-کمتر از حد معمول پلک می زند. این نیز نشانه کاهش کنترل عضلات صورت است.


-دست خط بد یا کوچک: این امر که به عنوان میکروگرافیا شناخته می شود، به دلیل مشکلات کنترل عضلانی رخ می دهد.


-آبریزش دهان: یکی دیگر از علائمی که به دلیل از دست دادن کنترل عضلات صورت رخ می دهد.


-حالت صورت ماسک مانند که به عنوان هیپومیا شناخته می شود به این معنی است که حالات چهره خیلی کم یا اصلا تغییر نمی کند.


-مشکل در بلع (دیسفاژی): این با کاهش کنترل ماهیچه های گلو اتفاق


می افتد. خطر مشکلاتی مانند ذات الریه یا خفگی را افزایش می دهد.


-صدای صحبت کردن به طور غیرعادی نرم (هیپوفونی): این به دلیل کاهش کنترل عضلات در گلو و قفسه سینه اتفاق می افتد.



علائم غیر حرکتی پارکینسون


در سال‌های گذشته کارشناسان بر این باور بودند که علائم غیرحرکتی زمانی که قبل از علائم حرکتی دیده می‌شوند، عوامل خطرساز این بیماری هستند. با این حال، شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد این علائم می توانند در مراحل اولیه بیماری ظاهر شوند. این بدان معناست که این علائم ممکن است علائم هشدار دهنده ای باشند که سال ها یا حتی دهه ها قبل از علائم حرکتی شروع می شوند. علائم غیر حرکتی (با علائم هشدار اولیه بالقوه به صورت پررنگ) عبارتند از:


-علائم سیستم عصبی خودمختار. اینها عبارتند ازاتونومیک: که شامل افت فشار خون ارتواستاتیک (فشار خون پایین هنگام ایستادن)، یبوست و مشکلات گوارشی، بی اختیاری ادرار و اختلالات جنسی می باشد.


-افسردگی


-از دست دادن حس بویایی (آنوسمی)


-مشکلات خواب مانند اختلال حرکتی دوره‌ای اندام، اختلال رفتاری حرکت سریع چشم و سندرم پای بی‌قرار


-مشکل در تفکر و تمرکز (زوال عقل مرتبط با پارکینسون)


بهترین مرکز توانبخشی پارکینسون


چگونه بیماری تشخیص داده می شود؟


تشخیص بیماری پارکینسون بیشتر یک فرآیند بالینی است و تشخیص توسط دکتر متخصص پارکینسون صورت می گیرد. دکتر متخصص علائم و سابقه پزشکی شما را بررسی می کند. برخی از آزمایش‌های تشخیصی و آزمایشگاهی امکان‌پذیر است اما این آزمایش‌ها معمولاً برای رد سایر شرایط یا علل خاص مورد نیاز است. با این حال، بیشتر آزمایش‌های آزمایشگاهی ضروری نیستند، مگر اینکه درمان به بهبودی علائم بیماری پارکینسون پاسخی ندهند که می‌تواند نشان‌دهنده بیماری دیگری باشد.


بهترین مرکز کاردرمانی پارکینسون


درمان بیماری پارکینسون


درمان های که در مرکز تخصصی درمان پارکینسون به مدیریت علائم بیماری پارکینسون کمک می کند عبارتند از:


-داروها، درمان های جراحی و سایر درمان ها اغلب می توانند برخی از علائم بیماری پارکینسون را تسکین دهند.


-درمان های توانبخشی مانند کاردرمانی و گفتاردرمانی به اختلالات راه رفتن، لرزش، سفتی، بهبود عملکردهای ذهنی، مشکلات گفتاری و بلع کمک می کند.


-یک رژیم غذایی سالم برای حمایت از سلامت کلی بیمار توصیه می شود.


-تمریناتی برای تقویت عضلات و بهبود تعادل، انعطاف پذیری و هماهنگی توصیه می شود.


-ماساژ درمانی برای کاهش تنش و سفتی


-یوگا و تای چی برای افزایش کشش و انعطاف پذیری




انتهای پیام/ ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب