نقش شرکتهای دانش بنیان در ورزش حرفهای
به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، در سایه سیاستگذاریهای کلی و کلان شورای عالی ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی به منظور نهادینه کردن ورزش دانشگاه و داشتن سهمی در ورزش حرفهای به منظور پشتوانهسازی برای تیمهای ملی, برنامه استعداد پروری در تنیس روی میز به صورت علمی و سیستماتیک دنبال شد. در حال حاضر دو بازیکن نوجوان و دو بازیکن در رده جوانان از تیم باشگاه دانشگاه آزاد اسلامی توانستند پیراهن مقدس تیم ملی جمهوری اسلامی ایران را بپوشند.
استعدادیابی موضوعی است که در دنیای ورزش اهمیت ویژهای دارد. شناسایی عوامل موفقیت راه را برای رسیدن به قله افتخار هموار میکند. برای موفقیت در امر استعدادیابی، شاید با ارزشترین امر شناسایی خمیرمایه وراثتی و مهیا نمودن محیط مناسب برای فرد مستعد است. بنابراین هدف اصلی استعدادیابی، شناسایی و انتخاب ورزشکارانی است که بیشترین توانایی را برای رشته ورزشی خاص دارند. موفقیتهای ورزشی در سطوح بینالمللی تنها به «ابر انسانها» تعلق دارد ابر انسانهایی که دارای یک ویژگی خاص به نام استعداد هستند. شناخت یک استعداد در رشتههای ورزشی مانند اهمیت بذر برای تولید محصول است. استعدادیابی کار دشوار و پیچیده ای است، حفظ استعداد کاری دشوارتر، استعدادیابی به عنوان پیش نیاز بوده ولی استعداد پروری یعنی بهسازی تمرینات، سازماندهی سبک زندگی، تمرینی و تغذیه ورزشکار میباشد.
انجام فرآیند غربالگری با توجه به نتایج مسابقات و همچنین تهیه نیمرخ بدنی، فیزیولوژیکی و روانی ... ورزشکاران موفق میتواند کمک بسزایی در شناسایی استعداد داشته باشد. در ادامه به منظور بقای استعدادهای شناسایی شده، فراهم سازی بستر برای جذب ورزشکاران در تیمهای لیگ برای قرار گرفتن در فضای ورزش حرفهای و تلاش برای ایجاد سیستم حمایتی جامع از قبیل، تامین امکانات جانبی ،تجهیزات مناسب تمرینی، تسهیلات تحصیلی و نظام وظیفه و... باعث حفظ این سرمایههای ملی میشود.
سوال: شرکتهای دانش بنیان در مجموعه دانشگاه آزاد چه نقشی میتوانند در سلامت و ورزش حرفهای داشته باشند؟
دانشگاه آزاد یکی از مجموعههای پیشرو در حوزههای حمایت از فعالیتهای دانش بنیان میباشد. امروزه ما شاهد بی تحرکی در سطح جامعه میباشیم که نتیجه آن بیماریها و مشکلات عدیدهای که در نتیجه عدم تحرک ایجاد میشود. با توجه به اینکه گام دوم دانشگاه آزاد تحت عنوان گام تغییر مسیر و نگاه نو میباشد شرکتهای دانش بنیان میتوانند در بحث سلامت و تندرستی برای عموم مردم و همچنین در بحث ورزش حرفهای نیز نقشآفرینی ویژهای کنند. به طور مثال تجهیزات و نرمافزارهایی که در کلینیکهای سلامت و تندرستی، آزمایشگاههای فیزیولوژی ورزش به منظور اندازهگیری فاکتورهای مرتبط با سلامت و فاکتورهای مرتبط با آمادگی حرکتی را با مهندسی معکوس در داخل کشور تولید کنند. امروزه شاهد نوآوریهایی در صنعت ورزش هستیم که باعث بهبود کیفیت تمرین و تغییر رکوردها و دستیابی به عملکرد بهینه در زمانی کمتر میشود.
به طور مثال امروزه دستگاههای تمرینی ابداع میشود که میتوان خاصترین عضلات را به شکل مجزا تقویت کرد و یا با استفاده از بیوزنی، سالمندان و یا افرادی که قادر به انجام فعالیتهای معمول نیستند را به راحتی میتوان تمرین داد. نوآوری در مکملهای غذایی برای ریکاوری سریع ورزشکار و یا بهبود عملکرد را باید جدی گرفت. خلعی که در ورزش حرفهای میتوان به آن اشاره کرد عدم توجه به اهمیت مونیتورینگ (نظارت) ورزشکاران میباشد. شاید در این زمینه شرکتهای دانش بنیان با فناوری هوش مصنوعی بتوانند نرمافزارهایی برای رصد کردن میزان خواب، سطح کیفی خواب ورزشکار، میزان کالری مصرفی در حین تمرینات، ارزیابی پیشرفت تمرینات، رعایت رژیم غذایی توسط ورزشکار با توجه به نوع تمرین انجام شده، نقاط ضعف ورزشکار و یا تیم ورزشی با توجه به تجزیه و تحلیل مسابقات با آنالیز مسابقات و بازیها در رشتههای مختلف ورزشی، دادهها و اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار مربیان به منظور ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار دهند.
* رضا بهدری (عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب)
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/