اکبر نائینی: صغرسنی والیبال ایران را نابود کرد/بازیکنان کمتجربه نیستند/مدیریت نادرست داورزنی به والیبال ضربه زد
اکبر نائینی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی والیبال کشورمان در لیگ ملتهای والیبال گفت: مشکل اصلی ما در والیبال صغر سنی بود که اینجا خودش را نشان داد. بازیکنان با صغرسنی در رده نوجوانان و جوانان بهترین جهان شدهاند ولی وقتی به مراحل بالاتر میرسند دچار مشکل میشوند. الان هم میگویند بهترین بازیکنان به تیم ملی راه پیدا کردهاند اما مقابل ژاپن و بلغارستان ۶ ست بازی کردیم ولی همین بهترین بازیکنان نتوانستند یک ست بگیرند! در این دو بازی تیم ملی در ۴ ست زیر ۲۰ امتیاز کسب کرد؛ این نتیجه در والیبال جهانی فاجعه است. البته عطایی سرمربی تیم خیلی خوشحال بود که دو ست بالای ۲۰ امتیاز گرفتهاند و خیلی از کارشناسان هم بهبه و چهچه میکردند اما واقعیت این است که این آمار در والیبال دنیا اصلاً قابل قبول نیست و با اسم جوانگرایی و کمتجربگی فقط مردم را فریب میدهند.
بازیکنان ایران از تیمهای ژاپن و بلغارستان باتجربهتر است
وی گفت: از طرف دیگر کادر فنی مدعی است که بازیکنان ما کمتجربه است در صورتی که بازیکنان ما به مراتب از تیمهای ژاپن و بلغارستان تجربه بیشتر دارند. میانگین سنی بازیکنان ایرانی ۲۴ سال است و مجموع سنی بازیکنان ژاپن ۲۵ سال دارد. در واقع بازیکنان تیم ژاپن تنها یک سال از ایران بزرگتر هستند آن هم به شرط اینکه در شناسنامههایشان تاریخ تولدشان درست باشد که من بعید میدانم. حتی سراغ دارم برخی از بازیکنان فعلی تیم ملی صغرسنی دارند. طبق آماری که از سایت فدراسیون جهانی درآوردم برخی از این بازیکنان به لحاظ تجربه و حضور در مسابقات مختلف از بیشتر تیمها بالاتر هستند. به عنوان مثال در تیم بلغارستان یک بازیکن ۱۸ ساله حضور دارد که لقب امتیازآورترین بازیکن هم گرفت و علت برد تیم ملی بلغارستان مقابل ایران کار ارزشمند این بازیکن بود. در مقابل این بازیکن در تیم ملی بازیکنی داریم به نام اسفندیار که میگویند جوان و کم تجربه است.
چطور میتوان با این همه عنوان میتوان گفت بازیکنان ایران بیتجربه هستند
نائینی ادامه داد: در حالی که اسفندیار به مراتب باتجربهتر از این بازیکن ۱۸ ساله بلغاری بود. او در حال حاضر ۲۳ ساله است و در تورنمنتهای مختلف مقام آورده است. او در مسابقات قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ بزرگسالان قهرمانی کسب کرد. در مسابقات جهانی زیر ۱۹ سال در ۲۰۱۷ قهرمان جهان را کسب کرده بود. در سال ۲۰۱۵ هم سومی جهان را کسب کرد. در مسابقات قهرمانی جهان زیر ۲۱ سال مدال طلا را کسب کرد. در مسابقات کاپ آسیا هم در سال ۲۰۱۸ به مقام اول رسیدند. در مسابقات آسیایی زیر ۱۸ سال در سال ۲۰۱۴ به مدال طلا رسید. حالا یک تیم با چنین بازیکنان باتجربه چطور میتوان گفت بیتجربه هستند؟! اسفندیار در سال ۲۰۱۹ در رده جوانان ارزشمندترین بازیکن جهان شد و حضرتپور هم بهترین لیبروی جهان در سال ۲۰۱۹ شد. شریفی در مسابقات ۲۰۱۹ ایتالیا بهعنوان بهترین اسپکزن معرفی شد. این آمار نشان میدهد بازیکنان ما به مراتب به لحاظ تجربه از بازیکنان بلغارستان و ژاپنی یک سر و گردن بالاتر هستند. پاسور تیم ملی ایران وادی است که با ۳۲ سال سن، ۶ مدال آسیایی در کارنامه خود دارد. او در مسابقات زیر ۲۰ سال در سال ۲۰۰۸ مدال قهرمانی کسب کرد. در مسابقات کاپ آسیا در سال ۲۰۱۲ دوم شد. در رقابتهای کاپ آسیا در سال ۲۰۱۶ با تیم ملی بزرگسالان به قهرمانی رسید. در سال ۲۰۱۵ در مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان دومی رسید. در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ با تیم ملی در سکوی قهرمانی قرار گرفتهاند. در مسابقات قهرمانی آسیا هم با هدایت بهروز عطایی عنوان قهرمانی را کسب کردهاند.
کارشناس والیبال افزود: در حالی که پاسور تیم ژاپن با ۲۸ سال سن فقط دو مقام آسیایی دارد. در سال ۲۰۱۲ در مسابقات زیر ۲۰ سال عنوان قهرمانی را کسب کرده بود و در قهرمانی آسیا سوم شده. دیگر پاسور تیم ملی به نام علی رمضانی که ۲۴ سال سن دارد. او ۴ مدال آسیایی در کارنامه خود دارد. در مسابقات قهرمانی آسیا زیر ۱۸ سال عنوان نخست را کسب کرده بود. در مسابقات قهرمانی آسیا زیر ۲۰ سال در سال ۲۰۱۶ دوم شد. در مسابقات قهرمانی آسیا در سال ۲۰۲۱ اول شد. در رقابتهای کاپ آسیا در سال ۲۰۱۸ هم عنوان دومی را کسب کرد. در مقابل پاسور تیم بلغارستان با ۲۹ سال سن تاکنون هیچ مدال جهانی در ردههای سنی مختلف کسب نکرده است. بنابراین بازیکنان ایران در لیبرو، پاسور و اسپکزن به لحاظ تجربه بالاتر از بازیکنان ژاپن و بلغارستان بودهاند. حالا من نمیدانم چرا برخی کارشناسان با تجربهای که این بازیکنان دارند میگویند باید به تیم ملی زمان داد!
در دو دهه قبل در رده سنی نوجوانان و جوانان از صغر سنی استفاده میکردند
نائینی در پاسخ به این سوال که عملکرد ضعیف تیم ملی به سرمربی ایرانی تیم برمیگردد، عنوان کرد: یکی از دلایلش این میتواند باشد.اما اصلیترین دلیلش این است وقتی از دو دهه گذشته برنامهریزی طوری بوده که در رده سنی نوجوانان و جوانان از صغر سنی استفاده کنند این مشکلات در این مرحله خودشان را نشان میدهند. متأسفانه در گذشته صغرسنی به درستی مدیریت نشد وگرنه چرا باید بازیکنانی که قهرمانی جهان و آسیا را در کارنامه خود دارند باید در مقابل تیمهای مثل بلغارستان و ژاپن این گونه نتیجه را واگذار کنند که حتی موفق نشوند یک ست امتیاز بگیرند. این مسابقات نشان داد نسل طلایی والیبال ایران و بازیکنانی مثل سعید معروف و امیر غفور، محمد موسوی و ... والیبال را جهانی کردهاند نه مدیریت داورزنی که والیبال را به نام خودش میداند. کنار گذاشتن این بازیکنان والیبال ایران را مطرح کرد نه مدیریت غلط فدراسیون والیبال. تیمهای ژاپن و بلغارستان حتی در بین ۱۰ تیم برتر هم نبودهاند اما شرایط به جایی میرسد که تیم ملی مقابل این تیمهای ضعیف شکست میخورد. بازیکنان والیبال به جهانی شدن این رشته کمک کردهاند و نبودشان در این مسابقه کاملا به چشم میآید.
برخی مربیان ایران تنها بلهقربانگو هستند
وی با بیان اینکه مربیان ایرانی را بهتر از سایر مربیان میداند، گفت: من جزء کسانی هستم که همیشه نگاه مثبت به مربیان ایرانی دارم البته نه مدیران فدراسیون و برخی مربیان باشگاهی که فقط بله قربانگو هستند. این افراد با رابطه به والیبال میآیند و نمیتوان اسم آنها را مربی گذاشت بلکه این افراد تنها بله قربانگو هستند. شرایط حال حاضر والیبال ما به گونهای شده است که نه بازیکن خوب و نه مربی خوب داریم. اکثر مربیان مطرح و خوب که واقعا کاربلد هستند به خاطر همسو نبودن با تصمیمات آقای رئیس خانهنشین شدهاند. این افراد چون بلهقربانگو نیستند از چرخه والیبال کنار گذاشته شدهاند.
به خاطر استفاده از صغرسنی پشتوانهسازی انجام ندادیم
نائینی با انتقاد از عدم پشتوانهسازی در تیم ملی اظهار کرد: متأسفانه به خاطر استفاده از صغرسنی در تیمهای ملی پشتوانهسازی انجام نشده است. تیمهای بلغارستان و ژاپن در رده جوانان و نوجوانان قهرمانی ندارند چون برایشان نتیجه در این رده سنی مهم نیست اما در ایران کاملاً برعکس است. چون تبلیغات مهم است و میتوانند از طریق کسب قهرمانی در ردههای پایه بقای خود را تضمین کنند به هر طریق تلاش میکنند در مسابقات این چنینی سکو کسب کنند. در همین رده سنی نوجوانان و جوانان، مقامهایی که ایران و دو کشور ژاپن و بلغارستان به دست آوردهاند اصلا قابل مقایسه نیست. در بازیهای جهانی زیر ۲۰ سال در سال ۲۰۱۷ تیم ایران پنجم شد و تیم ژاپن در جایگاه سیزدهم و بلغارستان هم اصلاً در این مسابقات حضور نداشته است. در رقابتهای جهانی ۲۰۱۷ زیر ۱۹ سال تیم ایران موفق به کسب طلا شد و تیم ژاپن در جایگاه سوم و تیم بلغارستان هم باز غایب این رقابتها بود. در سال ۲۰۱۵ مسابقات جهانی زیر ۱۹ سال تیم نوجوانان ایران به مدال برنز رسید و تیم ژاپن در جایگاه پانزدهم و تیم بلغارستان در جایگاه سیزدهم قرار گرفتهاند. در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ زیر ۲۱ سال باز هم تیم ایران به مدال طلا و تیمهای ژاپن و بلغارستان حتی در بین ۱۶ تیم هم نبودند.
وی عنوان کرد: این بازیکنان الان کجا هستند و فدراسیون توضیح بدهد که چه برنامهریزی برای این بازیکنان انجام داده که حالا در لیگ ملتها تیم ما با بازیکنان بسیار باتجربه با نتایج ضعیف شکست میخورد. این نشان میدهد صغرسنی، عدم برنامهریزی و مدیریت درست، تمرینات غلط و اشکالات فنی تیم را به این وضعیت دچار کرده است. در این میان البته کادرفنی صد در صد مقصر نیست بلکه مدیریت و برنامهریزی غلط در دو دهه گذشته و استفاده از صغرسنی باعث شده تا تیم به این نتایج برسد. در تیم ملی ژاپن دو بازیکن یوجی نیشیدا و یوکی ایشیکاوا حضور دارند که میتوان گفت این دو بازیکن ستونهای اصلی تیم ژاپن را تشکیل میدهند. این دو بازیکن بیشترین امتیاز را در بازی با ایران کسب کردهاند ولی وقتی به کارنامه این دو نفر نگاه میکنیم حتی یک مدال جهانی هم ندارند و تنها در سال ۲۰۲۱ در مسابقات قهرمانی آسیا به یک مدال نقره رسیدند. این شرایط نشان میدهد فدراسیون ما برای تیم ملی والیبال هیچ کاری انجام نداده است و در آینده هم میبینید همین تیمهای ژاپن و بلغارستان در بین تیمهای مطرح والیبال قرار میگیرند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/