زلفیگل: بودجه فرهنگی دانشگاهها در حد شعار باقی نمیماند!
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا _ فاطمه بحیرائی؛ در بند اول ماده ۲۲ آئیننامه جذب اساتید و اعضای هیئت علمی، به این امر اشاره شده است که باید به فعالیتهای فرهنگی دانشجویان توجه و در امور تربیتی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت کنند درحالیکه حتی معاونین فرهنگی و اساتید دانشگاهی این موضوع را نمیدانند. لذا از محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری علت عدم اجرای مفاد این آئیننامه را جویا شدیم.
آنا: با توجه به ماده ۲۲ آئیننامه جذب اساتید علت بیتوجهی به این امر، اجرا نشدن قانون و عدم مشارکت اساتید در فعالیتهای فرهنگی چیست؟ اگر به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه مسائل فرهنگی توجه و این قانون اجرایی میشد شرایط فرهنگی به این شکل نبود.
زلفیگل: تا به امروز برنامههای منسجمی درزمینه فعالیتهای فرهنگی وجود نداشته است بههمین دلیل دوره آموزشی منش استادی را در دستور کار قرار دادهایم. در این دوره که برای همکاران هیئت علمی جدیدالورود در نظر گرفته شده آموزش منش استادی را اجرایی میکنیم. قطعاً برای ضمانت اجرا موارد مختلفی ازجمله قوانین و مقررات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی تبیین خواهد شد. از طرف دیگر فلسفه تعلیم و تربیت، شیوه کلاسداری و سنجش میزان پیشرفت تحصیلی دانشجویان مورد ارزیابی قرار میگیرد.
قبل از اینکه بخواهیم هر فعالیتی را ارزیابی کنیم، باید آموزشهای لازم را داده باشیم؛ بههمین دلیل بحث آموزش سه ماهه اعضای هیئت علمی جدیدالاستخدام را در دستور کار قرار دادهایم که بخشی از آن به این برمیگردد که یک عضو هیئت علمی در دانشگاه تنها وظیفه آموزشی و پژوهشی را برعهده ندارند بلکه وظایف فرهنگی و اجتماعی را باید انجام دهند که این امور نیاز به تبیین دارد و سعی ما اجرایی شدن آن است.
آنا: چرا بهطور جدی دانشگاهها را ملزم به پیگیری و ارزیابی فعالیتهای فرهنگی اساتید نمیکنید؟
زلفیگل: از نظر ما بخشی از فعالیتهای فرهنگی، مربوط به کلاس، کلاسداری، آموزش، پژوهش و غیره است لذا در این راستا بر روی فرهنگ آموزش و فرهنگ پژوهش تمرکز کردهایم اما یک بخش آن به فوقبرنامهها و جغرافیای اوقات فراغت از تحصیل دانشجویان مربوط میشود که آن قسمت جزء وظایف اعضای هیئت علمی نیست که ما از آنها انتظار داشته باشیم هرچند اگر به سمت آنها دست دراز کنیم به ما کمک میکنند.
البته باید به این نکته نیز توجه داشت که بخشی از فعالیت اساتید که به کلاسداری، آموزش و پژوهش، برخورد با دانشجو مرتبط میشود قابل ارزیابی است و از دانشجویان در این زمینه بهره گرفته میشود و در نهایت آن برگه ارزشیابی در پرونده اساتید نیز قرار میگیرد اما نمیتوانیم فعالیتهای فرهنگی اساتید را ارزیابی کنیم.
آنا: متاسفانه اختصاص بخشی از بودجه دانشگاه به امور فرهنگی نیز در حد شعار باقی ماند.
زلفیگل: خیر؛ در حد شعار باقی نمیماند! همانطور که به روسای دانشگاه ابلاغ شده است باید سه درصد از بودجه جاری دانشگاهها به فعالیتهای فرهنگی اختصاص یابد و معاونتهای فرهنگی پیگیری تحقق این امر باشند و در صورتی که در دانشگاهی این ابلاغیه اجرا نشود بودجه تفضیلی این دانشگاه در هیئت امنا تصویب نخواهد شد.
آنا: همین معاونین فرهنگی بارها از عدم اجرای آن میگویند اما بازهم اقدامی صورت نگرفته است.
زلفیگل: انشاءالله اجرا میشود؛ جلسه دارم باید بروم.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/