در چند دقیقه؛
نانوحسگر آفتکشها را روی میوهها تشخیص میدهد
با کمک نانوحسگرهای جدید توسعه یافته توسط محققان در سوئد، آفتکشها را میتوان در چند دقیقه روی میوهها شناسایی کرد.
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ با کمک نانوحسگرهای جدید توسعه یافته توسط محققان موسسه کارولینسکا در سوئد، آفتکشها را میتوان در چند دقیقه روی میوهها شناسایی کرد.
این گروه تحقیقاتی از روش رسوب نانوذرات با کمک شعله برای تولید نانوحسگرهای جدیدی استفاده کردند که میتواند بقایای آفتکشها را در عرض چند دقیقه روی سطوح سیب تشخیص دهد.
در این روش محققان از نانوذرات نقره اسپری شده با شعله برای افزایش سیگنال مواد شیمیایی استفاده کردند. در حالی که محققان هنوز در مراحل اولیه هستند، امیدوارند این نانوحسگرها بتوانند به کشف آفتکشهای غذایی قبل از مصرف کمک کنند. یافته های این تیم در Advanced Science منتشر شده است.
جورجیوس سوتیریو، محقق اصلی دپارتمان میکروبیولوژی، تومور و زیست شناسی سلولی، موسسه کارولینسکا، گفت: «گزارشها نشان میدهند که نیمی از میوههایی که در اتحادیه اروپا فروخته میشوند حاوی بقایای آفتکشهایی هستند که در مقادیر بیشتر با مشکلات سلامتی انسان مرتبط است.».
وی میافزاید: «با این حال، روشهای فعلی برای تشخیص آفتکشها بر روی محصولات منفرد قبل از مصرف، در عمل به دلیل هزینه بالا و ساخت دست و پاگیر حسگرهای آن محدود شده است. برای غلبه بر این موضوع، ما نانوحسگرهای ارزان و تکرارپذیری را توسعه دادیم که میتوان از آنها برای نظارت بر آثار آفتکشهای میوه، در فروشگاه استفاده کرد.»
نانوحسگرهای جدید از پراکندگی رامان (SERS) تقویتشده سطحی استفاده میکنند، یک روش تشخیصی که میتواند سیگنالهای تشخیصی مولکولهای زیستی روی سطوح فلزی را بیش از یک میلیون برابر افزایش دهد. این فناوری در چندین زمینه تحقیقاتی مورد استفاده قرار گرفته است، اما هزینههای تولید بالا و تکرارپذیری محدود مانع از کاربرد گسترده در ایمنی مواد غذایی شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/