دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1401 - 13:49

آخرین واکنش‌های دو حقوقدان درباره رسمیت هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال

سرپرست دپارتمان حقوقی فدراسیون فوتبال و یک کارشناس حقوقی نسبت به اینکه هیئت رئیسه فاقد حد نصاب است به اظهارنظر پرداختند.
کد خبر : 662470
هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال



به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، صفی‌الله فغانپور درباره اینکه آیا دغدغه‌های قبلی‌اش در مجمع فدراسیون فوتبال برطرف شد، اظهار کرد: خدا را شکر مجمع با آرامش برگزار شد و کلیه مواردی که در دستور کار مجمع بود نیز طبق اساسنامه به خوبی انجام شد. اعضای مجمع و روسای هیئت‌ها نشان دادند به بلوغ فکری رسیده‌اند. شاید همه تصور داشتند مجمع جنجالی برگزار شود اما به لطف خدا به شکل شایسته و درستی برگزار شد. ناظران فیفا و AFC هم حضور داشتند.


وی درباره اینکه با کنار گذاشته شدن یکی دیگر از اعضای هیئت رئیسه، اکنون تعداد اعضاء به هفت نفر رسیده و این موضوع تا زمان برگزاری مجمع انتخاباتی آینده مشکلی ایجاد نخواهد کرد، گفت: دو دیدگاه در این رابطه وجود دارد. بخش اساسنامه‌ای تفاسیر مختلفی را در بردارد. در بند یک ماده ۹ اساسنامه آمده در مورد پذیرش، تعلیق و اخراج اعضای فدراسیون فوتبال، باید مجمع تصمیم بگیرد. در بند چهار ماده ۲۳ که حدود اختیارات را بیان می‌کند نیز آمده انتخاب یا عزل نواب رئیس و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون، جزو اختیارات مجمع عمومی است.


سرپرست دپارتمان حقوقی فدراسیون فوتبال تاکید کرد: در بند ۷ ماده ۳۳ در مورد ترکیب هیات رئیسه ذکر شده در صورتی که یکی از عضوها یا تا ۵۰ درصد اعضای هیئت رئیسه بلاتصدی شود، هیئت رئیسه شخص یا اشخاص دیگری را برای تصدی پست مذکور تا هنگام برگزاری مجمع عمومی بعدی جایگزین می‌نماید. در این بخش دو گروه هستند که هر کدام تفسیر خودشان را دارند. گروه اول می‌گوید از آنجایی که باید بر اساس بند ۲ ماده ۳۶ باید تصمیمات هیئت رئیسه با اکثریت بیش از ۵۰ درصد آرای ماخوذه معتبر اتخاذ شود و در بند یک همین ماده آمده رسمیت هیئت رئیسه در صورت حضور حداقل دو سوم اعضای هیئت رئیسه رسمیت دارد. این دو بحث سبب شد درباره ترکیب هیئت رئیسه، دو تفسیر متفاوت وجود داشته باشد.


فغانپور درباره اینکه عده‌ای می‌گویند باید دست کم ۸ نفر از ۱۱ نفر برای رسمیت مصوبات هیئت رئیسه باید در جلسه باشند، خاطرنشان کرد: یک نفر از اعضای هیئت رئیسه اکنون به علت مسائل قانونی، حضورش در جلسات محدودیت دارد. اگر او در جلسه نباشد تعداد اعضای هیئت رئیسه شش نفر خواهد شد. در غیر این صورت اکنون تعداد اعضا هفت نفر است. طبق این بندهای مذکور یک عده نظر دارند هیئت رئیسه می‌تواند تصمیم بگیرد آیا فرد جدیدی را وارد ترکیب خود بکند یا خیر؟ یک تصور دیگر هم این است طبق بند ۷ ماده ۳۳ سرپرست فدراسیون می‌تواند به اعضای هیئت رئیسه معرفی کند تا آن نفر جایگزین شود و تعداد اعضا برای به رسمیت رسیدن جلسات به حدنصاب برسد.


وی ادامه داد: از دیدگاه من طبق بند ۷ که اگر حتی تا ۵۰ درصد پست‌ها بلاتصدی بماند، اعضای هیئت رئیسه یا رئیس فدراسیون تا زمان برگزاری مجمع می‌توانند فرد جدیدی را معرفی کنند.


در پاسخ به این اظهارات فغانپور در برنامه ورزش و مردم، صادق رئیسی کیا، کارشناس حقوقی فوتبال روی خط آمد و عنوان کرد: دبیرکل اختیارات لازم را برای اداره فدراسیون دارد و در مجمع اخیر هم اعضای مجمع به سرپرست فدراسیون، برای تصمیم گیری درخصوص مسائلی که بار مالی دارد، اختیارات خوبی داده‌اند، مردم دغدغه خاصی نداشته باشند زیرا این مباحث کارشناسی است و مشکل عمده‌ای برای اداره فوتبال با وجود حد نصاب نداشتن هیئت رئیسه، پیش نمی‌آید.


وی ادامه داد: در بند ۷ ماده ۳۳ آمده اگر پستی خالی شود، هیئت رئیسه می‌تواند فرد جدیدی را معرفی کند. تصمیم‌گیری هیئت رئیسه مکانیزم ماده ۳۶ را دارد. هر جای اساسنامه که می‌گوید هیئت رئیسه می‌تواند بر فرضی می‌تواند که نصاب قانونی برای تشکیل و اتخاذ تصمیم را داشته باشد. به همین دلیل جایگزین کردن پست بلاتصدی زمانی ممکن است که حد نصاب قانونی یعنی ۸ نفر در هیات رئیسه باشند تا آنها بتوانند با برگزاری جلسه، اتخاذ تصمیم کنند. در حال حاضر این حد نصاب وجود ندارد و در این مورد هیات رئیسه نمی‌تواند تصمیم بگیرد.


فغانپور در پاسخ به این ادعای رئیسی کیا، اظهار کرد: هر دو تفسیری که در این مبحث وجود دارد، قابل احترام است ولی بند ۷ ماده ۳۳ دست هیئت رئیسه را باز گذاشته است. اگر تفسیر رئیسی کیا درست باشد، آن بند نباید می‌گفت اگر تا ۵۰ درصد پست‌های هیئت رئیسه بلاتصدی بماند، هیئت رئیسه می‌تواند فردی را جایگزین کند. اگر ۵۰ درصد کم شوند، چگونه می‌توانیم حدنصاب را داشته باشیم. به همین دلیل این ماده گویای این بحث است که اگر حد نصاب هم نداشته باشیم، اعضای هیئت رئیسه می‌توانند اعضا را به حد نصاب برسانند.


در ادامه رئیسی کیا گفت: در بند یک اساسنامه آمده تفسیر اساسنامه در موارد سکوت، جزو اختیارات هیئت رئیسه است. البته در این بند اشاره شده با رعایت مقررات فیفا، AFC و اساسنامه. نمی‌توان یک بخش اساسنامه را بدون توجه به سایر بخش‌ها تفسیر کرد و درباره‌اش نظر داد. مجموع این مواد در کنار هم این را بیان می‌کند که هرجا صحبت از تصمیم گیری هیئت رئیسه می‌شود، باید این هیئت رئیسه در وضعیتی باشد که بتواند جلسه رسمی تشکیل بدهد و اتخاذ تصمیم کند.


فغانپور عنوان کرد: سوال من از رئیسی کیا این است در مورد بند ۷ ماده ۳۳ که می‌گوید تا ۵۰ درصد پست‌ها بلاتصدی شود، چه پاسخی دارد؟


رئیسی کیا تصریح کرد: تعداد اعضای هیئت رئیسه طبق اساسنامه ۱۱ نفر است که نصف آن ۶ نفر می‌شود. با همین ملاک به ماده ۳۶ نگاه کنید که می‌گوید جلسه هیئت رئیسه برای تشکیل نیاز به هشت نفر دارد. بدون نصاب قانونی تصمیم گیری مفهومی نخواهد داشت. بند ۷ ماده ۳۳ را بدون توجه به ماده ۳۶ نمی‌توان تفسیر کرد و باید آنها را کنار هم بگذاریم. مجموع این موارد می‌گوید هر جا صحبت از تصمیم‌گیری است، باید جلسه قابلیت تشکیل به صورت رسمی را داشته باشد.


سرپرست دپارتمان حقوقی فدراسیون فوتبال اضافه کرد: بند ۷ ماده ۳۳ جزو استثنائات است. ممکن است بگویید این بند دارای اشکالاتی است و من هم اعتقاد دارم برخی بندهای اساسنامه ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشد و برخی مواد همدیگر را نقض کنند.


رئیسی کیا عنوان کرد: به هر صورت این مباحث کارشناسانه است. اگر فیفا یا AFC به عنوان ناظر اصلی که نظرشان بر نظرات کارشناسی ما ارجح هستند، نظر ما را تایید یا رد کنند، نظر ما کارشناسی خواهد بود.


فغانپور درباره اینکه آیا فدراسیون فوتبال منتظر نظر و تفسیر فیفا و AFC در این زمینه است و مکاتباتی انجام شده است، توضیح داد: ضرورتی ندارد در این مقطع زمانی از آنها استعلام بگیریم زیرا نمایندگانشان در مجمع فدراسیون حضور داشتند و خودشان هم ناظر و حاضر هستند که تعداد اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ما چند نفر است. اگر مسئله‌ای وجود داشت، همان جا اعلام می‌کردند.


رئیسی کیا در پاسخ به این ادعای فغانپور، گفت: صرف حضور نمایندگان فیفا و AFC به خودی خود به مصوبات ما اعتبار قانونی نمی‌دهد. اگر به صورت مشخص می‌خواهیم نظر مرجع ناظر را بدانیم، باید استعلام بگیریم. البته اگر فدراسیون چنین تشخیصی بدهد در غیر این صورت همین نظری که فغانپور داده را اعمال می‌کنند.


فغانپور افزود: از آنجایی که سه ماه دیگر انتخابات رئیس و اعضای غایب هیئت رئیسه را داریم، ضرورتی ندارد از فیفا و AFC استعلام بگیریم.


انتهای پیام/۴۰۴۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته