دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1401 - 20:04

املاک شهرداری تهران شناسایی و سنددار می‌شوند

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: قرار است سند املاک در اختیار سازمان‌ها که به نام شهرداری تهران نبود به شهرداری منتقل شود و سازمان‌ها و مناطق بهره‌بردار آن باشند.
کد خبر : 661470
شهرداری تهران



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، ابوالفضل فلاح، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: قرار است سند املاک در اختیار سازمان‌ها که به نام شهرداری تهران نبود به شهرداری منتقل شود و سازمان‌ها و مناطق بهره‌بردار آن باشند.


فلاح در همایش رونمایی سامانه املاک و مستغلات شهر تهران که با حضور معاونان اقتصادی و مالی و مدیران کل املاک مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برگزار شد، گفت: با حضور شهردار تهران چند برنامه تحولی در حوزه مالی طراحی شد که از جمله می‌توان به مولدسازی دارایی‌ها اشاره کرد که جلوگیری از منجمدسازی دارایی‌ها است که تنها املاک نیست و در نظر داریم این دارایی‌ها را در چرخه طرح‌های شهری استفاده کنیم یکی از بخش‌های آن مولدسازی املاک و مستغلات است که در سال‌های اخیر در دولت نیز مطرح شده است.


معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران افزود: آنچه تاکنون اتفاق افتاده مزایده املاک و فروش آن بوده است اما شهردار تهران بخشنامه ۱۰ بندی املاک و مستغلات صادر کردند.


فلاح ادامه داد: اول اینکه باید بدانیم شهرداری چه تعداد ملک دارد و تاکنون آمار دقیقی در این زمینه وجود نداشته است. نمی‌توان دارایی‌های ملکی را مولد کنیم اما میزان آن را ندانیم. به سمتی می‌رویم که تمام املاک شهر تهران شناسایی و تثبیت شود.


وی بیان کرد: در ادامه برای این عملیات اجرایی ستادهای ساماندهی شکل گرفت و احکام آن به مناطق ابلاغ شد تا به شناسایی و مستندسازی املاک و مستغلات اقدام کنند.


فلاح یادآور شد: مسئله دیگر وجود املاکی است که به نام شهرداری تهران نبود و در اختیار سازمان‌ها بود و قرار شد سند این املاک به شهرداری تهران منتقل شود و سازمان‌ها و مناطق بهره‌بردار آن باشند.


معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران تأکید کرد: در ادامه به‌موازات مستندسازی، مولدسازی املاک است. نکته برجسته این است که یکی از ابهامات مطروحه بر سر قیمت کارشناسی رسمی بود و این بیم وجود داشت که پرونده این املاک تنها به عده خاصی واگذار شود و از سمت نهادهای نظارتی انتقاد می‌شد.


فلاح گفت: در حال حاضر تعیین کارشناس توسط هیئت مربوطه‌ انجام می‌شود و ثانیاً این سامانه به‌صورت رندوم کارشناس رسمی هر قسمتی را مشخص می‌کند و ابهامات موجود برطرف می‌شود.


وی افزود: اتفاق مهم این است که انتخاب کارشناس توسط سامانه انجام شود. این کار را به‌راحتی به مناطق واگذار کردیم. ۲۲ منطقه به‌علاوه ۲ هیئت وجود دارد و مقدمه‌ای فراهم می‌شود که اگر پروژه بزرگی در هر منطقه‌ای اجرا شود که نیاز به خرید املاک است، بدون دغدغه انجام شود.


به گفته فلاح؛ باید برنامه‌ریزی شود تا برای هفته آینده هیئت نظارت ۵ منطقه ایجاد شده و این سامانه با همکاری فاوا (سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران) فعال شود. بعد از استقرار این سیستم انتخاب کارشناس رسمی صرفاً در چارچوب این سامانه خواهد بود.


وی با اشاره به اینکه شفاف‌سازی نظام اجاره‌داری و ایجاد سامانه‌ای برای آن، گام بعدی شهرداری تهران است، یادآور شد: مابقی مراحل و زمینه‌های مولدسازی را نیز ایجاد می‌کنیم. قطعاً در روند اجرا به ابهاماتی برخورد می‌کنیم که این سامانه نیاز به اصلاح داشته باشد.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب